Το παραμύθι της «Ισλαμικής Αστυνομίας» και ένα μήνυμα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Το γνωστό παραμυθάκι περί «Ισλαμικής Αστυνομίας» που δήθεν δρα ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας επανέρχεται στο προσκήνιο για να ενδυναμώσει την Ισλαμοφοβική ρητορική των γνωστών απελπισμένων οι οποίοι πλέον αναγκάζονται όχι απλά να επινοούν ψεύτικες ειδήσεις (fake news) αλλά και να τις επαναχρησιμοποιούν. Τι πραγματικά όμως παίζεται στο παρασκήνιο;

Διαβάσαμε στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ 

«Στο έλεος συμμοριών αλλοδαπών αλλά και της λεγόμενης «Ισλαμικής Αστυνομίας», που… φροντίζει για την πιστή τήρηση των ισλαμικών κανόνων, βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας. Η δράση μιας πολυπλόκαμης εγκληματικής οργάνωσης και των λεγόμενων «Μουταουίν», που ελέγχουν αν τηρείται η σαρία, έχει προκαλέσει τον τρόμο σε χιλιάδες φιλήσυχους πρόσφυγες και μετανάστες. Ανθρωποι του μόχθου, που έχουν φτιάξει σπίτια και καταστήματα και αναζητούν καθημερινά το μεροκάματο, έχουν γίνει βορά στα χέρια επιτήδειων εγκληματιών και φανατικών μουσουλμάνων.

Στην περίπτωση της «Ισλαμικής Αστυνομίας», σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν έρθει σε γνώση των «ΝΕΩΝ», πρόκειται για εξτρεμιστές που σχεδόν «περιπολούν» στα στέκια των αλλοδαπών, τρομοκρατούν και επιβάλλουν την τήρηση των θρησκευτικών νόμων.

Η αυτόκλητη «θρησκευτική αστυνομία», κρατώντας πολλές φορές και πτυσσόμενα κλομπ, δεν διστάζει να δείρει ανηλεώς ομόθρησκους άνδρες και γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ.

Αν π.χ. μια γυναίκα δεν φορά σωστά τη μαντίλα της ή αν δεν εφαρμόζουν τη σαρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον περασμένο Μάιο καταγράφηκε περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού ιρανής υπηκόου. Δράστες ήταν αλλοδαποί οι οποίοι βρήκαν την άτυχη γυναίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τη χτύπησαν άσχημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός φέρεται ότι σχετίζεται με ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κατά καιρούς βγαίνουν στους δρόμους για να επιβάλουν τους μουσουλμανικούς κανόνες.

«Δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που είτε αποκρύβονται είτε χαρακτηρίζονται ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ληστεία. Ομως, έχουν σαφή θρησκευτικά χαρακτηριστικά και είναι σίγουρα οι λεγόμενοι Μουταουίν», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Αστυνομίας.

Ανάλογες επιθέσεις είχαν καταγραφεί και την περίοδο 2017-2018 όταν και ομάδες μεταναστών από το Μπανγκλαντές είχαν οργανωθεί και έκαναν σχετικές επιθέσεις. Οι «Μουταουίν» είχαν επιτεθεί σε ζευγάρι ομοεθνών τους δένοντας τον άνδρα και χτυπώντας τη γυναίκα γιατί δεν είχε… καλύψει το πρόσωπό της.

Οι «περιπολίες» κάτω από την Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθη, στο Μεταξουργείο, στην Κυψέλη, αυξάνονται την περίοδο του Ραμαζανιού. Η «Ισλαμική Αστυνομία» αναζητεί όσους δεν… σέβονται τη γιορτή και τους δέρνουν ή τους εκφοβίζουν.

Δύο μουσουλμάνες χτυπήθηκαν από αγνώστους όταν πέρασαν μπροστά από ένα τζαμί τις ημέρες του Ραμαζανιού, ενώ φημολογείται ότι γυναίκα χωρίς μαντίλα χτυπήθηκε και εξυβρίστηκε σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και οι οργανώσεις μεταναστών δεν επιβεβαιώνουν τα περιστατικά, ενδεχομένως φοβούμενες τις συνέπειες, αυτό που κυριαρχεί στο κέντρο είναι ο τρόμος των «Μουταουίν» και η ομερτά.

Αποστολή τους είναι να προσηλυτίσουν τους αλλόθρησκους, το λεγόμενο Dawa, να συνετίσουν τους αδιάφορους μουσουλμάνους και να τους μάθουν τους κανόνες που οφείλουν να εφαρμόζουν στη μουσουλμανική κοινότητα.

Αφγανοί, Πακιστανοί και υπήκοοι Μπανγκλαντές συγκροτούν κατά κύριο λόγο τις περιπολίες, αν και τελευταία τα περιστατικά είναι μειωμένα.

Βεβαίως, η «Ισλαμική Αστυνομία» δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ανάλογες επιθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα έχουν παρατηρηθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Και σαν να μην έφτανε ο φόβος του θρησκευτικού φανατισμού, οι αλλοδαποί καταστηματάρχες βρίσκονται αντιμέτωποι και με μια άλλη, πιο επικίνδυνη δράση.

Οι συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές των μεταναστών ελέγχουν τα καταστήματα, ακολουθούν τακτικές μπράβων της νύχτας, απειλούν και εκβιάζουν.

Οπως μας κατήγγειλαν στα «ΝΕΑ», έχουν καταγραφεί περιστατικά κανονικού δουλεμπορίου. Οι συμμορίες αναλαμβάνουν να βρουν μεροκάματα σε ομοεθνείς τους και τους παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους. «Μπορεί να πάρουν μεροκάματο 20 ευρώ και οι μπράβοι να αρπάξουν τα 15 αφήνοντάς τους με ελάχιστα για να ζήσουν».

Οι συμμορίες βρίσκουν καταλύματα στους εργάτες, στοιβάζοντάς τους σε διαμερίσματα με άλλους 20 ή 30 αλλοδαπούς.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι «μοιράζουν» τις περιοχές σε «ζώνες ελέγχου». Αυτοί επιτρέπουν, έναντι ανταλλαγμάτων, σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μαγαζί και οι ίδιοι τού το κλείνουν αν δεν πληρώσει.

Η Ελληνική Αστυνομία περιπολεί συχνά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αδυνατεί να ελέγξει όλες τις έκνομες ενέργειες. Παρά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές ατόμων, η παρανομία ζει και βασιλεύει. Ναρκωτικά, παράνομος τζόγος, εκβιασμοί, μαστροπεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Νιγηριανοί, Σομαλοί, Μαροκινοί, Αφγανοί και Αλγερινοί συγκρούονται πολλές φορές μεταξύ τους για τον έλεγχο πλατειών όπως η Βικτωρίας, ο Αγιος Παντελεήμονας, το Πεδίον του Αρεως, η Κολιάτσου και η Κυψέλη.

Στις αρχές Ιουλίου στην οδό Σατωβριάνδου ένας αλλοδαπός έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος από αντίπαλη συμμορία.

Οι άγριες καταστάσεις στο κέντρο ενισχύουν δυστυχώς και τα ξενοφοβικά σύνδρομα, γι’ αυτό οι οργανώσεις των αλλοδαπών ζητούν να σπάσει το απόστημα και να ζήσουν ειρηνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές παρεμβαίνουν αλλοδαποί καταστηματάρχες και αποσοβούνται επεισόδια. Ωστόσο, και οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν τη «δίδυμη απειλή», τους φανατικούς «Μουταουίν» και τους μπράβους που λυμαίνονται τις περιοχές όπου συναντώνται πολυπληθείς ομάδες αλλοδαπών»

Αυτή είναι η «είδηση» που κυκλοφορεί από το πρωί της 19-7-2021 και επικαλείται «αστυνομικές πηγές».

Διαβάζοντας προσεκτικά την ψευτο είδηση παρατηρούμε εύκολα τα προβληματικά σημεία τα οποία μας δείχνουν ότι πρόκειται για μια επινοημένη ιστορία, οπου στην καλύτερη περίπτωση της είναι μια χοντροκομμένη, αλλοιωμένη και τεντωμένη αναφορά ορισμένων περιστατικών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί ένα συγκεκριμένο αφήγημα ενός ατόμου που περιγράφεται ως «στέλεχος της Αστυνομίας»

Καταρχάς, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματικά στοιχεία τα οποία βαφτίζονται, δίχως καμία απολύτως τεκμηρίωση, ως θρησκευτικός φανατισμός. Το «στέλεχος της αστυνομίας», που επικαλείται το ειδησεογραφικό ως πηγή, προσπαθεί άστοχα να συνδέσει τα δυο στοιχεία αλλα δίχως να το καταλαβαίνει αντιφάσκει σοβαρά. Για παράδειγμα μας λέει:

«Δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που είτε αποκρύβονται είτε χαρακτηρίζονται ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ληστεία. Ομως, έχουν σαφή θρησκευτικά χαρακτηριστικά και είναι σίγουρα οι λεγόμενοι Μουταουίν»

Εδώ όμως προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Πως γίνεται να έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ληστείες, δηλαδή αμαρτήματα σοβαρά με βάση το Ισλάμ, και ταυτόχρονα αυτοί οι ίδιοι παραβάτες να λογίζονται ως φανατικά Ισλαμικά στοιχεία που επιβάλουν την Σαρία, όταν στην ίδια την Σαρία αυτά τα εγκλήματα τιμωρούνται αυστηρά, όταν στο ίδιο το Ισλάμ καταδικάζεται και τιμωρείται κάθε είδους εγκληματική ενέργεια; Συνεπώς, ορθά από το υπόλοιπο αστυνομικό σώμα χαρακτηρίζονται ως  εγκληματικές ενέργειες και όχι ως θρησκευτικές. Ειδάλλως το «στέλεχος» οφείλει να μας εξηγήσει, πώς μια ληστεία έχει θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Διαβάζουμε επίσης από τον αρθρογράφο:

«Αποστολή τους είναι να προσηλυτίσουν τους αλλόθρησκους, το λεγόμενο Dawa»

Εφόσον αυτή είναι η αποστολή τους, λογικά θα υπάρχουν μαρτυρίες από αλλόθρησκους που υποτίθεται δέχτηκαν βία για να ασπαστούν το Ισλάμ. Παρολαυτα απουσιάζουν καταθέσεις και μαρτυρίες επί τούτου. Η συγκεκριμένη γραμμή όμως του αρθογράφου, περί ντάουα, μπήκε επιτηδευμένα έτσι ώστε να στοχοποιήσει και να ποινικοποίηση την ντάουα και την έννοια της, η οποία είναι η ισλαμική ιεραποστολή οπου από την φύση της είναι ειρηνική. Τέχνασμα που ίσως λίγοι κατάλαβαν. Καλό ειναι όμως να κρατήσουμε την επιτηδευμένη στοχοποίηση της ντάουα διότι θα μας χρειαστεί μελλοντικά. 

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για τις προθέσεις του συγκεκριμένου αστυνομικού που λειτούργησε και ως πηγή για το ειδησεογραφικό. Ο άνθρωπος προσπαθεί να προαχθεί σε ανώτερη θέση στην υπηρεσία του κατασκευάζοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς αυτή είναι μια συχνή μέθοδος αρκετών ατόμων που εργάζονται στις υπηρεσίες ασφαλείας και πολλές φορές η προαγωγή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με επινοημένες και χοντροκομμένες αναφορές περί Ισλαμικού εξτρεμισμού. Προσεχώς θα παραθέσουμε και συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν. 

Όπως είχαμε παρατηρήσει και υπερτονίσει παλιότερα σε επιστολή μου προς τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα: Οι υπηρεσίες ασφαλείας κατά κανόνα λειτουργούν με το σύστημα της επιβράβευσης και πολλές φορές για να κερδίσουν κάποιοι αυτήν την επιβράβευση καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα, στην παραπληροφόρηση και σε «φουσκωμένες» εκθέσεις αναφοράς μόνο και μόνο για να εισπράξουν το «μπράβο» από τους ανωτέρους τους. Σε αυτό ακριβώς οι Μουσουλμάνοι στέκονται ως εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίοι τράγοι. Ορισμένα άτομα από τις υπηρεσίες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι ενεργούν με γνώμονα τα μικροσυμφέροντα τους και όχι με σκοπό να υπηρετήσουν την Εθνική ασφάλεια. Συχνά σαν Μουσουλμάνοι, ιδιαίτερα οι χώροι λατρείας, γινόμαστε μάρτυρες των συγκρούσεων (αλληλοκατηγορίες) που έχουν μεταξύ τους, που είναι αποτέλεσμα αθέμιτου ανταγωνισμού, καταλήγοντας εμείς να είμαστε ο σάκος του μποξ αυτής της σύγκρουσης

Τέλος, ένα μήνυμα ειλικρινείας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κύριε Υπουργέ δεν ωφελεί κανέναν η παραπληροφόρηση από ορισμένα «στελέχη» της αστυνομίας που επιδιώκουν να κάνουν καριέρα εις το όνομα της εθνικής ασφάλειας με ψεύτικες και φανταστικές αναφορές σε ανύπαρκτα περιστατικά. Σε περιστατικά που βαφτίζονται με το ζόρι ως «Ισλαμικά» όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για συμμορίες και εγκληματικά στοιχεία. Ο μόνος που ζημιώνεται απ’ ολο αυτό είναι το Αστυνομικό Σώμα και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες (ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική) καθώς και η περαιτέρω έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτό. Σαν Έλληνες Μουσουλμάνοι, σαν Μουσουλμάνοι γενικότερα, σαν πολίτες αυτής της χώρας, έχουμε ανάγκη από σοβαρά σώματα ασφάλειας τα οποία θα εντοπίζουν τον εξτρεμισμό με πραγματισμό και ακρίβεια, όχι στελέχη – παραπληροφοριοδότες που η μόνη τους ανησυχία είναι το «μπράβο» του ανωτέρου και η προαγωγή με αναφορές φούσκες και τρομολαγνείας. Το φαινόμενο αυτό, το οποίο πρωτίστως προκαλεί κακό στην εικόνα και την αξιοπρέπεια του σώματος, οφείλετε να το αντιμετωπίσετε και να το εξαλείψετε άμεσα

2 σκέψεις σχετικά με το “Το παραμύθι της «Ισλαμικής Αστυνομίας» και ένα μήνυμα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Add yours

  1. Όχι πολύ σχετικό με το θέμα, αλλά δείτε αυτό το πολύ κατατοπιστικό άρθρο, νομίζω θα συμφωνήσετε. Ανατρέπει στερεότυπα για το ποιος είναι βίαιος στο Ισλάμ και ποιος ειρηνικός…..

    https://slpress.gr/ethnika/pos-i-saoydiki-aravia-evale-ta-gyalia-sti-dysi-sti-diacheirisi-toy-islam/

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: