Αρχική » Απαντήσεις » Όλη η αλήθεια για το πολιτικό Ισλάμ και τα ψέματα των «αναλυτών»

Όλη η αλήθεια για το πολιτικό Ισλάμ και τα ψέματα των «αναλυτών»

Η μεθοδολογία τρομοκρατίας ορισμένων «αναλυτών» περί πολιτικού Ισλάμ και «Ισλαμιστών» 

Όταν διαβάζουμε από μη Μουσουλμανικές πηγές, και όταν λέω μη Μουσουλμανικές εννοώ τους πολέμιους του Ισλάμ και γενικά αυτούς που εναντιώνονται όσο μπορούν σε κάθε πτυχή της Μουσουλμανικής πίστης, διαβάζοντας την ερμηνεία τους η την εξήγηση τους περί «πολιτικού» Ισλάμ λένε:

«Το πολιτικό Ισλάμ είναι μια ιδεολογία που υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία αλλά επίσης και ένα πολιτικό σύστημα»

Διάφοροι «αναλυτές» και πολέμιοι του Ισλάμ έχουν επινοήσει και μια λέξη για να περιγράψουν την υποτιθέμενη σέκτα (πολιτικό Ισλάμ), το αποκαλούν «Ισλαμισμό» η «ισλαμιστικό», στην αγγλική γλώσσα θα το βρείτε ως Islamism.  

Το Ισλάμ σαν πίστη, σαν ιδεολογία, σαν θρησκεία, σαν τρόπος ζωής, ΠΟΤΕ δεν ερμηνευτικέ από τους Πρώτους Μουσουλμάνους ως μια ιδεολογία η φιλοσοφία που ασχολείται ΜΟΝΟ με το πνεύμα. Αυτός είναι μύθος και άγνοια που προέρχεται από αυτόν που δεν έχει αγγίξει το Κοράνι και την Σούννα του Προφήτη μας Μουχάμμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) Το Ισλάμ είναι μια πίστη, ένας κώδικας ζωής που περιέχει και Νόμους  συνεπώς περιέχει και πολιτικό σύστημα το οποίο κατά το Ισλάμ είναι θεόσταλτο.

Διαβάζουμε από το Κοράνι:

«Και όποιος δεν δικάσει, με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν απ’ τον ΑΛΛΑΧ, αυτοί είναι οι Άπιστοι» Κοράνι 5:44

 «Αν όμως τους δικάσεις, τότε δίκασε τους με δικαιοσύνη. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά τους δικαίους». Κοράνι 5:42

 «Κι αυτό (παραγγέλλει)’ δίκαζε ανάμεσα τους σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΑΛΛΑΧ» Κοράνι 5:49

 «Κι αν σ’ οποιοδήποτε πράγμα έχετε διαφορά, η απόφαση του βρίσκεται με τον ΑΛΛΑΧ. Αυτός είναι ο ΑΛΛΑΧ ο Κύριος μου, σ’ Αυτόν εμπιστεύομαι, και σ’ Αυτόν θα επιστρέψω» Κοράνι 42:10

 «Μήπως επιδιώκουν την δικαιοσύνη της εποχής της Άγνοιας (προϊσλαμικής εποχής). Ποιος όμως μπορεί να κρίνει, καλύτερα απ’ τον ΑΛΛΑΧ ένα λαό αναμφισβήτητης πίστης» Κοράνι 5:50

Από το Κοράνι βλέπουμε ότι ο νόμος και η ηγεσία ανήκουν στον ΑΛΛΑΧ, τον ΘΕΟ τον Δημιουργό και ΟΧΙ σε ανθρώπους και διάφορες πολιτικές παρατάξεις. Αυτή είναι η θέση του Ισλάμ με βάση τις πηγές του, το Κοράνι, την Σούννα και την συναίνεση των Ουλεμά (λογιών). Κανένας δεν το αμφισβήτησε αυτό στην Ιστορία του Ισλάμ απλά γιατί είναι μέρος της Ισλαμικής Νομολογίας. Όλως περιέργως έχουμε μη Μουσουλμάνους που μας δίνουν καινούριες ορολογίες για την πιστή μας. Τι είναι Ισλάμ, και τι δεν είναι, πάντα με βάση αυτούς και τις πολιτικές τους ατζέντες.

Το πολιτικό Ισλάμ είναι ένα μύθος, μια επινόηση για να στηριχτεί η Ισλαμοφοβία. Υπάρχει Ισλάμ, σκέτο. Για την ακρίβεια υπάρχει το Ισλάμ το αυθεντικό το ορθόδοξο που καλεί να λατρεύουμε τον Ένα και Μοναδικό αληθινό Θεό, τον Δημιουργό των Πάντων, τον Παντοδύναμο, τον Συντηρητή του σύμπαντος, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που δεν μοιράζεται με την δημιουργία του, και είναι Ο Μόνος άξιος λατρείας. Αυτό είναι το Ισλάμ. Η Ισλαμική νομολογία φέρνει και το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του Ισλάμ. Όπως είδαμε από τα Κορανικά χωρία η απόφαση και η εξουσία ανήκει στον ΑΛΛΑΧ και όχι σε ανθρώπους. Η απόφαση αυτή είναι αυτό που λέμε Σαρία ( Ισλαμικός Νόμος).

Έτσι λοιπόν είναι εύκολο να καταλάβουμε τα παιχνίδια που προσπαθούν να παίξουν. Λένε για παράδειγμα ότι το Ισλάμ δεν έχει σχέση με το «πολιτικό» Ισλάμ. Προσπαθούν απελπισμένα να προπαγανδίσουν την λανθασμένη και μη Ισλαμική ιδέα ότι το Ισλάμ είναι απλά μια θεωρία θεολογική και δεν έχει λόγο για την καθημερινότητα του ανθρώπου και το πώς να οργανώσει μια κοινωνία, τα πολιτικά της, και τους κανόνες της. Θέλουν να διχοτομήσουν το Ισλάμ το αυθεντικό, σε Ισλάμ θεολογίας από την μια, και από την άλλη το Ισλάμ πολιτικής. Αυτό είδαμε πόσο άστοχο είναι από το ίδιο το Κοράνι. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι θεολόγος η «Ά’λιμ» να καταλάβει ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία/θεολογία αλλά και κοινωνικό πολιτικό σύστημα. Δηλαδή έτσι όπως το τηρούσε ο ίδιος ο Προφήτης Μουχάμμαντ στην Μεδίνα (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) και οι μετέπειτα Μουσουλμανικές γενιές. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα με σχολαστικότητα σε όλες της Συλλογές αΧαντίθ και κυρίως καταγεγραμμένα από το ίδιο το Κοράνι. Πως έρχονται τώρα αυτοί και ακυρώνουν την ορθόδοξη Ισλαμική μεθοδολογία χιλιάδων ετών έτσι όπως διαμορφώθηκε από τον ίδιο τον Προφήτη;

Όμως εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ορισμένοι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και σε μη Μουσουλμανικές χώρες έχουν στόχο κυρίως να μιλάνε και να καλούν στη Σαρία και τον Ισλαμικό νόμο. Μια τέτοια μεθοδολογία είναι αντίθετη με το Αυθεντικό/ορθόδοξο Ισλάμ και τις διδασκαλίες του. Στη Ντάουα, το κάλεσμα στο Ισλάμ, (σε μη Μουσουλμανικές χώρες) δεν παίρνει προτεραιότητα το νομικό πεδίο αλλά το θεολογικό καθαρά και μόνο. Το κάλεσμα γίνεται σε θεολογικά σημεία και πλαίσια. Δηλαδή κάλεσμα στο μονοθεϊσμό και στη Σούννα, κάλεσμα στη σωστή λατρεία. Και όλα αυτά με ειρηνικό τρόπο χωρίς βία και εντάσεις. Ένας Μουσουλμάνος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανακατεύεται στο πολιτικό σύστημα μιας μη Ισλαμικής χώρας γιατί είναι πεδίο που δεν τον αφορά και δεν πρέπει να δίνει βαρύτητα. Να μιλά για την πίστη του, να την διδάσκει (έχοντας βεβαίως τις γνώσεις και τις βάσεις) με ειρηνικό τρόπο, και αυτό είναι από τα δικαιώματα του σαν Μουσουλμάνος και υποχρέωση του ως πιστός.

Ένας Μουσουλμάνος οφείλει να σέβεται την μη Μουσουλμανική χώρα που ζει, το πολίτευμα της, και να μην προκαλεί αλλά να εξηγεί με όμορφο τρόπο το κάλεσμα με σοφία. Το Κοράνι λέει:

«Προσκάλεσε όλους στη θρησκεία του Κυρίου σου με σοφία και με όμορφο κήρυγμα. Και προσπάθησε να τους πείσεις με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο ευγενικό. Ο Κύριος σου γνωρίζει, βεβαίως, καλύτερα ποιος απομακρύνεται από το Δρόμο Του, και γνωρίζει καλύτερα όσους παίρνουν καθοδήγηση» Κοράνι 16:125

Δυστυχώς ορισμένα αιρετικά «γκρουπάκια» Μουσουλμάνων δίνουν μεγάλη έμφαση σε πολιτικά συστήματα. Αυτό είναι λάθος, και το ορθόδοξο Ισλάμ είναι σε αντίθεση με αυτές τις πρακτικές. Για παράδειγμα το διάσημο χαντιθ του Μουαδ όπου ο Προφήτης (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν) του είπε:

«πηγαίνεις σε χώρα Χριστιανική, ας είναι λοιπόν το κάλεσμα σου στο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να λατρευτεί παρά μόνο ο ΑΛΛΑΧ, αν δεχτούν τότε να τους μάθεις την προσευχή»

Αυτή είναι η μεθοδολογία της Ντάουας, κάλεσμα στο Ταουχίντ (Μονοθεϊσμό) και ΟΧΙ ανάμειξη σε πολιτικά. Αυτή ήταν και η μέθοδος των Προφητών (Manhaj ul Anbiya fi Dawah)

Στο βιβλίο «Εξαγνίζοντας τις έννοιες της Σούννα» διαβάζουμε ότι όλα αυτά τα γκρουπάκια όπωςΑδελφοί ΜουσουλμάνοιΟπαδοί του Σάιντ ΚούτμπΧίζμπιτ Ταχρίρ, και γενικά το νακομματικοποίησε (Χιζμπία) ανήκουν σε αιρέσεις με προβληματικό δόγμα και προβληματική μεθοδολογία Ντάουας. Και αυτό γιατί η προτεραιότητα τους και η ενέργεια τους είναι πάνω στα πολιτικά και όχι στην εξήγηση του δόγματος του Ισλάμ.

Ο Shaykh Ibn Taymiah είπε στο βιβλίο «Al Istiqammah» τόμος 1 σελ. 466,

«Όταν υπάρχει η αμαρτία δίπλα στο σωστό το Ταουχιντ είναι καλύτερα από το να μην υπάρχει αμαρτία με διαστρεβλωμένο Τουχιντ»

Φανταστείτε οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη που δεν έχουν να κάνουν απλά με διαστρεβλωμένο Ταουχίντ αλλά μη ανύπαρκτο Ταουχίντ!

Για περισσότερες πληροφορίες  ακούστε το ηχητικό «Η μεθοδολογία κατανόησης του Ισλάμ»

Άχμαντ Ελντίν 

Πηγές:

  • Κοράνι: 5.44, 5.42, 5.49, 42.10, 5.50, 16.125
  • -Manhaj Ul Anbiya fi Dawah
  • -Ibn Taymiah: Al Istiqammah 1/466
  • -Μάνος Καραγιάννης http://www.youtube.com/watch?v=eV3RfLN51lc
  • -Ibn Taymiah: Muslims under non Muslim Rule

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.