Ο Δυτικός κόσμος και συγκεκριμένα η Ευρώπη, έχουν τεράστια ανάγκη να επιμορφωθούν από την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Αίγυπτος:
Η χώρα η οποία έδωσε και εξακολουθεί να δίνει μάχη με το καρκίνωμα που λέγεται «Μουσουλμανική Αδελφότητα» έχει εξαιρετική γνώση και εμπειρία στο πώς να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συγκεκριμένη γκρούπα, από την οποία ξεπετιούνται διαφορές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η μήτρα της σύγχρονης «Ισλαμιστικής» τρομοκρατίας γεννήθηκε στην Αίγυπτο από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» το 1928 με ιδρυτή τον Χάσαν αλ Μπάνα και μετέπειτα από τον ιδεολογικό πατέρα της αδελφότητας Σάγιντ Κούτμπ. Από τότε η Αίγυπτος δίνει την μάχη της απέναντι στην τρομοκρατία. Η πολυετή και πολύπειρη εμπειρία της στην αντιμετώπιση της αδελφότητας, έχει δώσει στην Αίγυπτο όλες τις απαραίτητες αντιτρομοκρατικές γνώσεις για το πώς να αντιμετωπιστεί και κυρίως πώς να εντοπιστεί η ριζοσπαστικοποιημένη συμπεριφορά που απειλεί έμμεσα η άμεσα μια κοινωνία.
Σαουδική Αραβία:
Η χώρα η οποία εξουδετέρωσε στο εσωτερικό της την Αλ Κάιντα και η οποία παρέχει ίσως τις πιο κομβικές πληροφορίες για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών προς άλλες χώρες. Η Αλ Κάιντα, γέννημα θρέμμα από τα διδασκαλίες του Σάγιντ Κούτμπ, είχε προκαλέσει αιματηρές ταραχές στις αραβικές χώρες και κυρίως στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας. Η γη του Ισλάμ αντιμετώπισε την αλ Κάιντα μέσα σε χρονικό διάστημα 6 ετών (από το 2003-2009) και εξάλειψε κάθε τρομοκρατικό πυρήνα, όχι μόνο στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες. Η συνεισφορά της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.
Δυτικός κόσμος:
Ο δυτικός κόσμος και ιδιαίτερα η Ευρώπη, έχουν άμεσα ανάγκη την αντιτρομοκρατική γνώση και εμπειρία που διαθέτει η Αίγυπτος και η Σ. Αραβία. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν επιδιώκουν την επιμόρφωση από τις δυο έμπειρες αυτές χώρες, αλλά πολλές φορές προπαγανδίζουν εναντίον τους με ρητορικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Όπως είναι γνωστό, ο δυτικός κόσμος από το 2001 δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την λεγομένη «Ισλαμιστική» τρομοκρατία. Και ο λόγος είναι επειδή δεν κατάφερε, πιο σωστά δεν τόλμησε, να ποινικοποιήσει την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Όσο ο δυτικός κόσμος θα αντιμετωπίζει τους αδελφούς τρομοκράτες (και όχι Μουσουλμάνους) ως μια πολιτική γκρούπα που διεκδικεί τα δικαιώματα της, όπως κάποτε πιστεύαμε για την Αλ Κάιντα την δεκαετία του 90, άλλα τόσο θα ενισχύεται η παράνομη και υπόγεια δράση της που σκοπό έχει, με συνεργασίες τρίτων χωρών, να αποσταθεροποιήσουν τις κοινωνίες στις οποίες φιλοξενούνται έτσι ώστε να έρθουν στην εξουσία.
Όταν οι Άραβες και γενικά οι Ισλαμικές χώρες έχουν ποινικοποιήσει την δράση της αδελφότητας, οι οποίοι Άραβες έχουν δεχτεί και τα μεγαλύτερα πλήγματα και συνωμοσίες από τους «αδελφούς» (δες αραβική «άνοιξη»), η δύση τους έχει ανοίξει απλόχερα την πόρτα της και τους έχει αποδεχτεί ως διωκόμενο πολιτικό κόμμα.
Να μην ξεχνάμε όμως, ότι κάποτε η Δύση ήταν πεπεισμένη ότι ο Μπιν Λάντεν διεκδικούσε απλώς πολιτικά δικαιώματα και έκανε αντιπολίτευση στην Σ. Αραβία απέναντι στον οίκο των Σαούντ. Βεβαίως η Δύση κατάλαβε ποιος ήταν ο Μπιν Λάντεν και η αλ Κάιντα, αλλά κατόπιν εορτής (11η Σεπτέμβρη).
Άχμαντ Μ.Ελντίν
Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα