Το πρόβλημα με τις διώξεις των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή

Αρκετά άρθρα γράφονται και πολλές αναλύσεις δημοσιεύονται για τον διωγμό των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Ξεριζωμοί, διώξεις, εξαφανίσεις, μέχρι και τον χοντροκομμένο τίτλο περί γενοκτονίας διάβασα. Όλα αυτά βεβαίως από το «κακό Ισλάμ» που «κυνηγά» το ευαγγέλιο, τον Χριστό και την εκκλησία, όπως αναφέρουν ορισμένοι θεολόγοι και πολιτικοί αναλυτές που διακατέχονται από χριστιανικές ευαισθησίες.

Ως ένα σημείο είναι απόλυτα κατανοητές αυτές οι ευαισθησίες, αλλά εξαιρετικά παραλογές, με έναν ανεπίτρεπτο ρομαντισμό, στο κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό τους πλαίσιο. 

Μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι ζουν σε ένα κόσμο που πραγματικά, είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους, και συγκεκριμένα στην Μ. Ανατολή, σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό, είτε απλά εξυπηρετούν τυφλά την ιδεολογική τους γραμμή, τα συμφέροντα τους και την δεξαμενή σκέψης που υποστηρίζουν.

Πως μπορούμε να επικεντρωνόμαστε στους διωκόμενους Χριστιανούς και ταυτόχρονα να αγνοούμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων στη Μέση Ανατολή, από τρομοκρατικές ενέργειες, σφαγές και ξεριζωμούς, είναι Μουσουλμάνοι;

Η θεματολογία περί διωκόμενων Χριστιανών συγκριτικά με τους διωκόμενους Μουσουλμάνους, μου θυμίζει το παράδειγμα δυο ανθρώπων: Ο ένας έχει πονοκέφαλο και συναντά έναν που το κεφάλι του έχει ανοίξει στα δυο μετά από τραυματισμό. Ο πρώτος που έχει πονοκέφαλο προσπαθεί να πείσει τον σοβαρά τραυματισμένο για το πόσο υποφέρει! Και όλα αυτά δυστυχώς εκλαμβάνονται ως απολύτως λογικά.

Φαίνεται ότι ο διωγμός κατά των Χριστιανών, που σίγουρα υφίσταται, όχι στο μέγεθος που προσπαθούν να του αποδώσουν, εξυπηρετεί άψογα το αφήγημα της Ισλαμοφοβίας.  

Ποια είναι τα κυριότερα θύματα της λεγόμενης «Ισλαμιστικής» τρομοκρατίας; Η απάντηση είναι οι Μουσουλμάνοι. Ποιες χώρες δέχονται τις περισσότερες (συγκριτικά) τρομοκρατικές επιθέσεις; Οι Μουσουλμανικές: Ιράκ, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία, Πακιστάν, μερικές από αυτές. Ποιοι επηρεάστηκαν κοινωνικά και οικονομικά από την «αραβική άνοιξη» και μετά, οπου δημιουργήθηκαν τα τεράστια προσφυγικά ρεύματα; Οι Μουσουλμάνοι. Ποιοι ξεριζώθηκαν και άφησαν τα σπίτια τους; οι Μουσουλμάνοι; Ναι, και οι Χριστιανοί. Είναι λογικό. Τους παρέσυρε και αυτούς το ρεύμα της βίας και της τρομοκρατίας. Απόλυτα φυσικό μιας και συμμετείχαν στο ίδιο κοινωνικό σύνολο, στις ίδιες χώρες. Συγκριτικά όμως με τους Μουσουλμάνους οι Χριστιανοί υποφέρουν κατά πολύ λιγότερο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό το προφανές: Οι διώξεις που δέχονται οι Χριστιανοί δεν είναι Μουσουλμανικές διότι ο κύριος στόχος του θύτη είναι οι Μουσουλμάνοι και η αποσταθεροποίηση της Μουσουλμανικής χώρας. Συνεπώς είναι εχθρός του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, όπως επίσης δεν μπορούμε να ακούμε για διωγμούς κατά των Χριστιανών όταν την ίδια ώρα καταρρέουν ολόκληρες Μουσουλμανικές χώρες.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι πληγές είναι ακόμα νωπές από τους σταυροφόρους, την εκκλησιαστική ιστορία, τους αποικιοκράτες, της Σρεμπρένιτσα κτλ. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το θάρρος που έχουν ορισμένοι όταν συγγράφουν τέτοια κείμενα. Η ιστορία τους κυριολεκτικά κολυμπάει στο αίμα αθώων Μουσουλμάνων.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: