Ισλαμική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας;

Στο περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 117, και σελίδα 20 υπάρχει ένα δημοσίευμα με τίτλο «Στο έλεος της Σαρία η Αθήνα». Ο τίτλος  δεν είναι μόνο υπερβολικός, δεν είναι μόνο ψευδής, αλλά με βάση όσα γράφονται υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η ιστορία είναι κατασκευασμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που κατασκευάζονται διάφορα δημοσιεύματα για το Ισλάμ του στυλ «παιδάκι έκλεψε ψωμί και οι αρχές θα του κόψουν τα χεριά» η «ιστορία ενός Μουσουλμάνου που δήθεν ενοχλήθηκε στο αεροπλάνο επειδή ένας συνεπιβάτης του διάβασε την Βίβλο». Το δημοσίευμα μπορείτε να το βρείτε αναδημοσιευμένο σε διάφορα «πατριωτικά» ιστολόγια

1e509d2a0c18d711025285e06c77d636847111d2.560.744.8.1cf1cc43b28e6a0c2ea91d680466c0bd7a689e69

 

Δεν υπήρξε κανένα απολύτως θέμα με «φανατικούς» Μουσουλμάνους ούτε παρατηρήθηκε καμία προσπάθεια να συγκροτηθεί «Ισλαμική Αστυνομία» (ανύπαρκτος/γελοίος όρος). Τα ΜΜΕ απλώς κάνουν την τρίχα τριχιά για να πουλήσουν. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Η γελοιότητα του όρου «Ισλαμική Αστυνομία» είναι όμοια σε γελοιότητα (ίσως και παραπάνω) με αυτήν που κάνει λόγο περί «Ισλαμοποιησης της Ελλάδος» η το πρόσφατο ανέκδοτο «Η Ελλάδα θα γίνει Μέκκα» για ένα Τζαμί (το επίσημο που θα δημιουργηθεί/αν δημιουργηθεί) που ούτε καν υπάρχει ακόμα, ούτε καν η πρώτη κολόνα δεν κτίστηκε.

Η Ελλάδα λοιπόν Ισλαμοποιείται και γίνετε Μέκκα, σε μια χώρα που δεν υπάρχει ούτε ένα Ισλαμικό κέντρο, ούτε ένα Ισλαμικό σχολείο, ούτε τίποτα που να συνηγορεί υπέρ μιας υγιής Μουσουλμανικής κοινότητας. Βεβαίως δεν τα αναφέρω αυτά γιατί τα έχουμε και τόσο ανάγκη (με εξαίρεση το νεκροταφείο). Σαν Μουσουλμάνοι πρέπει να αποδώσουμε αλλού το πρόβλημα και να εστιάσουμε σε ποιο σοβαρά θέματα που μας απασχολούν, ποιο ουσιαστικά. Πρώτα ο Θεός θα αναφερθώ σε ξεχωριστό άρθρο και για το Τζαμί και για την Μουσουλμανική κοινότητα εδώ στην Ελλάδα που έχει τα μαύρα της τα χάλια. Όλα στην ώρα τους. Απλά παρατηρώ την ανοησία ορισμένων που προφέρουν λέξεις (Ισλαμοποιηση της Ελλάδας – Η Ελλάδα σαν Μέκκα) λέξεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ως εκπρόσωπος ενός «άτυπου» Μουσουλμανικού χώρου λατρείας, λες και ο χώρος λατρείας για να πραγματοποιηθεί μια προσευχή καθορίζεται από την επισημότητα η την ανεπισημότητα του χώρου, τέλος πάντων, εγώ που εκπροσωπώ ένα χώρο λατρείας καθώς επίσης γνωρίζω λίγο πολύ τι συμβαίνει και με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή φασαρία η αναταραχή. Είμαι σίγουρος ότι ούτε αυτοί που τα διαχειρίζονται θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Η απόδειξη είναι τα μηδενικά (σχεδόν) ποσοστά εγκλημάτων που έχουν διαπραχτεί από άτομα που προσεύχονται. Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Και εμείς σαν υπεύθυνοι αυτών των χώρων δεν θα αφήσουμε να γίνουν κανόνας. Η «καθημερινή» αναφέρει:

 Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για συσχετισμό αυτών των χώρων με παραβατικότητα, τουλάχιστον σοβαρής μορφής. {http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/04/2013_491510 }

Είναι μύθος και προπαγάνδα να ακούγεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακραία/φανατικά στοιχεία και διάφοροι μουσουλμάνοι που είναι στο περιθώριο και δήθεν εντάσσονται σε ακραίες ομάδες. Σαχλαμάρες. Ούτε ιδεολογία Αλ Καιντα υπάρχει εδώ, και ούτε θα αφήσουμε τέτοια στοιχεία να υπάρξουν εδώ. Για ποιο λόγο; Όχι για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες η να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός αλλά γιατί το ίδιο το Ισλάμ είναι ενάντια στην ιδεολογία της Αλ Καιντα που σε καμία περίπτωση δεν είναι Ισλαμική αλλά Χαρητζιτική (αιρετικό παρακλάδι).

Αξίζει να αναφέρω επίσης, όχι μόνο για έναν Έλληνα άθεο, αλλά γενικά για την Δυτική κουλτούρα, αυτός που προσεύχεται στον Θεό αυτόματα είναι φανατικός. Αυτός που νηστεύει είναι φανατικός. Αυτός που συμβουλεύει τον ομόθρησκο του να προσεύχεται και να μην πλησιάζει την αμαρτία είναι φανατικός και βίαιος. Αυτός που είναι πιστός αμέσως πρέπει να του κρεμάσουν την ταμπέλα της φανατίλας. Έτσι δεν πρέπει να μας κάνει και τόσο εντύπωση η ευκολία των άθεων αυτών (το περιοδικό Επίκαιρα) στο να χαρακτηρίζουν τους πιστούς ως βίαιους και φανατικούς. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μουσουλμάνου που προσεύχεται 5 φορές την ημέρα, που ο τρόπος ζωής του είναι το Ισλάμ και η συμπεριφορά του πρέπει να είναι Ισλαμική (άσχετα αν πολλοί δυστυχώς είναι Μουσουλμάνοι στα χαρτιά).

Το περιοδικό μιλά για την επιβολή της Σαρία και τι σηματοδοτεί αυτή πράξη. Τα λάθη αμέτρητα στην διατύπωση τους. Καταρχήν να αναφέρουμε ότι η Σαρία είναι αδύνατον να εκτελεστεί σε μια χώρα που δεν είναι Ισλαμική, αδύνατον να εκτελεστεί αν δεν υπάρχει Μουσουλμάνος ηγέτης καθώς επίσης η ύπαρξη λογίων/Νομολόγων είναι απαραίτητη. Η Σαρία είναι επιστήμη του Ισλάμ που διδάσκεται σε ισλαμικά πανεπιστήμια, είναι η Νομολογία που απορρέει από το Κοράνι και από την διδασκαλία του Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Δεν είναι η πρακτική ενός αμόρφωτου Μουσουλμάνου στο δρόμο για το τι είναι επιτρεπτό και τι απαγορευμένο η το ποιος θα καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να ενημερωθούμε κατάλληλα πριν ανοίξουμε το στόμα μας για να πούμε ότι μας κατέβει.

Στην απελπισμένη τους προσπάθεια να «ενημερώσουν» περί Σαρία, το περιοδικό λέει:

«Το ακάλυπτο πρόσωπο μιας γυναίκας ή η αίτηση διαζυγίου από την πλευρά της – πράγματα αυτονόητα για το δυτικό πολιτισμό – είναι αδιανόητα για έναν πιστό του Ισλάμ. Κι αν η μοιχεία, η κλοπή ή η προσβολή της προσωπικότητας συνιστούν υποθέσεις που οδηγούνται στα δικαστήρια για το δυτικό κόσμο, για τους πιστούς του Μωάμεθ τέτοιες υποθέσεις λύνονται λιγότερο… περίπλοκα»

Είναι η ασχετοσύνη που αναφέραμε λίγο πιο πριν. Το Ισλάμ είναι η μόνη θρησκεία από τις αβραμαϊκές που δίνει το δικαίωμα στην γυναίκα να χωρίσει κάνοντας αίτηση διαζυγίου. Στο Ισλάμ αυτή η πρακτική εκ μέρους της γυναίκας λέγεται «αλ Χούλ»{Κοράνι 2:229, και Ματζμού αλ Φατάουα 32/282}. Δεύτερον το να καλύψει το πρόσωπο της (νικάμπ) είναι εθελοντικό και όχι υποχρεωτικό {Το χιτζάμπ της Μουσουλμάνας γυναίκας», του Αλλάμα αλ-Αλμπάνι σελ. 54}, υποχρεωτικό είναι να καλύψει το κεφάλι της και το σώμα της, δηλαδή την ομορφιά της. Καταλαβαίνω βεβαίως ότι για το αθεϊστικό περιοδικό μια γυναίκα που κρύβει την ομορφιά της και ντύνεται σεμνά είναι παράλογο. Πιο λογικό τους φαίνεται μια γυναίκα που κυκλοφορεί ημίγυμνη όπως και διαφημίζουν στο ίδιο τεύχος στην σελίδα 108

Έπειτα το περιοδικό κάνει αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες του (η γνωστή μέθοδος απόκρυψης των πηγών, όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις, αναφέρουν το «σύμφωνα με πληροφορίες») σε ένα σκηνικό που είχε γίνει μεταξύ αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές που κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν από το δυτικό τρόπο ζωής των συμπατριωτών τους .

Με αυτήν την μοναδική και αναξιόπιστη αναφορά το περιοδικό επίκαιρα προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένη συγκρότηση Ισλαμικής Αστυνομίας από Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα. Ελπίζω να ακούγεται ο παραλογισμός. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Περιγράφουν ένα σκηνικό με έναν μαρτυρά, μαρτυράς  ο οποίος με την σειρά του είναι αναξιόπιστος διότι δεν ήταν ο ίδιος θύμα της δήθεν Ισλαμικής Αστυνομίας, απλά στεκόταν ως παρατηρητής και πολύ πιθανόν να έδωσε και την επιθυμητή ερμηνεία.

Έπειτα, και με αυτό κλείνει το περιοδικό, πάλι σύμφωνα με τις αναξιόπιστες πληροφορίες τους λένε:

«εμπνευστές και οργανωτές αυτής της επιχείρησης είναι άτομα που ανήκουν στο λεγόμενο Ουαχαμπισμό, τον ακραίο κλάδο των σουνιτών, που πιστεύουν στην κατά γράμμα εφαρμογή του Κορανίου και της Σούνα, της αρχικής παράδοσης, δηλαδή, στην ερμηνεία των λόγων του Μωάμεθ».

Και σε αυτό το σημείο μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τι είναι ο «ουχαμπισμός» και την άγνοια που υπάρχει γύρω από αυτόν τον όρο. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο «ο μύθος του Ουχαμπισμού και μια ματιά στο σαλαφιστικό Ισλάμ»

Σε αυτό το σημείο, προτού βάλω μια τελεία, και για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να παρατηρήσουμε μια πιθανότητα στο σενάριο των Επικαίρων. Δεν αποκλείεται να έχουμε ορισμένα άτομα τα οποία παρενοχλούν ομόθρησκους τους, με βίαιο τρόπο, ως προς την τήρηση του Ισλάμ. Υπάρχει ένα παρακλάδι το οποίο κυκλοφορεί, εντελώς ακίνδυνο στο σύνολο του, με την ονομασία «Τζάμαατ ατ Ταμπλίγ». Σε αυτούς αποκλειστικά ανήκει το χαρακτηριστικό να γίνονται φορτικοί στους Μουσουλμάνους ομόθρησκους τους σε σημείο που μπορεί να υπάρχει βία. Όμως 5-10 αμόρφωτοι δεν δικαιολογούν κανένα σενάριο συγκρότησης Ισλαμικής Αστυνομίας και να αμαυρώνεται ολόκληρη η Μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα των επικαίρων είναι άλλη μια απελπιστική προσπάθεια να λασπολογήσουν τους Μουσουλμάνους και έμμεσα (ο κύριος στόχος) το Ισλάμ. Για άλλη μια φορά απέτυχαν.

 Άχμαντ Ελντίν

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: