Ισλαμοφασισμός: Ένα καλό «πλυντήριο» της ακροδεξιάς

Τον τελευταίο καιρό η ακροδεξιά στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) χρησιμοποιεί την λέξη «Ισλαμοφασισμός» για να περιγράψει τους Μουσουλμάνους και το ίδιο το Ισλάμ. Ο όρος αυτός είναι καθαρά πολιτικός και στόχο έχει, όχι να περιγράψει η να αναλύσει, αλλά να λασπολογήσει και να συκοφαντήσει τα άτομα που πιστεύουν στο Ισλάμ.

Η λέξη αυτή αναδύθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ένας από αυτούς, ο κυριότερος ίσως, είναι να «φορτώσει» στο Ισλάμ την ιδεολογία του φασισμού. Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός, είναι να υπάρξει και στοχοποίηση.   

Διάφοροι υποστηρικτές του όρου αυτού μας λένε ότι οι λέξεις «Ισλαμοφασισμός» και «Ισλαμοφασίστες» απευθύνονται απλά στους Μουσουλμάνους αυτούς που τάσσονται υπέρ του «πολιτικού» Ισλάμ, τους «Ισλαμιστές» και τους εξτρεμιστές. Αυτό βεβαίως δεν είναι τίποτα άλλο από μια απάτη. Ο όρος χρησιμοποιείται σε τέτοια έκταση από τους ακροδεξιούς που καταλήγει να περιλαμβάνει κάθε πιστό του Ισλάμ. Από τον αθώο οικογενειάρχη Μουσουλμάνο που ακολουθεί το Κοράνι και την Προφητική παράδοση μέχρι τον εξτρεμιστή οπαδό του ίμπν Λάντεν που ζώνεται με εκρηκτικά. Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα, ο κάθε Μουσουλμάνος είναι απαραίτητα «Ισλαμοφασίστας».  

Τι άλλο όμως μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την επινοημένη λέξη; Ο κομπλεξισμός; Μήπως οι πραγματικοί φασίστες «γέννησαν» αυτήν την λέξη για να εξιλεωθούν; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα ακροδεξιά διαδικτυακά καφενεία οι υποστηρικτές της λέξης αυτής είναι αυτοί στην ουσία που γοητεύονται με την φασιστική και την ναζιστική ιδεολογία ( η τουλάχιστον στην νέα τους μορφή).

Η λέξη «Ισλαμφοφασιμός» λειτουργεί ως ένα καλό «πλυντήριο» για όλους αυτούς τους νεοναζί που σκοπό έχουν να ξεπλύνουν την αρρωστημένη τους ιδεολογία με κομπλεξικές τακτικές.  

Η λέξη «Ισλαμοφασιμός», όπως η πρόταση «πολιτικό Ισλάμ» σκοπό έχει να διαστρεβλώσει και να αποπροσανατολίσει. Δημιουργεί καινούριους τοίχους έτσι ώστε να μην γίνεται κατανοητό το πραγματικό και αυθεντικό Ισλάμ. Επίσης (το οποίο είναι και επικίνδυνο), εμποδίζει να γίνουν αντιληπτές διάφορες αιρέσεις και κακοδοξίες (τρομοκρατία) οι οποίες έχουν φορτωθεί την ταμπέλα «Ισλάμ» λανθασμένα και άδικα.

Όσον αφορά τους πραγματικούς εξτρεμιστές που είναι «Μουσουλμάνοι», τότε ο πιστός του Ισλάμ δεν έχει καμία ανάγκη από «γλωσσολόγους» και αναλυτές που θα του υποδείξουν λέξεις και χαρακτηρισμούς η ακόμα και συμπεριφορές. Ο Ορθόδοξος Μουσουλμάνος έχει πλούσια θεολογία και μεγάλους λόγιους που έχουν εξηγήσει αυτά τα αιρετικά φαινόμενα.

Άχμαντ Ελντίν 

8 σκέψεις σχετικά με το “Ισλαμοφασισμός: Ένα καλό «πλυντήριο» της ακροδεξιάς

Add yours

 1. Καλησπέρα…Για να κάνεις πιο εκτενή την έρευνα σου θα σου έλεγα σαν ένσταση ότι ο όρος «Ισλαμοφασισμός» είναι καθαρά Εβραϊκής κατασκευασμένης προελεύσεως έτσι ώστε με την εν λόγω θεωρία να δαιμονοποιήσουν τους «κακούς μουσουλμάνους», να στρέψουν την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσσία κατά ενός πλασματικού εχθρού, και έτσι να προεκτείνουν τις Σιωνιστικες επεκτατικές βλέψεις στη μέση Ανατολή.
  Η «καλλιέργεια» της Ιδεας του Ισλαμοφασισμού ξεκινά στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη απο «διανοούμενους» ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ οι οποίοι ξεκίνησαν παίρνοντας φωτογραφίες και ασύνδετα ντοκουμέντα, καθώς και την ουδέτερη στάση της μέσης ανατολής στον Β Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζοντας τα σαν ΤΑΥΤΙΣΗ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ.
  Συγκεκριμένα η λεγόμενη ιστορία του «Ισλαμοφασισμού» ξεκινάει με την «εβραική αφήγηση» που λέγει ότι η μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική έδωσε γην και ύδωρ, χρήματα και εθελοντες καθώς και βάσεις στον Χίτλερ με πρωτεργάτη συγγενή του Γιασερ Αραφάτ στη περιοχή της Παλαιστίνης.
  (πηγή http://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world).
  Η πραγματικότητα ήταν ότι η μέση ανατολή ήταν ουδέτερο έδαφος και είχε βάσεις και παροικίες απο κάθε γωνιά της Ευρώπης (μονο στην Αιγυπτο σε κοντινες αποστασεις ηταν η Ελληνικη και η Ιταλικη παροικία στην Αλεξάνδρεια).
  Στην συνέχεια ο «Ισλαμοφασισμός» παρουσιάζεται απο τους «Ελληνοεβραιους» σαν η μαστιγα της Ευρωπης χρησιμοποιώντας παραδειγματα Αλβανων Τσαμηδων που εδρασαν αντεθνικα κατα της Ελλάδος χωρις να αναφέρουν για τους πεσόντες Ελληνες Πομάκους μουσουλμάνους του 1940 καθώς και των τουρκόφωνων μουσουλμάνων Κυπρίων που εκστράτευσαν εθελοντικά υπέρ Ελλάδος.
  (πηγες : http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=180:2009-02-25-13-35-51&catid=35:jewdaism&Itemid=59
  http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/01/video_3436.html ).
  Σήμερα η θέωρια συνομωσίας χρησιμοποιείται απο τους ίδιους «κατασκευαστες» δείχνοντας βίντεο της Σηιτικής χεσμπολλάχ, την εκπαίδευση τους καθώς και το «χαιρετισμό» στον Νασράλλα τον οποιο υιοθετούν ως φασιστικο.
  http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=e3157f0d-21ad-41e9-b26e-a3c06a460e73

 2. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έγκυρες πήγες για να πούμε με σιγουριά ότι η λέξη γεννήθηκε από τους Εβραίους. Ακόμα όμως και έτσι να ειναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε γίνεται έντονη χρήση από ακροδεξιούς (οποιαδήποτε εθνικότητα).

 3. Ok ahmed ….
  ως προς τη παρατήρηση σου που έθεσες εύστοχα, θα σου δείξω ενα σαφές μήνυμα ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΚΗΣ επίσημης σελίδας που λεει: «Γιατί οι ναζί ασπάστηκαν το ΙΣλαμ»….(και θα επακολουθησουν κιάλλες). Το άρθρο κάνει σαφές ότι ο Alois Brunner είχε συμφωνήσει με τον Ισλαμικό κόσμο για την Εξολοθρευση Εβραιων, και λέει μέχρι σήμερα γιατί «Πολλοι ναζί ασπάστηκαν Ισλάμ»

  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14066#.UxHiSuN_ucc

 4. Μερικές παρατηρήσεις:

  1) Οι συγγραφείς αυτοί που μιλούν περί «ισλαμοφασισμού», ανήκουν σε ακροδεξιά-εξτρεμιστά κόμματα – ιδεολογίες. Είναι αυτό που γράψαμε, οτι η λέξη «Ισλαμοφασισμός» λειτουργεί ως «πλυντήριο» για την ιδεολογία τους. Συγκεκριμένα αυτοί οι Εβραίοι (όχι όλοι) καλούν σε παιδοκτονίες και σε σφαγές των Παλαιστίνιων.

  2) Το ότι οι νάζι ίσως να έχουν ασπαστεί το Ισλάμ σημαίνει ότι μετά τον ασπασμό τους μεταφέρουν τον ναζισμό στο Ισλάμ; Φυσικά και όχι. Όταν ασπάζεσαι κάτι σημαίνει οτι μετανιώνεις και απομακρύνεσαι από την προηγούμενη σου κατάσταση διότι την θεωρούσες λάθος. Ειδάλλως δεν θα υπήρχε λόγος να ενστερνιστείς κάτι άλλο. Βεβαίως αυτό, αν και μόνο αν, ισχύει ότι οι ναζί ασπάστηκαν το Ισλάμ.

  3) «είχε συμφωνήσει με τον Ισλαμικό κόσμο για την Εξολόθρευση Εβραίων», ελπίζω να γίνεται αισθητή η γελοιότητα της γενίκευσης. Άραγε θα πουν το ίδιο και για το Άγιο Όρος που έγραψε επιστολή προς τον Χίτλερ δοξάζοντας τον; Εκεί (ρώσοι και εθνικιστές) θα μας πουν για τις «δύσκολες» συγκυρίες ξεχνώντας όμως να εφαρμόσουν αυτήν την μεθοδολογία και στους Μουσουλμάνους.

  4) Ο Ζαν Κοέν, ο άθεος που μας το παίζει και αντικειμενικός, είναι από τους πρώτους που έχει τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό -> http://www.youtube.com/watch?v=N7QNTuIdiag

  1. Το «αυγό του φιδιού» και η πονηρία της «αριστερής» απάτης, για να συγκαλύψουν το «αυγό του κροταλία», δηλαδή τον πλανητικό φασισμό της Νέας Τάξης που ζούμε.

 5. Συμφωνώμε την haris ότι ο όρος «Ισλαμοφασισμός» είναι καθαρά Εβραϊκής-σιωνιστικής κατασκευής με διπλό σκοπό. Πρώτον να δαιμονοποιήσουν το Ισλαμ και δεύτερο τον “φασισμό”. Ισλαμ + φασισμός ποιός μένεις εκτός κάρδου ? οι Εβραίοι σιωνιστές…

  Όσο αφορά τώρα το δεύτερο(φασισμό), γράφεις:”Η λέξη «Ισλαμφοφασιμός» λειτουργεί ως ένα καλό «πλυντήριο» για όλους αυτούς τους νεοναζί που σκοπό έχουν να ξεπλύνουν την αρρωστημένη τους ιδεολογία με κομπλεξικές τακτικές. “ και εδώ κάνεις ΚΑΙ εσύ το λάθος και πέφτεις θύμα της προπαγάνδας.Ταυτίζεις το κακό (φασισμό) ΜΟΝΟ με την μια πλευρά του νομίσματος (ακροδεξιά).

  Τι εννοώ. Φασίσμος => χρυσή αυγή (ακροδεξιά) => νεοναζί (ακροδεξιά) => Τρίτο Ράιχ (Γερμανοί-ναζί)=> τέταρτο Ράιχ (Γερμανοί-νεοναζί) =>φασίσμος => χρυσή αυγή (ακροδεξιά) =>και ξανά ο ίδιος κύκλος….και κάποιοι μένουν εκτός κάρδου…

  Κάποτε στην Ελλάδα φωνάζαν “φονίαδες των λαών Αμερικάνοι” , τώρα φωνάζουν «Ποτέ ξανά φασισμός» ,»Ή εμείς ή αυτοί» , «Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και βρίζουν την Γερμανία ( νεοναζί-τέταρτο Ράιχ) και τους κακούς φασίστες (χρυσή αυγή). Άλλαξε κάτι στην πολιτική και δεν το πήρα χαμπάρι ? Η Αμερική δεν συνεχίζει να αιματοκυλεί τον πλανήτη ? Το πρόβλημα μας ειναι οι εργολάβοι τους ? Η απάντιση είναι ναι γιατί έτσι βολεύει την όποια ιδεολογία μας αλλά και τα αφεντικά μας…γιατί βλέπεις έχουμε και τους καλούς φασίστες-ακροδεξιούς (Ουκρανία).
  Καταρχήν ερώτηση , τι είναι φασισμός?

  Ο φασισμός είναι κακός γιατί είναι ολοκληρωτικό καθεστώς? (εδώ μπαίνει η ακροδεξιά) . Μόνο ο φασισμός είναι ? Η δικτατορία του προλεταριάτου (εδώ μπαίνει η ακροαριστερά – αριστερά) δεν είναι? Ο στάλιν και οι κουμουνιστές με τον χίτλερ δεν ήταν φιλαράκια-σύμμαχοι μέχρι να τα χαλάσουν στην μοιρασιά ? Γιατί μιλάμε μόνο για τους γερμανοτσολιάδες? Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος (ακροαριστερά-αριστερά) , το κκε π.χ. έχει καταδικάσει την εισβολή (από ναζί-χιτλερ και στάλιν-κουμουνιστές) στην Πολωνία? Μόνο των ναζί-Γερμανών ήταν κακή η εισβολή και όχι του στάλιν-κουμουνιστών, ε? Στο λινκ που σου γράφει η haris για την αντίφα το είδες?(έχει και άλλα διαμάντια εκεί για την αντίφα). Η αντίφα που δεν ανήκει στην ακροδεξιά είναι αντι-φασίστες και αντι-ρατσιστές?Συνθήματα όπως “μην με αποκαλείς Έλληνα “ και “θάνατος στους Έλληνες που γεννάνε Έλληνες” πως τα βλέπεις ? Όλα αυτά τα συνθήματα αγάπης και η ανθρωπιστική ρητορική είναι αντι-φασιστικά ? Αντι-ρατσιστικά ?
  Αντι-ακροδεξιά ?

  Η αντίφα αλλά και ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος το αποτρόπαιο κάψιμο των εργαζομένων στη Μάρφιν το πέρασε στο «ντούκου»…, ίσως γιατί εκεί η δολοφονία δεν είχε «φασιστικές» υπογραφές… και κ.λ.π. κ.λ.π. Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος (και οι αντίφα) που παρακαλάνε αλλά  δεν υπάρχει και πρόβλημα όταν στέλνουν οι Αμερικάνοι το ανθρωπιστικό νάτο να βάλει «τάξη και δημοκρατία» και να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα του εκάστοτε λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη π.χ. Αφγανιστάν, Ιράκ,Σερβία,Λιβύη….(και τώρα σε Συριά…).
  Οι αντι-φασίστες και αντι-ρατσιστές (αντίφα και σια) που καίνε Ελληνικές σημαίες αλλά ποτέ ισραηλινες σημαιες τις οποίες μάλιστα κρατούν και ανεμίζουν με καμάρι… και όλοι αυτοί μούγκα για π.χ. soro και για τον σιωνισμό….
  Το πρόβλημα τους-μας, είναι ο φασιμός της ακροδεξιάς? Εδώ είναι και το λάθος σου που σου αναφέρω πιό πάνω που ταυτίζεις το κακό ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ….(μιλάς μόνο για νεοναζί)
  Οι νεοναζί δεν είναι οι κακοί γιατί είναι ναζί. Είναι οι κακοί γιατί είναι φασίστες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ…
  Το «αυγό του φιδιού» και η πονηρία της «αριστερής» απάτης, για να συγκαλύψουν το «αυγό του κροταλία», δηλαδή τον πλανητικό φασισμό της Νέας Τάξης που ζούμε.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: