Ο Νίκος Χειλαδάκης για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και το Τζαμί (βίντεο απάντηση)

 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια απάντηση προς τον Νίκο Χειλαδάκη και για μια ομιλία του που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο «ρωμαίικο οδοιπορικό» με θέμα το μελλοντικό τμήμα ισλαμικών σπουδών.

Για να κατανοήσετε την απάντηση παρακαλώ ακούστε πρώτα τα λεγόμενα του και μετά προχωρήστε με το παρακάτω βίντεο – απάντηση. 

Πρόσκληση προς τον Νίκο Χειλαδάκη από τον Άχμαντ Ελντίν:

«Εγώ, ο Άχμαντ Ελντίν, προκαλώ και προσκαλώ τον Νίκο Χειλαδάκη σε δημόσιο διάλογο με θέμα: -αποτελεί το Ισλάμ κίνδυνο για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία; – »

Παρακαλώ επικοινωνήστε εδώ  http://islamforgreeks.org/contact/

—————–

 

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο Νίκος Χειλαδάκης για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και το Τζαμί (βίντεο απάντηση)

Add yours

 1. Έχει απόλυτο δίκιο για τον Χειλαδάκη, το ύφος και το ήθος του.
  Ο άνθρωπος είναι εμπαθής και κατάλαβε πως μπορεί να κάνει καριέρα στο χώρο των «χριστιανών πατριωτών» που βάζουν το έθνος πάνω από το Θεό.
  Για αυτό συνεχίζει να εκφράζεται έτσι, να χειροκροτείται από το ακροατήριο του, να προσκαλείται σε μπλογκς και πάνελ ομιλητών και έτσι να συνεχίζει να επιπλέει στον αφρό της θάλασσας.

  Συμφωνώ πως άλλο Τουρκία και άλλο Ισλάμ.
  Συμφωνώ πως δεν πρέπει η ορθοδοξία να αντιδρά με βάσει τις φοβίες της ενάντια στη Τουρκία.
  Άλλο αν οι νέα τουρκική ηγεσία χρησιμοποιεί το ισλάμ για τις επιδιώξεις της.

  Ο κ. Χειλαδάκης δεν χρησιμοποιεί ποτέ σοβαρή ή σωστή επιχειρηματολογία.
  Εκμεταλλεύεται πάντα το συναίσθημα και τα μπερδεύει όλα σε μια σούπα.

  Όταν δεν τον βολεύει κτυπά την ίδια την πίστη του, και τους ιεράρχες όταν δεν συμφωνούν μαζί του.

  Δεν μπορεί κάποιος να αυτοαποκαλείται χριστιανός ορθόδοξος όταν καταφέρεται με τόσο άσχημο τρόπο εναντίον ιερέων και ιεραρχών. Αυτό σκανδαλίζει τον κόσμο και τον οδηγεί εκτός Εκκλησίας.
  Άλλο το να διαφωνώ με κάποιον, και άλλο να μιλάω με κακία, εμπάθεια και άδικες κατηγορίες.
  Στην ορθοδοξία σωτηρία εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ατομική και αποκομμένη σωτηρία.

  Ο κ. Χειλαδάκης και οι χειροκροτούντες του αποτελούν ειδική κατηγορία ανθρώπων από μόνοι τους.
  Παρακαλώ να μην τους συγχέετε με την ορθοδοξία.

  Στην ορθοδοδοξία για να θεολογήσεις θα πρέπει να μετέχεις στα μυστήρια της Εκκλησία(εξομολόγηση-θεία Κοινωνία), με όσον το δυνατότερο καθαρότητα καρδίας, ταπεινοφροσύνη και αγάπη, σε μια συνεχή διαδικασία μετανοίας , ανακαίνισης του ανθρώπου και μεθέξεως της Θεία Χάριτος.

  Έχεις δίκιο για τις εκτρώσεις, αθεία κτλ. Όσο οι Έλληνες ντρέπονται να ομολογήσουν Χριστό, και όσο ζουν ειδωλολατρικά, και αντιεκκλησιαστικά, τόσο θα θριαμβεύει το Ισλάμ στις κοινωνικές ομάδες του οποίου βρίσκει κάποιος τον ζήλο και την ομολογία πίστεως που αναζητεί.

  Βέβαια ο άνθρωπος που θέλει να σωθεί δεν πρέπει να επηρεάζεται από την αγαθότητα των άλλων ανθρώπων, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι λειτουργούν, αποφεύγοντας τη προσωπική τους ευθύνη.

 2. κ. Ελντιν

  Δεν θα ασχοληθω με τον Χειλαδακη καθόλου. Είναι απλά γελοίος, απευθύνεται σε ενα πολύ συγκεκριμένο κοινό το οποίο δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Το θέμα ειναι, πως και από μέρους σας δεν είστε απολύτως ειλικρινής. Αναφέρατε κάποια εδάφια της Παλαιας Διαθήκης για να αποδείξετε ότι και στον χριστιανισμό υπάρχει η πολεμική ρητορική, και μάλιστα πολυ σκληρή. Γνωρίζετε όμως πως για μας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο Νόμος τού Μωϋσή είναι νεκρός, δεν υφίσταται ο Μωσαϊκός Νόμος πλέον. ( Απ. Παύλος προς Γαλάτας, κεφ. 2 στίχ. 16-21).Αυτό θα ήταν μια καλή κριτική για τούς Εβραίους και όχι για τούς Χριστιανούς. Στα Ευαγγέλια και σε όλη την Ιερή Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν υπάρχει ίχνος προτροπής σε βία. Κανένα ιερό κείμενο, κανένας Άγιος ποτέ δεν προέτρεψε πιστό να ασκήσει βία(πόσο μάλλον να φονεύσει), ακόμα κι αν αδικείται. ( Όσο γνωρίζω, και ότι εχω διαβάσει προς το παρόν).
  Καταλαβαίνω την λογική σας, ο Ιησούς είναι Θεός, ο Θεός τα είπε στον Μωϋσή, άρα ο Ιησούς τα είπε στον Μωϋσή, άρα ο χριστιανισμός προτρέπει σε βία. Θεωρώ λίγο προβληματική αυτήν την αλληλουχία.
  Αυτό ήθελα να πω βασικά, στα υπόλοιπα θεωρώ πως μιλάτε ορθά.
  Φιλικά

  1. Γεια σου Νίκο και ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Ο Μωσαϊκός Νόμος δεν ειναι νεκρός σύμφωνα με τον Ιησού, πάντα βέβαια όπως παρουσιάζεται στο ιερό σας βιβλίο.

   17. Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.
   18. Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.
   19. Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών. [Ματθαίος 5:17-19]

   1. κ. Ελντιν
    Καταρχήν ευχαριστω για την απάντηση σας. Να ξέρετε πως δεν ειμαι θεολόγος, και μακάρι οι χριστιανοί να γνωρίζαμε τις γραφές όπως εσείς! Παρακολουθώ τα βίντεο και τα κείμενα σας προσπαθώντας όχι να αντιπαρατεθώ ( δεν ειμαι και ο κατάλληλος άλλωστε για κάτι τέτοιο), αλλα να γνωρίσω το Ισλάμ, μακριά από την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Δεν σας κρύβω ότι εχω αρχίσει να διαβάζω το κοράνι στην προσπάθεια μου αυτή.
    Στο θέμα μας! «Έως ότου όλα εκπληρωθούν». Και όλα εκπληρώθηκαν με την Ανάσταση τού Χριστού. Και στο κατα Ιωαννην κεφ. 19 στχ 28 δηλώνεται το ίδιο. Αν το πάρουμε με ανθρώπινους όρους, αν ένας άνθρωπος που έγραψε την διαθήκη του για να μοιράσει την κληρονομιά μου, γράψει μία δεύτερη διαθήκη, τότε η πρώτη παύει να ισχύει και ισχύει η νεότερη. Κι αν πάλι την αλλάξει και γράψει μία τρίτη διαθήκη, η τελευταία καταργεί τις δύο προηγούμενες. Ετσι λοιπόν, κατα την γνώμη μου, θα πρέπει να κρίνουμε τούς Εβραίους σύμφωνα με την πρώτη διαθήκη, τούς Χριστιανούς σύμφωνα με την δεύτερη διαθήκη, ως νεότερη της πρώτης, και τούς Μουσουλμάνους σύμφωνα με το Κοράνι, εφ’όσον πιστεύουν ότι αποτελεί την τρίτη διαθήκη, και άρα καταργεί τις δύο προηγούμενες.
    Φιλικά

   2. Η εκπλήρωση δεν συνιστά ακύρωση. Εξάλλου τα εδάφια το ξεκαθαρίζουν: «Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες• δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω» Δεν υπάρχει λοιπόν κατάργηση. Δεν γίνεται να υπάρξει πιο ξεκάθαρη δήλωση. Αν σήμαινε κατάργηση τότε αντικρούεις τα λεγόμενα του κειμένου. «μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν» Όσο υπάρχει Ουρανός και γη ο Μωσαϊκός νόμος είναι σε ισχύει. Τίποτα λοιπόν από τον νόμο δεν ακυρώνει ο Ιησούς και αυτό γιατί είναι «κάτω» από τον Μωσαϊκό Νόμο. Γιατί άραγε συνεχώς καλεί τους ιουδαίους να τηρήσουν τον νόμο και αποκαλεί υποκριτές αυτούς που δεν τον τηρούν; «Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών• όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών» η σωτηρία λοιπόν έγκειται στο να τηρείται ο νόμος και όχι στο να υπάρχει αμέλεια προς αυτόν. Όλες οι θεολογικές τοποθετήσεις που αναφέρουν ακύρωση του νόμου δεν είναι διδασκαλίες του Ιησού αλλά από μεταγενέστερους. Ο Ιησούς, πάντα σύμφωνα με τις χριστιανικές πηγές, δεν αναφέρει τίποτα περί κατάργησης, το αντίθετο μάλιστα. Παροτρύνει συνεχώς τους ιουδαίους να τηρούν τον νόμο και ξεκαθαρίζει σε όσους είχαν αμφιβολίες ότι η παρουσία του δεν ακυρώνει τον νόμο. Εκπλήρωση όπως είπαμε δεν συνιστά ακύρωση. «Εκπλήρωση», όπως αναφέρουν ορισμένοι θεολόγοι, είναι η συμπλήρωση (δες ερμηνεία Τρεμπελα)

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: