Χριστιανός Ορθόδοξος Θεολόγος: Εξασφαλισµένη η επιτυχία του Ισλάμ στην Ευρώπη

Ο λόγος που αναδημοσιεύω αυτό το άρθρο είναι γιατί πραγματικά εκτίμησα την στάση του αρθρογράφου απέναντι στο… «πρόβλημα» το οποίο περιγράφει (αν και διαφωνώ σε ορισμένα σημεία).

Όλοι µας παρατηρούµε, ότι το Ισλάµ συνεχώς εξαπλώνεται. Τόσο που µέσα σε 20 περίπου χρόνια η Ευρώπη θα απαρτίζεται από ένα σύνολο µουσουλµανικών Κρατών. Σήµερα το Ισλάµ επιδίδεται σε µια καλά µελετηµένη και πλούσια χρηµατοδοτούµενη Ιεραποστολική δράση και οι δηµογραφικοί δείκτες το ευνοούν.

Έτσι δεν χρειάζεται να προσηλυτίσει κανένα Χριστιανό. Η επικράτηση και κυριαρχία του στην Ευρώπη είναι εξασφαλισµένη. Το Ισλάµ θα εξαπλωθή, διότι:

Α) Ο ρυθµός αναπαραγωγής των λαών µε Δυτικές κουλτούρες είναι κάτω του ένα και µισό παιδιά ανά γυναίκα και οι µουσουλµάνοι που ζουν στη Δύση αναπαράγονται µε ρυθµούς 4-6 ακόµα και 8.

Β) Οι Χριστιανοί κάνουν αµβλώσεις και οι µουσουλµάνοι δεν κάνουν. Υπελογίσθηκε, ότι αι αµβλώσεις που γίνονται µόνο στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 300.000 το χρόνο. Ποτάµι το αίµα εκ των αµβλώσεων.

Γ) Οι Χριστιανοί έχουν µικρές οικογένειες µε 1 έως 2 παιδιά και οι Μουσουλµάνοι µεγάλες κατά µέσον όρο 6 έως 8 παιδιά.

Δ) Οι Μουσουλµάνοι είναι πιστοί στις παραδόσεις τους. Οι Χριστιανοί τις ξεχνούν.

Ε) Η προσέλευση των Μουσουλµάνων στο τζαµί γίνεται µε ζήλο και φανατισµό. Οι Χριστιανοί αδιαφορούν και δεν εκκλησιάζονται.

Στ) Στον κόσµο του Ισλάµ κανείς δεν οµιλεί για κατάργηση ή συντόµευση του Ραµαζανιού, ενώ στο Χριστιανικό κόσµο πολλοί ζητούν άλλες νηστείες να καταργηθούν και άλλες χρονικά να περιορισθούν.

Ζ) Οι Μουσουλµάνοι µούφτηδες τηρούν τον τύπο εµφανίσεως που τους επιβάλλει η πίστη τους και εδώ πολλοί Ορθόδοξοι Κληρικοί νοιώθουν άβολα και ντρέπονται να εµφανίζονται µε την ενδυµασία που αρµόζει σε Ορθόδοξους Κληρικούς. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τροποποιήσουν τα ράσα και να κόψουν τα γένια.

Η) Οι Μουσουλµάνοι διατηρούν την Παράδοση, σταµατούν τη δουλειά τους προκειµένου να προσευχηθούν. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καταβάλλουν προσπάθειες να συντοµεύσουν το λιγοστό χρόνο που διατίθεται για τη Θεία Λειτουργία. Είδε ποτέ κανείς Ορθόδοξο αξιωµατούχο να γονατίζη και να προσεύχηται; Οι αξιωµατούχοι µας εκκλησιάζονται µόνο στις επιστήµες και εορταστικές Δοξολογίες που γίνονται στις Εθνικές ή τοπικές γιορτές και όλα αυτά προς το θεαθήναι.

Ηµείς την Εκκλησία θέλουµε να µην οµιλή και να την περιορίσουµε στα όρια ενός σωµατείου ή συλλόγου χωρίς καµία συµµετοχή στα κοινά. Οι Ιεράρχες µας εξαντλούνται στις µεταξύ τους διαµάχες. Πολλές φορές τηρούν αλαζονική στάση, είναι ανίδεοι, άσχετοι και απόκοσµοι. Δεν έχουν προσωπική επαφή µε το «ποίµνιο» που τους ενεπιστεύθη ο Θεός και προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις και επιλογές. Ασχολούνται «το άνηθον και το κύµινον και αφήκαν τα βαρύτερα του νόµου, την κρίσιν, τον έλεον και την πίστιν» (Ματθ. κγ’, 23), πράγµα για το οποίο ο Κύριος εταλάνισε τους τότε Γραµµατείς και Φαρισαίους µε τα συνταρακτικά εκείνα «Ουαί». Πώς λοιπόν µετά και από αυτά να µη επικρατήση και εξαπλωθή το Ισλάµ;

Θεόδωρος Βλαχόπουλος – πηγή: aixmi-news.gr 

——————————————————————————————–

Ο κ. Βλαχόπουλος καλεί στην αφύπνιση του Χριστιανικού κόσμου χωρίς υστερίες και κατηγορίες προς τους Μουσουλμάνους. Εντοπίζει «το πρόβλημα» στο ότι ο Χριστιανικός κόσμος αδιαφορεί για αυτό που πιστεύει ενώ ο Μουσουλμανικός τηρεί την θεολογική του παράδοση. Μακριά από κάθε απελπιστική τσιρίδα η να βλέπει εχθρούς παντού, προκύπτει το λογικό ερώτημα σύμφωνα με τον ίδιο, πως να μην εξαπλωθεί το Ισλάμ;

Προς όλους αυτούς λοιπόν που θεωρούν «κακό» το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, που για όλα τα κακά του κόσμου ευθύνη έχουν οι Μουσουλμάνοι και το πιστεύω τους, μήπως έχει έρθει η ώρα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δούνε πρώτα τι δεν κάνουν καλά αυτοί, όπως συμβουλεύει και ο κ. Βλαχόπουλος, και να αφήσουν τς γκρίνιες; 

Μια ερώτηση και ένας προβληματισμός για εμάς τους Μουσουλμάνους: Ένας μη Μουσουλμάνος, ένας Χριστιανός, αναγνωρίζει και κατανοεί ότι η επιτυχία του Ισλάμ εξασφαλίζεται μέσω της Σούννα (της Παράδοσης όπως χαρακτηριστικά είπε). Ένας μη Μουσουλμάνος το κατάλαβε. Εμείς σαν Μουσουλμάνοι πότε θα το καταλάβουμε άραγε;

Άχμαντ Ελντίν

3 σκέψεις σχετικά με το “Χριστιανός Ορθόδοξος Θεολόγος: Εξασφαλισµένη η επιτυχία του Ισλάμ στην Ευρώπη

Add yours

 1. «Έτσι δεν χρειάζεται να προσηλυτίσει κανένα Χριστιανό. Η επικράτηση και κυριαρχία του στην Ευρώπη είναι εξασφαλισµένη. Το Ισλάµ θα εξαπλωθή»

  Οι μελέτες άλλα δείχνουν http://www.cfr.org/religion/europe-integrating-islam/p8252

  Α) Ο ρυθµός αναπαραγωγής των λαών µε Δυτικές κουλτούρες είναι κάτω του ένα και µισό παιδιά ανά γυναίκα και οι µουσουλµάνοι που ζουν στη Δύση αναπαράγονται µε ρυθµούς 4-6 ακόµα και 8.

  Οι μουσουλμάνοι έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο μέσο όρο γεννήσεων, αλλά αυτός ελλατώνεται http://www.pewforum.org/2011/01/27/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe/

  Β) Οι Χριστιανοί κάνουν αµβλώσεις και οι µουσουλµάνοι δεν κάνουν. Υπελογίσθηκε, ότι αι αµβλώσεις που γίνονται µόνο στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 300.000 το χρόνο. Ποτάµι το αίµα εκ των αµβλώσεων.

  Και βέβαια, όπως σε όλα τα χριστιανικά μπλογκ, πετάει την μπούρδα των 300.000 αμβλώσεων.

  Δ) Οι Μουσουλµάνοι είναι πιστοί στις παραδόσεις τους. Οι Χριστιανοί τις ξεχνούν.

  Οι μουσουλμάνοι μένουν πιστοί στις παραδόσεις όσο ζουν στις μουσουλμανικές χώρες, όπου το ραμαζάνι τηρείται με φάλαγγα, όμως στην Ευρώπη πολλοί μουσουλμάνοι δεν είναι τόσο κολλημένοι στις παραδόσεις εφόσον δεν υπάρχουν θρησκευτικές τιμωρίες, γι’αυτό κάποιοι μουσουλμάνοι ζητούν να εφαρμόζεται η σαρία.

  Στ) Στον κόσµο του Ισλάµ κανείς δεν οµιλεί για κατάργηση ή συντόµευση του Ραµαζανιού, ενώ στο Χριστιανικό κόσµο πολλοί ζητούν άλλες νηστείες να καταργηθούν και άλλες χρονικά να περιορισθούν.

  Όπως είπα, στις ισλαμικές χώρες οι θρησκευτικές παραδόσεις τηρούνται από το νόμο και η κριτική κατά του ισλάμ απαγορεύεται. Εδώ από την άλλη, κανείς δεν ζητά να καταργηθούν ή να μειωθούν οι νηστείες γιατί απλούστατα δεν είναι υποχρεωτικές από το νόμο.

  Και από αυτή την τελευταία παράγραφο φαίνεται ο πραγματικός στόχος του Βλαχόπουλου, η επιβολή θρησκευτικών νόμων στην Ελλάδα (απαγόρευση αμβλώσεων, υποχρεωτικές νηστείες κτλ.). Και φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να τα προτείνει αυτά όπως κι εγώ έχω κάθε δικαίωμα να τον ξεβρακώνω σαν τον χριστιανοταλιμπάν που είναι.

  Τέλος, Άχμαντ, θα σε συμβούλευα να είσαι πιο προσεχτικός από ποιους αναζητάς «τροφή» για άρθρα γιατί πρώτον εκτίθεσαι και δεύτερον αν τύποι σαν το Βλαχόπουλο αποκτήσουν ποτέ εξουσία πριν κάψουν εμάς τους άθεους, θα κυνηγήσουν εσάς τους μουσουλμάνους.

  1. Α) Συμφωνώ ότι η εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη δεν έγκειται στον ρυθμό αναπαραγωγής. Αυτό δείχνει ότι η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στις μεταστροφές των κοσμικών ευρωπαίων και των άθεων. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι οι ακροδεξιοί αναλυτές «ασφάλειας», τους οποίους αν θυμάμαι καλά τους έχεις υποστηρίξει, υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη του Ισλάμ στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις πολλές γεννήσεις.

   Β) Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια (αθεϊστικό επίτευγμα μάλιστα). Αντί να το χαρακτηρίζεις παρουσίασε επιχείρημα.

   Δ) Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη είναι οι πιο πιστές από οποιεσδήποτε άλλες. Σχεδόν σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες δεν επιβάλλεται καμία απολύτως τιμωρία για την μη τήρηση του Ραμαζανίου η άλλων θρησκευτικών υποχρεώσεων. Το αν είναι σωστό η λάθος αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης, κάτι που σε αναιρεί ολοκληρωτικά, όπως ανέφερα και στην αρχή, το Ισλάμ γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη στην Ευρώπη διότι το ασπάζονται πολλοί μη Μουσουλμάνοι ευρωπαίοι. Δες περισσότερα εδώ με στοιχεία http://ahmadeldin.org/2013/06/01/islamization-myth/

   Στ) Σου απάντησα στο Β. Και δεν έχει να κάνει με νομικά θέματα αλλά με το χαμηλό πνευματικό επίπεδο που αναγνωρίζει ο αρθρογράφος στους ομόθρησκους του . Σαν άθεος απλώς δεν μπορείς να καταλάβεις την θεολογική γλώσσα και είναι λογικό.

   Λες: «η επιβολή θρησκευτικών νόμων στην Ελλάδα (απαγόρευση αμβλώσεων, υποχρεωτικές νηστείες κτλ.). Και φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να τα προτείνει αυτά όπως κι εγώ έχω κάθε δικαίωμα να τον ξεβρακώνω σαν τον χριστιανοταλιμπάν που είναι». Βασικά δεν «ξεβράκωσες» κανέναν, απλά χαρακτηρίζεις. Τον μόνο ταλιμπάν που βλέπω εδώ είσαι εσύ, τον αθεοταλιμπάν που εναντιώνεσαι σε οτιδήποτε θρησκευτικό.

   Εγώ με την σειρά μου σε συμβουλεύω, για άλλη μια φορά, να είσαι πιο προσεκτικός όταν διαβάζεις τα άρθρα και ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθούν να μεταφέρουν.

 2. Για να απομονωθεί κάθε φωνή «φανατισμού» πρέπει όλοι ότι και αν πιστεύουν να συνεργαστούν για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας άσκησης δικαιωμάτων.
  Δυστυχώς το Ισλάμ παρουσιάζεται λογω των ΜΜΕ, και εντεταλμένων «πρακτορίσκων» ( ISIS, ΜΜΕ, Toυρκοι και Αλβανοι ανθέλληνες, al queda) ως η «μεγάλη απειλή» αφου κάποιες Ισλαμικες αιρετικές ομάδες προσπαθούν να επιβληθούν στην Ευρωπη με σαρίες και «αυτονομισμούς» όπως στη Γερμανία όπου χώρισαν τις περιοχές σε «ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΑΡΙΑΣ» (κάτι ομως στη Κυπρο) και αναφέρεται στη πηγή ( kyklwpas.blogspot.gr/2014/09/blog-post_7.html?m=1 ).
  Επισης όσο για την εκκλησια, ποιος την ακούει πλέον, αυτη εκανε το θανασιμο αμάρτημα το να «μασουλαει» ακομα και σε περιοδους κρισης, να ασκει «φιλανθρωπια» με προσφορες άλλων πιστών, να αμοιβει τους κληρικους οχι απο τη περιουσια της αλλα απο το μοχθο του λαού προκλητικότατα εν καιρο κρίσης, και φυσικα να αποκαλεί «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» τους ¨Ελληνες ενω στηνει «offshore» χωρις να επενδυσει εστω για την αποκατάσταση των ανεργων.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: