Το μεταναστευτικό από την σκοπιά του Ισλάμ

Απόσπασμα από την ομιλία «Το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα»

5 σκέψεις σχετικά με το “Το μεταναστευτικό από την σκοπιά του Ισλάμ

Add yours

  1. Πολυ καλά τα λές Αχμέντ, και αυστηρά όσο θα έπρεπε..Αυτο που τονίζεις και βάζεις το μαχαίρι βαθειά είναι ότι «δεν γίνεται το Ισλαμ να αποστρεφεται την αστικη δημοκρατια και μετα να βλέπουμε πλακατ στους δρομους με τίτλους {αριστερη συμμαχια βοηθηστε το Ισλαμ}» αφου ακομα και η Αριστερα εχει πολεμησει το Ισλαμ πολυ πιο υπουλα απο οτι οι Εθνικιστες (περιπτωση Σαμπιχα Σουλειμαν). Απο κει και πέρα δεν πρεπει να διωχνουμε κανέναν..Η Ελλαδα πρεπει να υποστηριζει ακομα και αυτους που εχουν την χωρα μας μεσα τους οσες διαφωνιες και αν υπαρχουν απλα να υπαρχουν οι νομιμες διαδικασιες μεταναστευσης και ελεγχου απο το Κρατος.

  2. Πολύ ωραία τα λέτε Κε. Άχμαντ Έλντιν. Βέβαια, δημιουργείτε εύλογα μία απορία. Εσείς, που είσαστε σε θέση να διαθέτετε τόσο πολλά βιβλία και βιβλιοθήκη, που τρέχετε δύο site, δεν έχετε ΚΑΘΟΛΟΥ την δυνατότητα να μεταναστεύσετε σε Ισλαμική χώρα? Εκτός κι αν η περίπτωσή σας εμπίπτει στο «πολλές άλλες περιπτώσεις, είναι ολόκληρη μελέτη αυτό». Σε αυτή την περίπτωση θα χαιρόμουν να μάθουμε όλες αυτές τις άλλες περιπτώσεις. Πραγματικά, δεν είμαι από αυτούς που λένε εχθρικά «σήκω και φύγε». Μιας και όμως είστε μία από τις ελάχιστες ελληνικές φωνές μέσω της οποίας μπορούμε να έχουμε κάποια γνώση από το Ισλάμ, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε την ειλικρίνεια ή την (υποτιθέμενη) υποκρισία σας…

    1. Η περίπτωση μου (όπως και διάφορες άλλες) αποτελεί εξαίρεση από τον γενικό κανόνα. Πιο συγκεκριμένα, κάνω ιεραποστολή (διάδοση της πίστης μου) στους συμπατριώτες μου και στην πατρίδα μου. Όπως λες και εσύ «είστε μία από τις ελάχιστες ελληνικές φωνές μέσω της οποίας μπορούμε να έχουμε κάποια γνώση από το Ισλάμ»*.

      Επίσης, μια εύλογη απορία γεννιέται και σε εμένα. Πως αξιολογείς την μεταναστευτική μου ικανότητα από την βιβλιοθήκη μου και τους δυο ιστοχώρους που διατηρώ; Πως το σύνδεσες ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα ικανότητα να μεταναστεύσει κάποιος; Θα με ενδιέφερε να δω τον συλλογισμό σου έτσι ώστε να δω και εγώ με την σειρά μου κατά πόσο υπάρχει από μεριά σου ειλικρίνεια η μια προβοκατόρικη τάση.

      – *Πραγματικά θα ήθελα να με ενημερώσεις εάν γνωρίζεις άλλες παρόμοιες ελληνικές φωνές που μιλούν και επεξηγούν το Ισλαμικό πιστεύω –

      1. Νομίζω πως το σκεπτικό μου είναι προφανές, να το εξηγήσω όμως. Όταν κάτι είναι ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ επιταγή ή έστω προτροπή, εγώ πιστεύω πως η εξαίρεση «αν δεν μπορείς» αναφέρετε σε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ εξαιρέσεις. Δηλαδή σε εξαιρέσεις πως κάποιος κρατείτε αιχμάλωτος, έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και κινδυνεύει η ζωή του αν ταξιδέψει, είναι τόσο φτωχός που και πάλι κινδυνεύει η ζωή του αν κάνει ένα τόσο μακρινό ταξίδι χωρίς μέσα ή (το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ) είναι πως κάποιοι άνθρωποι εξαρτώνται άμεσα από αυτόν (που αυτοί λόγω υγείας δεν μπορούν να ταξιδέψουν) που αν ταξιδέψει αυτός θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Από το ότι κρατάτε δύο ιστότοπους και έχετε τόσα βιβλία αν μη τι άλλο φαίνεται πως έχετε ένα βιωτικό επίπεδο τέτοιο όπου με λίγη οικονομία για κάποιους μήνες ίσως θα σας ήταν παιχνιδάκι να ταξιδέψετε μέχρι κάποια Ισλαμική χώρα. Υγιής φαινόσαστε (δόξα τον Θεό), σε μία Δυτική χώρα ζείτε όπου οι όποιοι συγγενείς σας θα έχουν περίθαλψη υγείας έστω από την πρόνοια, άρα φαίνεται τουλάχιστον πολύ εύκολο για εσάς να ταξιδέψετε σε μία Ισλαμική χώρα, από την στιγμή που είναι επιταγή της θρησκείας σας. Αυτό ήταν το σκεπτικό που με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Η απάντησή σας είναι πως είσαστε σε ιεραποστολή? Εντάξει, τότε κατανοητό αυτό για εσάς.

        -Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν Ελληνικές φωνές που μιλούν και επεξηγούν το Ισλαμικό πιστεύω. Απλά δεν είναι Ισλαμιστές οι ίδιοι. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…-

      2. Στο πρώτο κομμάτι της απάντησης σου λες το τι πιστεύεις εσύ. Λες συγκεκριμένα «εγώ πιστεύω πως η εξαίρεση…». Άρα μου δίνεις την δικιά σου εκδοχή για το τι πιστεύεις για την εξαίρεση της μετανάστευσης στο Ισλάμ. Δίνεις λοιπόν μια δικιά σου ερμηνεία για το ποιες είναι αυτές οι εξαιρέσεις. Και σε διαβεβαιώνω ότι Ισλαμικά τουλάχιστον, που αυτό ενδιαφέρει έναν Μουσουλμάνο και όχι οι ανθρώπινες προσωπικές γνώμες η το τι πιστεύουν οι άλλοι, οι προϋποθέσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις δυνατότητες του ατόμου αλλά και με διάφορους παράγοντες που δεν εξαρτώνται από αυτόν. Παράδειγμα: Ένας Έλληνας Μουσουλμάνος που επιθυμεί να εγκαταλείψει την χώρα του για να ζήσει κοντά σε Μουσουλμάνους. Από μεριά του το επιθυμεί όμως δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει για λόγους γραφειοκρατικούς η διότι η χώρα στην οποία θέλει να πάει έχει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. Αυτό είναι πολύ συχνό στις αραβικές χώρες. Άρα, υπάρχει η θέληση αλλά κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν το επιτρέπουν (τα παραδείγματα εδώ είναι πολλά και διάφορα). Δεύτερο παράδειγμα: Ένας Μουσουλμάνος οπου μετανάστευσε σε μια μη Μουσουλμανική χώρα, το μετάνιωσε και επιθυμεί να γυρίσει πίσω, μόνο που στη χώρα του επικρατεί εμφύλιος, χάος και συγκρούσεις. Σε αυτήν την περίπτωση δικαιολογείται να μην επιστρέψει στο χάος και την καταστροφή, μπορεί όμως να επιλέξει άλλη Μουσουλμανική χώρα, αλλά εκεί πάλι μπορεί να μην του επιτραπεί η είσοδος λόγω το ότι θα είναι ξένος για αυτούς. Τα παραδείγματα αυτά είναι απλά μια γεύση, μια εικόνα. Συνεπώς, υπάρχουν καταστάσεις που δικαιολογούνται και άλλες που δεν δικαιολογούνται σύμφωνα με το Ισλάμ και όχι σύμφωνα με το τι πιστεύεις εσύ η ο καθένας. Σοβαρές η μη σοβαρές καταστάσεις, όπως και να έχει με αυτές, ορίζονται από το Ισλάμ και όχι με βάση το τι πιστεύει ο καθένας.

        Στο δεύτερο κομμάτι της απάντησης σου απλά επαναλαμβάνεσαι. Δεν επεξηγείς τον συλλογισμό σου όπως σου ζήτησα. Και σε ξαναρωτώ με την ελπίδα να λάβω μια συγκεκριμένη απάντηση. Πως κρίνεις από μια βιβλιοθήκη και δυο ιστοσελίδες το βιοτικό μου επίπεδο; Πως κρίνεις την οικονομική μου κατάσταση από δυο αόριστα πράγματα που δεν λένε τίποτα απολύτως. Γνωρίζεις μήπως το κόστος των ιστοσελίδων που έχω; Το κόστος της βιβλιοθήκης μου; Με ποιον τρόπο αποκτήθηκαν; Μέχρι να αποκτήσεις αναλυτική πρόσβαση στα περιουσιακά μου στοιχεία, και το πώς ζω, σε συμβουλεύω να μην αοριστολογείς. Οι εσκεμμένες αοριστίες κινδυνεύουν να κατατάξουν ένα άτομο σε κουτσομπόλη η προβοκάτορα.

        Τέλος, όπως φαίνεται, αδυνατείς να μου απαντήσεις και στο τελευταίο μου ερώτημα. Σου ζήτησα να με ενημερώσεις εάν γνωρίζεις άλλες παρόμοιες ελληνικές φωνές που μιλούν και επεξηγούν το Ισλαμικό πιστεύω. Και μου απάντησες πάλι με υπεκφυγές λέγοντας «Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν Ελληνικές φωνές που μιλούν και επεξηγούν το Ισλαμικό πιστεύω. Απλά δεν είναι Ισλαμιστές οι ίδιοι». Γιατί δεν τους κατονομάζεις; Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες Μουσουλμάνοι (η ακόμα και μη Μουσουλμάνοι) που μιλούν για το Ισλάμ και το επεξηγούν;

        ΥΓ: Περί Ισλαμιστών http://wp.me/pumwg-67

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: