Στημένα τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς της ΙΣΙΣ (ISIS);

Το 2010 σε άρθρο της Washington Post, που είχε γράψει ο πρώην στρατιωτικός Αξιωματικός Πληροφοριών Jeff Stein, περιλαμβάνει μια λεπτομερή περιγραφή για το πώς η CIA, σύμφωνα με δικιά της ομολογία, γύρισε ένα ψεύτικο βίντεο του Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της πορείας προς τον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει αρκετές πηγές «από μέσα» της CIA και συγκεκριμένα από την ομάδα αυτή που είχε αναλάβει να «πλημμυρίσει το Ιράκ με βιντεάκια» τα οποία θα προκαλούσαν αμφιλεγόμενα σενάρια.

Όπως καταγράφεται δημιουργήθηκε ένα βίντεο το οποίο υποτίθεται έδειχνε τον Ουσάμα ιμπν Λάντεν και τους φίλους του να κάθονται και να γλεντάνε για τις νίκες τους. Στέλεχος της CIA ομολόγει ότι στο βίντεο αυτό: «Οι ηθοποιοί ήταν υπάλληλοι της υπηρεσίας, πιο σκουρόχρωμοι στο δέρμα».

Υπάλληλοι της CIA παραδέχτηκαν ότι σχεδίαζαν ψεύτικα βίντεο που δήθεν θα πρωταγωνιστούσε ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεήν σε διάφορες ερωτικές πράξεις με εφήβους. «Θα έμοιαζε σαν να είχε ληφθεί από κρυφή κάμερα», δήλωσε ένας από τους πρώην υπαλλήλους

Στη συνέχεια περιγράφεται γιατί δεν υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη προπαγάνδα με τον Σαντάμ Χουσεήν: «Με τον Σαντάμ να παίζει με αγόρια δεν θα είχε  καμία απήχηση στη Μέση Ανατολή, κανείς δεν νοιάζεται,» είπε ένας τρίτος πρώην αξιωματούχος της CIA. Και: «Μια τέτοια εκστρατεία θα έδειχνε μια συνολική παρεξηγημένη εικόνα του στόχου. Κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι τα δικά μας ταμπού είναι καθολικά όταν στην πραγματικότητα είναι μόνο δικά μας».

Το άρθρο όμως παραδέχεται ότι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπαγάνδας εφαρμόστηκε με επιτυχία το οποίο επίσημα επεξηγείται από το Rand Corporation. «Σύμφωνα με το ιστορικό της εισβολής του 2003, το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα «πληροφοριών πολέμου » το οποίο προήλθε από το Πεντάγωνο, ήταν να στείλουν φαξ και η-μεηλ σε Ιρακινούς διοικητές μονάδων, καθώς ξεκινούσαν οι εχθροπραξίες, λέγοντάς ότι η κατάσταση τους ήταν απελπιστική, τα άρματα μάχης τους, το πυροβολικό και οι άνδρες τους, θα έπρεπε να τα παρατήσουν και να γυρίσουν σπίτια τους» ισχυρίζεται το άρθρο. «Πολλοί το έκαναν».

Όλες αυτές οι τακτικές, έστω σαν σκέψεις από μεριά των μυστικών υπηρεσιών, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα υπό το φως των πρόσφατων βίντεο αποκεφαλισμών της ISIS. Αφού δημοσιεύτηκε ο «αποκεφαλισμός» του James Foley, βρετανοί ειδικοί εγκληματολόγοι εξηγούν ότι «ίσως» το συγκεκριμένο βίντεο να ήταν και σκηνοθετημένο χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα με την κάμερα. 

Έχουμε δει πολλά βίαια χαμηλής ποιότητας βίντεο από κινητά τηλέφωνα της ΙΣΙΣ από Ιράκ και Συρία. Και πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν να αναρωτιούνται πολλά και διάφορα, όπως, γιατί οι «αποκεφαλισμοί» δεν δείχνουν την πραγματική πράξη του αποκεφαλισμού όπως επίσης γιατί χρησιμοποιούνται κάμερες υψηλής ευκρίνειας με άψογες γνώσεις μοντάζ;

Άχμαντ Ελντίν 

5 σκέψεις σχετικά με το “Στημένα τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς της ΙΣΙΣ (ISIS);

Add yours

 1. Σε πολλές χώρες Ισλαμιστές κήρυκες «στρατολογούν» φανατικούς τρομοκράτες για να πάνε στην Συρία και να σφάξουν ανθρώπους, Μουσουλμάνους και μη. Μήπως κάτι τέτοιο κάνετε κι εσείς εδώ? Δεν έχω φυσικά αποδείξεις, απλά κάνω μία ερώτηση. Λέω ίσως…μπορεί…

  Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε απλά σας αντιγυρίζω την τακτική που κάνετε με αυτό το άρθρο. Χωρίς καμία απόδειξη, αφήνετε να διαχυθεί μία εντύπωση κι αν κάποιος σας ζητήσει αποδείξεις θα πείτε «μα δεν λέω σίγουρα, λέω ίσως, μπορεί, κάνω μία ερώτηση.» Την ίδια ερώτηση θα μπορούσατε να κάνετε και για εμένα αν βιάζω μικρά αγόρια (επειδή κάποιος που απαντούσε σε σχόλια κάποια στιγμή βίαζε μικρά αγόρια) ή εγώ πως είστε τρομοκράτης επειδή κάποιοι που διατηρούσαν τέτοιες σελίδες κάποια στιγμή ήταν τρομοκράτες. Η επιχειρηματολογία σας και οι εντυπώσεις που αφήνεται δεν έχουν καμία λογική.

  1. Εάν εσύ δεν λογαριάζεις ως αποδείξεις, η τουλάχιστον ως ενδείξεις, τις δηλώσεις των:

   1) πρώην στρατιωτικός αξιωματικός πληροφοριών
   2) τις δηλώσεις/ομολογίες στελεχών της CIA
   3) τις δηλώσεις βρετανών ειδικών για το βίντεο του James Foley

   …τότε μάλλον στο μυαλό σου υπάρχει μια λάθος έννοια της απόδειξης η της ένδειξης καθώς επίσης το τι σημαίνει λογική ροη σκέψης που μπορεί να καταλήξει σε μια αμφισβήτηση. Τα παραδείγματα που φέρνεις ως αναλογία είναι συκοφαντικά και λασπολογία, ενώ οι δηλώσεις της ίδιας της υπηρεσίας της CIA και των Βρετανών αναλυτών είναι το λιγότερο τροφή για σκέψη για αμφισβήτηση και σκεπτικισμό.

   Όχι δεν σε παρεξηγώ Γιώργο. Τα σχόλια σου εξάλλου χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της βιασύνης, δηλαδή δεν κάθεσαι να διαβάσεις το άρθρο. Κατευθείαν πετάγεσαι να σχολιάσεις, και συνήθως άστοχα.

   1. Διαλέγεις όποιες δηλώσεις σου αρέσουν Ahmed, δεν το έχεις κατανοήσει ακόμη? Ναι οκ, μπορούμε να κάνουμε ερωτήματα συνωμοσιολογίας. Το ίδιο κάνουν κάποιοι για το ότι τους διδύμους πύργους πως τους έριξαν οι Αμερικάνοι, για το ότι του Κένεντυ η δολοφονία ήταν στημένη, για το ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει ή για το ότι μας ψεκάζουν. Διαλέγεις ποια συνωμοσιολογία σου αρέσει και την μοιράζεσαι απλά ενώ με τις άλλες δεν ασχολείσαι.

    Διάβασα και σκέφτηκα τα επιχειρήματά σου προσεκτικά. Αναφέρεις περιπτώσεις κάποιων απατών παλαιών και λες πως ίσως να είναι και τώρα και κάποιοι το ισχυρίζονται. Αναφέρεις επίσης σαν επιχείρημα πως σε κάποια βίντεο δεν φαίνεται ο αποκεφαλισμός καθ’ αυτός. Παραβλέπεις όμως πως σε άλλα βίντεο όντως φαίνεται ο αποκεφαλισμός καθ’ αυτός. Παραβλέπεις πως εμπλέκονται άνθρωποι από πάρα πολλές χώρες πλέον (Ιαπωνία, Λιβύη, Ιορδανία κτλ) και καμία χώρα επίσημα δεν έχει κατηγορήσει κάτι τέτοιο. Το κάψιμο του Ιορδανού φαίνεται κανονικά. Οπότε το επιχείρημα ποιο είναι? Κάποιοι τρομοκράτες που το ΞΕΡΟΥΜΕ πως αποκεφαλίζουν και καίνε και το έχεις παραδεχτεί και ο ίδιος μπορεί κάποιο βίντεο να είναι ψεύτικο? Τι νόημα υπάρχει σε αυτό? Κανένα απολύτως.

    Πραγματικά είμαι μαζί σου και αγωνιώ για τους Μουσουλμάνους συνανθρώπους μου. Το 99% των Μουσουλμάνων δεν είναι τρομοκράτες ή ακραίοι και χαίρομαι που προσπαθείς να πείσεις τους Μουσουλμάνους να μην είναι ακραίοι και τους μη – Μουσουλμάνους πως όντως δεν είναι. Πολλά επιχειρήματά σου είναι πραγματικά άψογα. Κάποια όμως δεν είναι. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν βοηθάει πραγματικά. Ούτε τους Μουσουλμάνους να είναι ειρηνικοί, ούτε τους μη – Μουσουλμάνους να πειστούν πως όντως είναι. Προσπαθώ να βοηθήσω.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

   2. Επέτρεψε μου Γιώργο να αναδείξω ορισμένα από τα πολλά λάθη στην κατανόηση σου:

    1. Δεν μιλάμε για συνωμοσιολογίες. Το άρθρο προέρχεται από στελέχη μυστικών υπηρεσιών. Ομολογίες και αναφορές τους που παρουσιάζει μια έγκυρη εφημερίδα. Τι από όλα αυτά τα απλοϊκά δεν καταλαβαίνεις; Γιατί το κουράζεις και το περιπλέκεις το όλο θέμα όταν είναι τόσο απλό;

    2. Λες ότι διάβασες και σκέφτηκες τα επιχειρήματα μου. Ποια επιχειρήματα; Δεν επιχειρηματολογώ για κάτι, τον σκεπτικισμό μεταφέρω, από έγκυρες πηγές, σε όλα αυτά που βλέπουμε. Το άρθρο στην ουσία μετέφρασα. Εάν έχεις παράπονο τότε απευθύνσου στην CIA. Με την σειρά της, η συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν επιχειρηματολογεί αλλά αναφέρει γεγονότα. Για εσένα γεγονότα είναι μόνο ότι βλέπει την δημοσιότητα;

    3. Παρέπεμψε με σε ένα βίντεο που να φαίνεται καθαρά ο αποκεφαλισμός. Όχι με μοντάζ και επεξεργασίες. Αμοντάριστα πλανά που δείχνει το κεφάλι να κόβεται. Και οι Βρετανοί αναλυτές εγκληματολόγοι που λένε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το βίντεο να είναι στημένο; Συνωμοσιολογία και αυτό;

    4. Είσαι πολύ αθώος όταν λες: εμπλέκονται άνθρωποι από πάρα πολλές χώρες πλέον (Ιαπωνία, Λιβύη, Ιορδανία κτλ) και καμία χώρα επίσημα δεν έχει κατηγορήσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να μελετήσεις λίγο πιο πολύ την γεωπολιτική και γεωστρατηγική σκακιέρα. Έχεις ακουστά το συμφέρον;

    5. Από πού ΞΕΡΕΙΣ ότι οι αποκεφαλισμοί είναι 100% γνήσιοι; Έχεις δει από την ΙΣΙΣ την πράξη, αυτή κάθε αυτή, του αποκεφαλισμού; Εάν ναι, περιμένω να μου δείξεις έναν μόνο.

    6. Το άρθρο βοηθάει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έτσι ώστε να υπάρχει μια υγιής αμφισβήτηση. Εάν εσύ δογματίζεις πάνω στους αποκεφαλισμούς δικαίωμα σου.

  2. Giorgo dn kserw an ine alithia ola afta Alla ena kserw kai na to valete kala sto mialo sas i mousoulmani dn einai tromokrates antithetos einai kali anthropoi gt kai egw eima mousoulmanos ala dn skotono dn miso olous tous alothriskous kai exw polous sigenis poli pio gnwstes tis thriskias mou tou Islam kai pali dn skotonoune kai misounou olous tous alothriskous ine Hafiz ama kses ti einai to (Hafiz) fisyka. afte i aftoapokaloumeni mousoulmani tromokrates dn einai tpt alo apo kapoi misthofori einai ena stimeno pexnidi olo afto ton megalon dinameon tou kosmou, poli mousoulmani exoune pethani xwris fte3imo sto eksoteriko ala dn tous dixnoune i eidisis apos poli prosfata dolofonithikan tria neara pedia palestinioi mousoulmani apo enan amerikano ala dn edikse tpt stin thleorasi, thelw na ppo oti min pisteuete oti dixni i tv einai lathos. an pragmatika thes na exis gnwmi gia ti thriskia ( ISlam) diavase psa3e asxwlisou k meta des pia einai i alithia… dn pisteuw na se pirakse tpt apo afta pou ipa, signomi kai olas an pareksigithikes ala thelw na sou di3o pio einai pragmatika to ISlam kai i mousoulmani!

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: