Ουλεμά και Μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν τους τρομοκράτες και την σφαγή στο Παρίσι

Οι Μουσουλμανικές χώρες και οι Ουλεμά (λόγιοι) του Ισλάμ καταδίκασαν τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Κατάρ και Αίγυπτος είναι από τις χώρες που εξέφρασαν την λύπη τους για τις επιθέσεις στο Παρίσι που σκοτώθηκαν 129 άτομα και τραυματίστηκαν 250 (80 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) την Παρασκευή 13-11-2015.

Το θρησκευτικό σώμα της Σαουδικής Αραβίας είπε: «Οι τρομοκράτες δεν έχουν καμία έγκριση από το Ισλάμ και αυτές οι πράξεις εναντιώνονται στις αρχές του ελέους που έφερε στην ανθρωπότητα». Η επιτροπή Ισλαμικών ετυμηγοριών (Φατάουα) πρόσθεσε: «Η εξάλειψη της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα απαιτήσει μια συντονισμένη προσπάθεια με μια ενιαία ηθική στάση».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως ειδεχθή εγκλήματα και είπε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.

Ο υπουργός εξωτερικών του Κάταρ Χάλεντ αλ Αττία καταδίκασε τις επιθέσεις που έπληξαν την γαλλική πρωτεύουσα λέγοντας «Αυτές οι ενέργειες, που έχουν στόχο τη σταθερότητα και την ασφάλεια, στέκονται ενάντια στις ηθικές αξίες της ανθρωπότητας» 

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα εξέφρασε την βαθιά του λύπη και θλίψη για τις επιθέσεις του Παρισιού τονίζοντας την αλληλεγγύη προς την Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς το Παρίσι δηλώνοντας: «Τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρόκειται να αποδυναμώσουν τη βούληση των φιλειρηνικών χωρών».

Ο Εμίρης του Κουβέιτ, Σαμπάχ αλ Σαμπάχ, έστειλε τα συλλυπητήρια του στον Ολάντ καταδικάζοντας τις εγκληματικές τρομοκρατικές πράξεις λέγοντας ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Ο Πρίγκιπας Σαλμάν ιμπν Χαμαντ αλ Χαλίφα του Μπαχρέιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και την αλληλεγγύη στη Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις τονίζοντας την ανάγκη για δράση εναντίον των τρομοκρατών παγκοσμίως.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μουχάμαντ ο Έκτος, έστειλε μήνυμα συλλυπητηρίων στον Ολάντ. 

Το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ του Καιρού καταδίκασε τις επιθέσεις στη Γαλλία. Ο Άχμαντ αλ Τάγιεμπ δήλωσε: «Έχει έρθει η ώρα ο κόσμος να ενωθεί για να καταπολεμήσει αυτό το τέρας (ΙΣΙΣ)».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην Γαλλία και κάλεσε για μια παγκόσμια συμμαχία κατά της τρομοκρατίας. Δήλωσε: «Ως χώρα που έχει βιώσει την τρομοκρατία και τις συνέπειες της κατανοούμε απόλυτα τον πόνο του γαλλικού λαού». 

Άχμαντ Ελντίν 

Πηγή: Αλ ‘Αραμπία – إدانات عربية ودولية لهجمات باريس الإرهابية

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: