Aντι-αραβική και αντι-Μουσουλμανική υστερία

Τον τελευταίο καιρό, συγκεκριμένα μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, η κριτική κατά της Σαουδικής Αραβίας έχει αυξηθεί σημαντικά για τις φερόμενες διασυνδέσεις της με το ΙΣΙΣ. Αυτές είναι σοβαρές καταγγελίες εναντίον ενός συμμάχου των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ΙΣΙΣ – ένα έθνος που υπήρξε πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αλλά όπως και με την αυξανόμενη αντι-Ισλαμική υστερία, οι κατηγορίες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας είναι διογκωμένες από πλευράς ρητορικής και συρρικνωμένες από πλευράς αποτελεσμάτων και αποδείξεων.

Από την 11η Σεπτεμβρίου και έπειτα έχει καθιερωθεί μια βιομηχανία προπαγάνδας κατά του Ισλάμ  στην οποία οι μη Μουσουλμάνοι και μη ακαδημαϊκοί παραθέτουν εκτενώς από το Κοράνι, συνήθως αγγλικές μεταφράσεις και εκτός συμφραζομένων, για να εξυπηρετήσουν τις αντι-Μουσουλμανικές αφηγήσεις τους. Σχολιαστές σε ιστοσελίδες ειδήσεων καμαρώνουν για την «γνώση» τους παραθέτοντας το ιερό βιβλίο ως μια «προφανή απόδειξη» ότι το Ισλάμ είναι μια κακή θρησκεία που σκοπό έχει την καταστροφή του κόσμου. Από την μια, οι πραγματικοί λόγιοι του Ισλάμ καταβάλουν προσπάθειες για να αποδώσουν ορθόδοξα τα νοήματα στο Κοράνι και από την άλλη, έχουμε γελοίες, χαμένες σε μεταφράσεις και ανυπόστατες ερμηνείες από τους ψευτο- ακαδημαϊκούς «ισλαμολόγους».

Τα «στοιχεία» που υποστηρίζουν τις κατηγορίες ότι η Σαουδική Αραβία γέννησε το ΙΣΙΣ είναι πολύ πιο ασαφή. Οι διανοούμενοι και οι ειλικρινείς δυτικοί πολιτικοί αναλυτές αναγνωρίζουν, έστω και απρόθυμα, ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζει την τρομοκρατία. Το WikiLeaks το έχει κάνει απολύτως σαφές. Όμως οι πολιτικοί της Δύσης που τρέχουν για την «καρέκλα» απλά αγνοούν αυτή την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Διάφορες εκθέσεις που υποστηρίζουν ότι πλούσιοι Σαουδάραβες συνέβαλαν με τεράστια χρηματικά ποσά τα ταμεία του ΙΣΙΣ είναι εξίσου ελλιπείς. Παρόλο που η Χίλαρι Κλίντον και τα υπομνήματα του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν σχετικά με Σαουδάραβες δωρητές, κανένας δεν αναγνωρίζεται. Όταν όμως ένα άτομο ή οργανισμός αυθαίρετα ισχυρίζεται, χωρίς αποδείξεις, κραυγάζοντας ότι η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την τρομοκρατία, τότε  ξαφνικά γίνεται «πραγματικότητα».

Έπειτα, έχουμε τους παραλληλισμούς μεταξύ της «Σαρία» που ασκείται από το ΙΣΙΣ και τον Ισλαμικό νόμο που ασκείται στη Σαουδική Αραβία. Είναι αποδεκτό παγκοσμίως ότι ορισμένες κυβερνήσεις συχνά εκμεταλλεύονται τους νόμους τους για πολιτικούς σκοπούς. Είτε κάποιος συμφωνεί είτε όχι με την εφαρμογή της Σαρία να αποδώσει δικαιοσύνη, όλοι συμφωνούμε ότι ο κανόνας δικαίου ακολουθείται υποχρεωτικά. Το ΙΣΙΣ δεν έχει κανένα κράτος δικαίου. Η New York Times ανέφερε τις προάλλες ότι δύο γυναίκες λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου μετά από καταδίκες για μοιχεία. Ωστόσο οι ψευτο-κυβερνήτες του ΙΣΙΣ δεν παρουσίασαν κανένα μάρτυρα για τα εγκλήματά των γυναικών αυτών. Ο Ισλαμικός νόμος απαιτεί τέσσερις μάρτυρες για να αποδειχτεί πραγματικά η πράξη ώστε να απαγγελθεί κατηγορία, το οποίο είναι πολύ δύσκολο σε περιπτώσεις μοιχείας. Γι ‘αυτό το λόγο θα δούμε σπάνιες εκτελέσεις για μοιχεία σε χώρες που ακολουθούν το κράτος Ισλαμικού δικαίου. Όταν λοιπόν οι Μουσουλμάνοι λένε ότι αυτό (ΙΣΙΣ) δεν είναι Σαρία και αυτό δεν είναι Ισλάμ, λένε την αλήθεια. Δεν είναι μια διαστρέβλωση της Σαρία. Δεν είναι μια αυστηρή ερμηνεία της Σαρία. Το ΙΣΙΣ δολοφονεί ανθρώπους μόνο με το πρόσχημα της Σαρία.

Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η αναφορά του New York Τimes στις 24 Σεπτέμβρη όπου ένας ομοφυλόφιλος άνδρας φέρεται να παρακολουθεί την εκτέλεση ενός άλλου ομοφυλόφιλου άνδρα δημόσια. Οι δηλώσεις έγιναν σε ένα ντοκιμαντέρ για το Χατζ. Η Times αναφέρει: «Ο Μοχάμεντ περιγράφει την επίσκεψη σε μια αγορά για να πάρει κάποια πράγματα για τη μητέρα του, μόνο για να δει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα που φημολογείται ότι είναι ομοφυλόφιλος¨. Η ταινία έπειτα κόβεται σε βιντεοσκοπικά αποσπάσματα της σκηνής, σταματώντας λίγο πριν το τσεκούρι του δήμιου να χτυπά το λαιμό του ανθρώπου». Η Times δεν προσπάθησε να ελέγξει την ακρίβεια της παρούσας δήλωσης και εάν όντως μια δημόσια εκτέλεση έλαβε χώρα. Δεν υπάρχουν δημόσιες εκτελέσεις στη Μεδίνα. Κρατούνται στην αυλή ενός αστυνομικού τμήματος όπου δεν έχει πρόσβαση το κοινό. Ακόμα και όταν οι εκτελέσεις γίνονται δημόσια, δεν πραγματοποιούνται μέσα ή κοντά σε αγορά. Και σίγουρα κανένα άτομο δεν εκτελείται με βάση φημολογίας. Χρειάζεσαι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες στην πράξη. Το βίντεο, το οποίο δεν έχω δει, δεν φαίνεται να έχει πιστοποιηθεί. Ωστόσο, η Times αναφέρει το περιστατικό αυτό ως γεγονός, το οποίο εξακολουθεί να υπηρετεί, είτε εκ προθέσεως είτε όχι, την αντι-Μουσουλμανική ατζέντα με ψευδή στοιχεία.

Ως πολίτης της Σ. Αραβίας θα πρέπει να πιεστώ σκληρά για να βρω τα στιγμιότυπα μιας εκτέλεσης για τα εγκλήματα αυτά (μοιχεία, αποστασία, ομοφυλοφιλία). Αυτό που ξέρω είναι ότι η Σαρία, που είναι απόλυτα ξεκάθαρη για τις τιμωρίες της, και τα  μεμονωμένα άτομα που ερμηνεύουν τη Σαρία, είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Οι επικριτές δυσφημούν τη Σαρία, όταν αντ ‘αυτού θα πρέπει να είναι επικριτικοί σε άτομα που την καταχράζονται (ΙΣΙΣ).

Στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχει και ο Δυτικός μπαμπούλας του Ουαχαμπισμού, που περιγράφεται ως «αυστηρός», «πουριτανικός» ή «πρωτόγονος». Για τους Σαουδάραβες αυτό (Ουαχαμπισμός, που ως τίτλος δεν είναι αποδεκτός) σημαίνει μόνο να κάνεις πράξη το Ισλάμ, όπως αυτό προβλέπεται από τον Προφήτη Μουχάμαντ (ειρήνη σε αυτόν) αποκλείοντας την ειδωλολατρία.

Σάμπρία Σ. Τζαουχάρ

Μετάφραση: Σαφίγια

Πηγή: ArabNews

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: