Μουσουλμάνοι προστάτευσαν χριστιανούς σε επίθεση τρομοκρατών στην Κένυα

Κενυάτες μουσουλμάνοι προστάτευσαν χριστιανούς επιβάτες λεωφορείου, κατά τη διάρκεια επίθεσης της σομαλικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ», δηλώνοντας στους τρομοκράτες ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν μαζί με τους αλλόθρησκους συνεπιβάτες τους. 

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν μουσουλμάνες γυναίκες και ζήτησαν από τους ενόπλους να τις σκοτώσουν ή να τις αφήσουν ήσυχες, τόνισαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη Μαντέρα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία και την Αιθιοπία.

Οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ, οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σταμάτησαν το λεωφορείο και διέταξαν τους μουσουλμάνους επιβάτες να κατέβουν και να χωριστούν από τους χριστιανούς.

Στο όχημα επέβαιναν περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Οι μουσουλμάνοι επιβάτες αρνήθηκαν.

Οι μουσουλμάνες έδωσαν σε χριστιανές γυναίκες τα χιτζάμπ τους, ενώ βοήθησαν άλλους χριστιανούς επιβάτες να κρυφτούν πίσω από αποσκευές.

«Τους είπαν: «Εάν θέλετε να μας σκοτώσετε, σκοτώστε μας, δεν υπάρχουν χριστιανοί εδώ»», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Χριστιανός ο οποίος προσπάθησε να εγκαταλείψει το σημείο τρέχοντας, συνελήφθη από τους ισλαμιστές και εκτελέστηκε.

Νεκρός έπεσε και ο οδηγός του λεωφορείου.

Οι ισλαμιστές αποχώρησαν, αλλά απείλησαν ότι θα επιστρέψουν.

«Είμαστε όλοι Κενυάτες, δεν μας χωρίζει η θρησκεία», τόνισε Κενυάτης κρατικός αξιωματούχος. «Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος», πρόσθεσε.

πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλιο:

Πολύ ορθά έπραξαν τα αδέλφια μας οι Κενυάτες προς τους αλλόθρησκους. Κάθε Μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τον αλλόθρησκο συμπολίτη του. Όπως είπε και ο Προφήτης «Αυτός που θα σκοτώσει άπιστο, σε εποχές ειρήνης με τους Μουσουλμάνους, δεν πρόκειται να μυρίσει το άρωμα του Παραδείσου» {Μπουχάρι, 3166}

2 σκέψεις σχετικά με το “Μουσουλμάνοι προστάτευσαν χριστιανούς σε επίθεση τρομοκρατών στην Κένυα

Add yours

  1. Δεν ήταν Κενυάτες. Ητανε Σομαλοί και Σομαλες.Στην Κένυα ζούνε διάφορες εθνικές ομάδες. Το 80% του πληθυσμού της Κένυας είναι χριστιανοί(οι περισσότεροι ανήκουν σε διάφορες νεοπροτεσταντικες εκκλησίες) με βάση την τελευταία απογραφή της χώρας(δες και το religion in Kenya). Το 10% περίπου του πληθυσμού της Κένυας είναι μουσουλμάνοι(οι περισσότεροι εξ αυτών Σομαλοί οι οποίοι είναι πολυάριθμοι στην Βορειοανατολικη επαρχία της Κένυας).Το άλλο 10% ανήκει κυρίως σε ειδωλολατρικές θρησκείες.

    1. Κενυάτες Μουσουλμάνοι ήταν, διάβασε με προσοχή το άρθρο. Το γεγονός ότι το 80% ειναι Χριστιανοί στην Κένυα δεν αναιρει ότι Μουσουλμάνοι Κενυάτες προστάτευσαν Χριστιανούς στο συγκεκριμένο συμβάν; Αυτό αποδεικνύεται και από την δήλωση του Κενυάτη κρατικού αξιωματούχου.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑