«Κανείς δεν ρωτά τις γυναίκες στην Κολωνία πώς αισθάνονται»

Γερμανοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης έχουν αντιδράσει στις επιθέσεις στο κέντρο της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχοντας ως επίκεντρο συζήτησης τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα. Αλλά μήπως πρέπει κάποιος να σταματήσει και να ρωτήσει τις ίδιες τις γυναίκες πώς πραγματικά αισθάνονται;

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης και της ληστείας σε πλήθος γυναικών σε κεντρικό σταθμό της Κολωνίας, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη ακόμα.

Η αστυνομία περιπολεί την περιοχή και η ασφάλεια των σιδηροδρόμων από την εταιρεία της Γερμανίας Deutsche Bahn, φαίνεται σε μεγαλύτερη εγρήγορση από ποτέ. Ένοπλοι αξιωματικοί στέκονται με τα οχήματά τους, περιμένοντας κάτι να συμβεί. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι και πολύ αργοί.

«Υπήρχαν σίγουρα περισσότεροι αστυνομικοί σήμερα από ότι υπήρχαν οποιαδήποτε άλλη μέρα», ένας εργαζόμενος στο κατάστημα Starbucks που βρίσκεται στο σταθμό είπε στο DW. «Και λιγότεροι πελάτες», πρόσθεσε.

Ο σταθμός της Κολωνίας, στον οποίο συνήθως συχνάζουν περισσότεροι από 400.000 επιβάτες την ημέρα, φάνηκε λίγο πιο αργός σήμερα απ ‘ότι συνήθως κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, με ανακοινώσεις να προειδοποιούν τους μετακινούμενους κάθε λίγα λεπτά να αναλάβουν τη φροντίδα των προσωπικών τους αντικειμένων.

Οι συχνά μετακινούμενοι είπαν ότι τους είχε ήδη κοινοποιηθεί στο τρένο να παραμείνουν σε εγρήγορση μετά την αποβίβαση, ένα μάλλον ασυνήθιστο βήμα για τις γερμανικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν όλοι από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. «Αποφασίσαμε να έχουμε μια διασκεδαστική μέρα στην Κολωνία, ακόμα κι αν έχουμε ακούσει για το τι συνέβη,» ένας νεαρός φοιτητής, από τη Γερμανική πόλη του Μύνστερ, είπε στο DW, ο οποίος συνοδευόταν από έναν επισκέπτη που φιλοξενούσε από τη Σουηδία.

«Έχουμε ακούσει για τις επιθέσεις, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Δεν μπορείς να σταματήσεις τη ζωή σου μετά από κάθε συμβάν, αλλιώς απλά δεν θα έχεις καθόλου ζωή»  πρόσθεσε μια Σουηδή τουρίστρια. «Πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου κανονικά.»

Σε γενικές γραμμές, όπως είπαν, η παρουσία των αστυνομικών ήταν αισθητή σε όλη την πόλη.

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα»

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο κέντρο «Multikulti» στη γειτονιά του Μίλχαϊμ, πολλές γυναίκες έχουν συγκεντρωθεί σε μια προσπάθεια να βρουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να καταστήσουν τους δρόμους της Κολωνίας και πάλι ασφαλείς.

«Κανείς δεν μιλά για το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει στις γυναίκες κάθε μέρα,» η Τάνια είπε στο DW, μια ακτιβίστρια και μια από τους εμπνευστές της εκδήλωσης.

«Παρόλα αυτά, εδώ με έκανε να αναρωτηθώ το πώς μια τέτοια επίθεση μπορεί να συμβεί και σχετικά με την περίεργη πολιτική συζήτηση που την ακολούθησε.»

«Οι άνθρωποι επιμένουν να το κάνουν μια πολιτική ιστορία, προσπαθώντας να μετατοπίσουν το επίκεντρο στο υπέρ ή κατά των προσφύγων. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν ακούει αυτό που έχουμε να πούμε – οι γυναίκες που έχουν υποφέρει από αυτή τη βία στους δρόμους σε καθημερινή βάση, είναι πολύ πριν οι πρόσφυγες έρθουν ακόμη εδώ «, λέει.

Η βία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν διαφορετική από οποιασδήποτε άλλης μεγάλης κλίμακας γιορτής της πόλης, σύμφωνα με την Τάνια. «Επειδή οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον φλέγον θέμα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξαφνικά εκθέτουν τα σχετικά γεγονότα, αλλά αυτό που κανένας δεν θέλει να παραδεχτεί είναι ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά και Γερμανικής καταγωγής άνδρες επίσης, παρενοχλούν και βιάζουν

«Μιλώντας πάνω από τα κεφάλια μας»

Η Τάνια λέει ότι είχε αρκετούς φίλους που ήταν στον κεντρικό σταθμό, όταν οι επιθέσεις έλαβαν χώρα. «Μέχρι που μου είπαν ότι δεν θέλουν η συζήτηση να γίνει ένα θέμα των προσφύγων και πάλι. Αυτό θα είναι πάλι σαν να μιλούν πάνω από τα κεφάλια μας, και να αγνοούν την πραγματικότητα μας

Στο κέντρο Multikulti, λέει, όλοι μαζεύονται μαζί: Τούρκοι, Σύριοι και άλλοι μετανάστες και Γερμανοί.

«Σίγουρα, οι πολιτικοί προσπαθούν να επισκιάσουν αυτήν την επίθεση για τους δικούς τους σκοπούς. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να δημιουργήσουν τις ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες. Άλλοι θέλουν να αυξήσουν το ποσό των αιτούντων άσυλο – και αυτοί οι πόλοι υπάρχουν επίσης μεταξύ του Γερμανικού λαού,» εξηγεί.

«Και αυτό είναι ένα θετικό πράγμα στο τέλος της ημέρας, που έχετε αυτές τις απόψεις οι οποίες εξισορροπούνται μεταξύ τους. Αλλά ξέρετε ποιος έχει ξεχαστεί στο τέλος της ημέρας. Οι ίδιες οι γυναίκες. Αυτές που θα βιώσουν αυτό και μετά το τέλος της διαφημιστικής εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης.»

Πηγή: Deutsche Welle

Σαφίγια

2 σκέψεις σχετικά με το “«Κανείς δεν ρωτά τις γυναίκες στην Κολωνία πώς αισθάνονται»

Add yours

  1. Ε βέβαια, η Γερμανία ήταν γνωστή για συμμορίες βιαστών. Είναι γνωστό ευρωπαϊκό έθιμο.

    Αλλά σοβαρά τώρα, αντιγράφεις την άποψη μιας φεμινίστριας και τη θεωρείς εκπρόσωπο των γυναικών που κακοποιήθηκαν.

    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως ισλαμιστές και αριστεροί μπορούν να έχουν τέτοια ταύτιση απόψεων, όταν θεωρητικά τουλάχιστον είναι η μέρα με τη νύχτα.

    1. Όχι μωρέ, ο βιασμός είναι γνωστό έθιμο των Μουσουλμάνων. Καλά, σοβαρά τώρα, δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν συμμορίες βιαστών και γενικά βιαστές ημεδαποί; Και για εσένα ποιος εκπροσωπεί τις γερμανίδες γυναίκες; Γερμανίδες που κατοικούν στην περιοχή, που βίωσαν τα γεγονότα, η ακροδεξιοί; Η μήπως δεν σου άρεσε όταν είπαν τα αυτονόητα: ότι και ημεδαποί βιάζουν; Βιάζεσαι να βάλεις ταμπέλες όπως «αριστεροί» και «φεμινίστριες» γιατί πολύ απλά στο χάλασαν, όπως είπε και η γυναίκα στο άρθρο, «Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά και Γερμανικής καταγωγής άνδρες επίσης, παρενοχλούν και βιάζουν». Συγγνώμη που στο χαλάσαμε «αφύλαχτε».

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: