Εγκλήματα μισούς κατά των Μουσουλμάνων στη Δύση (διάλογος από εκπομπή)

Το ποσοστό των εγκλημάτων μίσους που διαπράττονται εναντίον Μουσουλμάνων στη Δύση αυξήθηκαν φέτος με πρωτοφανή τρόπο. Κάθε φορά που οι εξτρεμιστές πραγματοποιούν μια νέα επίθεση εναντίον μιας Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας ή ενός Δυτικού στόχου, ο ρυθμός των εγκλημάτων μίσους εναντίον τους αυξάνει. Ως αποτέλεσμα, τα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη ζουν σε ένα φαύλο κύκλο του άγχους και των απειλών, μεταξύ του εξτρεμισμού της ISIS και των αδερφικών της οργανώσεων, αφενός, και αφετέρου στις πρακτικές της Ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και τις κινήσεις των νεο-ναζί από την άλλη . Σε αυτό το επεισόδιο του Death Making, θα συνεχίσουμε με το τι έχει καταγράψει η οργάνωση Tell Μama στο Λονδίνο σε σχέση με την κλιμάκωση της βίας κατά των Μουσουλμάνων στην πρόσφατη περίοδο. 

– Το έργο μας λειτουργεί συλλέγοντας όλες τις ιστορίες στο TellΜΑΜΑ. To MAMA είναι μια σύντμηση για το «Μέτρηση αντι-μουσουλμανικών επιθέσεων», το οποίο είναι ένα έργο που μετρά τα εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο. Είναι το μόνο έργο στη Βρετανία που καταγράφει και μετρά την έκταση των εγκλημάτων που συμβαίνουν στη Βρετανία στο επίπεδο του τι συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Twitter, στο Facebook και στο διαδίκτυο, και την ίδια στιγμή τι συμβαίνει στο έδαφος. Εμείς το αποκαλούμε «offline», δηλαδή στο επίπεδο του δρόμου – αν είστε στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο χώρο εργασίας, ή σε οποιοδήποτε μέρος. Τώρα, αυτό που βλέπουμε καθημερινά,  είναι ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες. Λοιπόν, γιατί; Επειδή τα κορίτσια ή οι γυναίκες φορούν πέπλο, μανδύα, ή νικάμπ. Έτσι, υπάρχει κάτι που προσελκύει άμεσα την προσοχή του επιτιθέμενου, με την έννοια ότι το άτομο είναι Μουσουλμάνος. Αλλά την ίδια στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που φορούν μερικές φορές ένα κάλυμμα- δεν είναι επειδή θέλουν να φορούν αυτό το κάλυμμα. Φορούν ένα μαντήλι γιατί βρέχει και θέλουν να καλύψουν το κεφάλι τους. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Αυτοί οι άνθρωποι υπόκεινται σε εγκλήματα μίσους. Πώς ξέρουμε ότι είναι εγκλήματα μίσους εναντίον τους επειδή είναι Μουσουλμάνοι; Είναι επειδή η γλώσσα που χρησιμοποιείται εναντίον τους όταν τους επιτίθενται είναι εναντίον των Μουσουλμάνων.

– Έχετε στατιστικά στοιχεία στο κέντρο, ειδικά στο Tell ΜΑΜΑ, που τεκμηριώνουν αυτά τα εγκλήματα για τα οποία μιλάτε;

-Αναμφίβολα. Θα σας δώσω μια εικόνα για το πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα. Όταν ξεκινήσαμε το έργο το 2012, το έργο ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Και ακόμα κι αν το συγκρίνουμε με το περασμένο έτος, θα πω ότι ξεκινήσαμε με περίπου πεντακόσια εγκλήματα καταγραμμένα από εμάς. Λοιπόν. Σήμερα, τελειώνουμε την ανάλυση όλων των εγκλημάτων που έγιναν το 2015 από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο. Έχουμε περίπου χίλια εγκλήματα που καταγράφονται από εμάς και εγκλήματα που τα πήραμε μέσα από τα ίδια τα θύματα, πέρα από αυτά που έχουμε, για παράδειγμα, το τηλέφωνο που χτυπάει, είναι μια κλήση στο Tell ΜΑΜΑ. Είναι ίσως από ένα άτομο που βιώνει μια ορισμένη κατάσταση. Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό που κάνει το Tell ΜΑΜΑ στη Βρετανία είναι ότι είμαστε σε θέση να καταγράψουμε. Δεν είναι μια καταγραφή. Είμαστε σε θέση να κάνουμε την αστυνομία της Βρετανίας να μοιράζεται μαζί μας τα εγκλήματα που έχουμε επίσης ενημερωθεί σχετικά. Λοιπόν. Σε κάθε αστυνομικό τμήμα της περιοχής- μιλάμε με περίπου σαράντα τρεις περιοχές στη Βρετανία. Υπάρχει μια συμφωνία κατανομής των δεδομένων, με την έννοια ότι θα μας πουν για το τι συμβαίνει στις περιφέρειές τους. Στέλνουν τις πληροφορίες σε μας. Έτσι, βλέπουμε και συγκρίνουμε μεταξύ των πληροφοριών που πήραμε από αυτούς και τις πληροφορίες που έχουμε. Βλέπουμε πού είναι τα σημεία που μαρτυρούν περισσότερες επιθέσεις σε Μουσουλμάνους.

– Ωραία. Αλλά διακρίνει η Βρετανική αστυνομία τα εγκλήματα μίσους ειδικά κατά του Ισλάμ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλα εγκλήματα, ακόμη και αν ήταν επίσης εγκλήματα μίσους εναντίον θρησκειών;

– Τώρα, αν θέλουμε να μιλήσουμε για το τι συμβαίνει εναντίον των θρησκειών, το θέμα θα είναι ολοκληρωμένο. Θα ξεκινήσουμε με περισσότερες από μία θρησκείες. Τα εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων είναι νέα στη Βρετανία. Δεν είναι ότι όλα τα αστυνομικά τμήματα καταγράφουν ή έχουν μια συγκεκριμένη ταμπέλα λέγοντας ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την ισλαμοφοβία ή τα εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων. Υπάρχουν περίπου δέκα αστυνομικά τμήματα που έχουν αυτή τη ταμπέλα τώρα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι αν έχετε αυτή τη ταμπέλα, τότε θα γνωρίζετε ότι λάβατε αυτό το θέμα και ότι έχει σχέση με ένα έγκλημα μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων. Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα προσπαθούν να κολλήσουν την ετικέτα του «ρατσισμού» για όλα τα εγκλήματα που λαμβάνουν. Γιατί; Για δύο λόγους. Η πρώτη είναι ότι ο ρατσισμός – θεωρεί τα πάντα ρατσιστικά. Τώρα, το θέμα μπορεί να είναι ρατσιστικό. Εμείς δεν θα το αρνηθούμε, αλλά έχει επίσης μια πτυχή της ύπαρξης ενός εγκλήματος μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων. Έχουμε συνεργαστεί με την αστυνομία και τους δείξαμε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων, επειδή το πρόσωπο κατηγορείται για δύο εγκλήματα εκείνη τη στιγμή, ένα έγκλημα ρατσισμού και ένα έγκλημα μίσους εναντίον Mουσουλμάνων. Η διαφορά που έχουμε τώρα είναι μεταξύ της Ισλαμικής θρησκείας και δύο διαφορετικές θρησκείες στη Βρετανία. Πρόκειται για τον Ιουδαϊσμό και το Σιχισμό, με το σκεπτικό ότι ο Ιουδαϊσμός – οι Εβραίοι και οι Σιχ θεωρούνται φυλή στη Βρετανία. Υπάρχουν φυλετικές πράξεις. Προστατεύονται από φυλετικές πράξεις. Σήμερα, αν κάποιος μιλάει για κάτι εναντίον του αντισημιτισμού, θα το προσπαθήσει στο πλαίσιο της φυλετικής πράξης. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εσείς ή κάποιος άλλος μπορεί να πει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο δρόμο, ή οπουδήποτε, «σκοτώστε όλους τους Μουσουλμάνους», και δεν θα κατηγορηθεί. Εν τω μεταξύ, αν πείτε, «σκοτώστε όλους τους Εβραίους», θα διωχθεί. Αν κάποιος λέει, «Σκοτώστε όλους τους Σιχ», θα προσαχθεί σε δίκη. Γιατί; Είναι επειδή θα προσβάλλουν μια φυλή. Αντιθέτως, το Ισλάμ εξακολουθεί να μην θεωρείται μια φυλή ή δεν έχει ταξινομηθεί ως φυλή.

– Λοιπόν, όλες οι στατιστικές έδειξαν ότι υπάρχει μια αύξηση σε αυτού του είδους τα εγκλήματα, τα εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων, αλλά είναι συνδεδεμένα και αλληλεπιδρούν με μια ενδεχόμενη τρομοκρατική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα, για παράδειγμα, στην Ευρώπη, τη Βρετανία, ή οπουδήποτε στον κόσμο;

– Βεβαίως. Στη Βρετανία, από το 2012 που ξεκινήσαμε , υπήρξαν πολλές φάσεις που σημειώθηκε τεράστια αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά των Μουσουλμάνων. Το περιστατικό που ήταν πρώτο στο είδος του, ήταν επί Βρετανικού εδάφους. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στο νότιο τμήμα της Βρετανίας. Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από Μουσουλμάνους. Ως εκ τούτου, τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα σε διακόσια ογδόντα επτά τοις εκατό. Έχουμε δει το ίδιο εύρος της αύξησης μετά τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το Νοέμβριο. Τώρα, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η ISIS και οι πράξεις της στη Μέση Ανατολή προέκυψαν. Ο Charlie Hebdo έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2015. Είδαμε μια αύξηση. Δεν είναι ότι είδαμε μόνο μια αύξηση. Αυτό που λέμε είναι ότι όταν ένα περιστατικό συμβαίνει στο Παρίσι, βλέπουμε μια αύξηση τριακόσια τοις εκατό. Όταν λαμβάνουμε μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες εκατό δεκαπέντε εκθέσεις ή περισσότερο την εβδομάδα, ο αριθμός αυτός είναι φοβερός σε σχέση με τις είκοσι ή τριάντα εκθέσεις που λαμβάνουμε την εβδομάδα κανονικά. Όταν οι άνθρωποι λένε, «Εμείς δεν αισθανόμαστε ασφαλείς στη Βρετανία» – είναι Βρετανοί που έχουν γεννηθεί Βρετανοί Μουσουλμάνοι. Βλέπουμε μια νεαρή γυναίκα να λέει, «δεν αισθάνομαι ασφαλής στη Βρετανία. Ποτέ δεν ήμουν στόχος επίθεσης από κανέναν. Ποτέ δεν ένιωσα φόβο όταν πήγαινα έξω από το σπίτι.» Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα επικίνδυνο πράγμα που συμβαίνει ή ότι υπάρχει ένα θέμα που σχετίζεται με το πώς οι άνθρωποι χειρίζονται ένα συγκεκριμένο γεγονός και το συνδέουν με κάτι στη Βρετανία. Πολλοί άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί. Βόμβες βρέθηκαν σε σπίτια πολλών ανθρώπων. Αυτές έγιναν για να χτυπήσουν τζαμιά. Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά δικάστηκαν. Αποδείχθηκε ότι συνδέονταν με την άκρα δεξιά.

– Αλλά λογοδότησε η ακροδεξιά στο Βρετανικό δικαστικό σύστημα; Καταδιώχθηκαν από την αστυνομία ή τη Βρετανική κυβέρνηση, ή είναι ότι είναι δύσκολο να το πράξουν σε αυτή την περίοδο;

-Δεν είναι δύσκολο να το κάνουν αυτό. Για άλλη μια φορά, συμπεραίνουμε ότι είναι έξυπνοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη φθάσουν τη κόκκινη γραμμή που μπορεί να τους φέρει στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο – αν πραγματοποιηθεί αυτή η δράση πάνω από μία φορά … Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχουμε λάβει απειλές από την άκρα δεξιά. Είναι προσωπικές απειλές εναντίον των ανθρώπων που εργάζονται εδώ, και την ίδια στιγμή υπάρχουν απειλές που σχετίζονται με τη δουλειά που κάνουμε σε γενικές γραμμές. Όταν στέλνω πολλές γενικές απειλές, όπως είπαμε λίγο πριν – όταν λέω, «Θα σκοτώσουμε όλους τους Μουσουλμάνους» δεν θα καταδικαστώ, δεν έχει σημασία πόσες φορές μπορώ να πω ότι, ωστόσο, αν πω ότι μία φορά, δύο φορές.. , τρεις φορές, τέσσερις φορές και πέντε φορές, θα είμαι ένας υπότροπος. Αν έχω καταφέρει να αποδείξω αυτά τα άτομα, τότε θα είμαι σε θέση να τους φέρω στο δικαστήριο. Επί του παρόντος, ένα από τα μέλη της οργάνωσής μας πρόσφατα υπόκεινται σε άμεση απειλή, γιατί η εικόνα του δημοσιοποιήθηκε. Είπαν ότι το μέλος είναι σε μια λίστα θανάτου. Έτσι, αυτό είναι μια άμεση απειλή. Στη πραγματικότητα η αστυνομία άρχισε τώρα να ερευνά το πρόσωπο που εξέδωσε αυτό εναντίον του στελέχους. Αυτό το άτομο εξέδωσε επίσης πολλά πράγματα εναντίον μας. Έτσι, δημιουργείται μια υπόθεση που ξεκινά μέχρι την επίτευξη λύσης της.

-Μιλήσαμε στο πρώτο μέρος για τα δείγματα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά των Μουσουλμάνων εδώ στη Βρετανία. Θα εισχωρήσουμε σε λεπτομέρειες αυτή τη φορά. Θέλουμε να γνωρίσουμε από κοντά ορισμένες περιπτώσεις που λάβατε εδώ στο κέντρο.

-Θα Μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που λάβαμε μετά την επίθεση που έλαβε χώρα στο Βέλγιο το Μάρτιο.

-Ναι. Ας την ακούσουμε.

-Καλημέρα. Tell ΜΑΜΑ. Χαίρετε. Το όνομά μου είναι [δεν ακούγεται]

-Γεια, είμαι πενήντα δύο χρονών, Βρετανός χωρίς θρησκευτικές περιγραφές

-Ναι. 

-Ναι. Αλλά θα ήθελα απλώς να σας το πω στα μούτρα σας: Μισώ εντελώς τους Μουσουλμάνους.

-Ναι.

 -Ναι. Είναι σωστό? 

-Λοιπόν, δεν είμαι καν Μουσουλμάνος. Έτσι, πιθανόν, απευθύνεστε [δεν ακούγεται] σε λάθος άτομο. 

-Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρος. Απλά κοιτάω το Tell ΜΑΜΑ εδώ, και αυτό ακριβώς με αηδιάζει. 

-Δουλεύουμε στην πόλη. Θέλω να σου πω. Είμαστε μόνο κανονικοί άνθρωποι. Εμείς δεν κάνουμε [δεν ακούγεται]

 -Λοιπόν, δεν είστε φυσιολογικοί, [δεν ακούγεται] Δεν είστε φυσιολογικοί … [δεν ακούγεται] στο δρόμο. Επειδή είμαι Βρετανός… Καλό για εσάς, επειδή είμαι Βρετανός και δεν είστε φυσιολογικοί στα πρότυπα μου. Είμαι φυσιολογικός γιατί από τους ανθρώπους νομίζω φτιάχνονται τα πρότυπα. Δεν είμαι ρατσιστής. [Δεν ακούγεται] 

-Λοιπόν, εντάξει δεν είσαι ρατσιστής. 

-Όχι. Μισώ το Ισλάμ.

– Εντάξει.

-Δεν με νοιάζει, όπου [δεν ακούγεται]. Δεν με νοιάζει τι φυλή είσαι. Λοιπόν. Δεν είσαι Μουσουλμάνος. Έτσι, δεν χρειάζεται να νοιάζεσαι για το Ισλάμ. Μισώ το Ισλάμ, και είμαι περήφανος γι ‘αυτό.

-Ωραία. Μπράβο σου. Έξοχα.

-Είμαι περήφανος γι ‘αυτό. 

-Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι στη μη-ρατσιστική σου [δεν ακούγεται] 

-Το μόνο που εύχομαι με όλη μου την καρδιά [δεν ακούγεται] οι Μουσουλμάνοι να πεθάνουν το συντομότερο που μπορούν. 

-Εντάξει. Έξοχα. 

-Τους μισώ. Τους μισώ. 

-Λοιπόν. Καλό, καλό για σένα. Τελείωσες τώρα.

-Εντάξει. 

Αυτό είναι ένα τηλεφώνημα …

-Ήταν ένα τηλεφώνημα που λάβατε εδώ στο κέντρο από έναν Βρετανό που δηλώνει με σαφήνεια το μίσος του προς το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.

-Είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια. Είπε ότι είναι Βρετανός πενήντα δύο χρονών χωρίς καμία θρησκευτική πίστη. Ο ίδιος δεν πίστευε σε θρησκεία. Μισεί το Ισλάμ. Μισεί τους Μουσουλμάνους. Θέλει όλοι οι Μουσουλμάνοι να πεθάνουν. Αυτός δεν είναι ρατσιστής. Του είπαμε ότι αυτό είναι μέρος του ρατσισμού. Κατά τη γνώμη του, δεν είναι ρατσιστής και αυτό δεν είναι ρατσισμός.

-Το παράδοξο είναι ότι το πρόσωπο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ήταν Βρετανός μη-Μουσουλμάνος. Επέκρινε τις ενέργειές του και είπε ότι δεν αντιπροσωπεύει τους Βρετανούς. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα που λαμβάνουμε.

-Υπάρχουν Και άλλα παραδείγματα;

-Είναι αλήθεια. Θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, συγκρίνουν … Εντάξει. Αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν περίπου εκατομμύρια φορές. Συγκρίνουν Μουσουλμάνες γυναίκες που φοράνε νικάμπ, εκτός των άλλων, με μερικές σακούλες σκουπιδιών.

-Με σακούλες σκουπιδιών. Πού βρήκατε αυτές τις εικόνες; Αποστέλλονται σε εσάς στο κέντρο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης; Πως?

-Μπορούμε να τις πάρουμε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιτάσσονται στο ρατσισμό. Αντιτίθενται σε τυχόν εγκλήματα που συμβαίνουν κατά των Μουσουλμάνων ή οποιαδήποτε άλλης θρησκείας. Επί του παρόντος, αν αυτοί οι άνθρωποι δουν τίποτα, θα μας ενημερώσουν για αυτό. Ο λόγος είναι ίσως ότι αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν τους Μουσουλμάνους ή την Ισλαμική θρησκεία. Μπορούν ίσως να γνωρίζουν τους Μουσουλμάνους. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπόκεινται σε επιθέσεις, και λαμβάνουν μηνύματα. Αποστέλλονται σε εμάς μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης, και μερικές φορές μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που κάθε άτομο εργάζεται μαζί μας. Προσπαθούμε να καταλάβουμε την ταυτότητα του προσώπου που στέλνει αυτά τα μηνύματα. Ασχολούμαστε με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook. Εμείς επικοινωνούμε μαζί τους, έτσι ώστε οι λογαριασμοί των ανθρώπων αυτών να απενεργοποιηθούν, και έτσι ώστε η εικόνα να γίνει σαφέστερη. Γιατί ενεργούν κατά τέτοιο τρόπο ?

-Λοιπόν, Αυτές οι περιοχές ανήκουν σε ιδιώτες ?.

-Ναι.

-Ναι. Πώς είστε σε θέση να μεταφέρετε αυτά τα θέματα, ακόμη και τώρα, για παράδειγμα, όσον αφορά τον φονταμενταλιστή εξτρεμιστή, που αναφέραμε πριν από λίγο καιρό; Η Βρετανική αστυνομία έλαβε αυτό το θέμα; Πώς ασχολείται με το θέμα;

– Τέτοια θέματα αποστέλλονται στη Βρετανική αστυνομία. Αυτό το άτομο είπε: «Μισώ όλους τους Μουσουλμάνους, ελπίζω όλοι οι Μουσουλμάνοι να πεθάνουν.» Το θέμα είναι ότι αν κάποιος μιλάει για τους Μουσουλμάνους σε γενικές γραμμές, τότε αυτό είναι ελευθερία έκφρασης, και αυτός / αυτή δεν θα πρέπει να κατηγορηθεί. Ωστόσο, αν κάποιος λέει: «σε μισώ ως μουσουλμάνο», και αυτός / αυτή ορίζεται ως πρόσωπο, τότε αυτός / αυτή μπορεί να καταδικαστεί.

-Πώς ένα τυχαίο πρόσωπο, όπως αυτός που κάλεσε το κέντρο, ξέρει τους Βρετανικούς νόμους και ότι το τηλεφώνημά του θα ηχογραφηθεί, αλλά την ίδια στιγμή, ο ίδιος ξέρει ότι δε θα δικαστεί αν χρησιμοποιεί πληθυντικό;

-Όχι, Υπάρχουν αυτοί οι νόμοι, γιατί … υπάρχουν νόμοι, και ο καθένας ξέρει γι ‘αυτούς, επειδή η έρευνα για το θέμα των εγκλημάτων μίσους είναι συνεχής, είτε στις ειδήσεις, ή οπουδήποτε αλλού, ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των διαφορετικών φυλών, όπως κάναμε πριν από λίγο καιρό. Έτσι, ένα τέτοιο μήνυμα δεν έχει ταξινομηθεί με θέματα που σχετίζονται με τον Ιουδαϊσμό και τον Σιχισμό για άλλη μια φορά, επειδή και οι δύο είναι φυλές. Το πρόσωπο ήδη ξέρει ότι αυτός / αυτή θα καταδικαστεί, και επειδή υπάρχουν προηγούμενα. Δεδομένου ότι υπάρχουν προηγούμενα, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διεξάγουν μια τέτοια ενέργεια. Θεού θέλοντος, μια μέρα, το Ισλάμ θα θεωρείται ως μία φυλή, καθώς και κάθε πρόσωπο που μιλάει εναντίον των Μουσουλμάνων, ακόμα και στον πληθυντικό, θα καταδικάζεται.

-Τίποτα δε θα συμβεί στη συνέχεια.

-Όχι, εκτός εάν αυτό το άτομο, για παράδειγμα, μας καλεί για τρεις ή τέσσερις φορές. Τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν, αν το ίδιο πρόσωπο μας καλεί πολλές φορές από την ίδια περιοχή, τότε έχουμε μια απόδειξη ότι αυτό το άτομο συνεχώς επιτίθενται σε Μουσουλμάνους, και ως εκ τούτου, μπορεί να καταδικαστεί.

-Λοιπόν, λάβατε μια κλήση πριν από λίγο, μπορεί να είναι κάποιος που κάνει αναφορά για μια επίθεση μίσους, είναι ίσως η αστυνομία.

-Η αστυνομία, μπορεί να είναι κάποιος που αναφέρει μια επίθεση μίσους, ή την υπόθεσή του. Μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Αυτός είναι ο ακριβής αριθμός για το Tell Mama.

– Θα μπορούσε να είναι κάποιος που καλεί για να δώσει ένα μήνυμα απειλής, ή να σας ενημερώσει σχετικά με ένα μήνυμα απειλής ή μίσους. 

-Αυτό συμβαίνει όλη την ώρα. 

-Λοιπόν, θα ρίξουμε μια ματιά σε άλλες φωτογραφίες.

-Οι άλλες εικόνες απεικονίζουν άλλα παραδείγματα. Εντάξει, πριν από λίγο, μιλήσαμε για τη γλώσσα που χρησιμοποιούν εναντίον των Μουσουλμάνων. Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιείται από την άκρα δεξιά, και ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει με αυτή το μίσος εναντίον των Μουσουλμάνων. Η λέξη είναι «Moudi», η οποία αντικαθιστά τη λέξη Μουσουλμάνος. Αυτό το άτομο έγραψε στο Twitter: «Πηγαίνετε σπίτι Moudis, δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ.» Το έγραψε επίσης στο χαλί έξω από την πόρτα. Επίσης, κυκλοφόρησε στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση αυτή έγινε τον Ιανουάριο του 2015. Η επίθεση του Charlie Hebdo πραγματοποιήθηκε επίσης τον Ιανουάριο του 2015.

-Το Ερώτημα είναι: για παράδειγμα, το πρόσωπο αυτό είπε: να πάνε στο σπίτι, δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ. Εννοεί τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν είναι από τη Βρετανία;

-Οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι αναμφίβολα παίζουν μεγάλο ρόλο στη Βρετανία. Ωστόσο, ο εξτρεμιστής Βρετανός δεν μπορεί να δεχτεί ένα Μουσουλμάνο, ακόμα και αν γεννήθηκε στη Βρετανία, ως Βρετανό πολίτη. Η Βρετανία δεν είναι το έθνος του / της επειδή αυτός / αυτή δεν είναι λευκός και Χριστιανός, και δεδομένου ότι αυτός / αυτή είναι Μουσουλμάνος ανήκει σε μια συγκεκριμένη  Αραβική, Πακιστανική  κ.λ.π. περιοχή.

-Συνεπώς, Το πρόσωπο αυτό δεν είναι ευπρόσδεκτο. Κάθε άτομο με Ισλαμικά χαρακτηριστικά ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα.

-Ναί.

-Ή Αραβικά χαρακτηριστικά.

-Αληθές. Επιπλέον, αν ένα άτομο είναι Βρετανικής προέλευσης, αλλά ακολουθεί το Ισλάμ θα πρέπει επίσης να δεχτεί επίθεση, όπως επίσης άνδρες με γένια. Η τελευταία δείχνει σαφώς ότι αυτό το άτομο είναι Μουσουλμάνος, και έτσι δέχεται επίθεση.

-Ωστόσο, Συνέβη ότι οι άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση επειδή έμοιαζαν με Μουσουλμάνους, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν;

-Αναμφίβολα. Τέτοιες περιπτώσεις συνέβησαν πολύ με άνδρες και γυναίκες. Επειδή ο καιρός στη Βρετανία δεν είναι σταθερός, μπορεί να βρέξει ανά πάσα στιγμή, έτσι, οι άνθρωποι συνήθως καλύπτουν τα κεφάλια τους ή φορούν καπέλο. Δεν θέλουν να βραχούν από τη βροχή. Πολλοί δέχθηκαν επίθεση και ύβρεις επειδή θεωρήθηκαν Μουσουλμάνοι, αν και δεν είχαν καμία σχέση με την ισλαμική θρησκεία. Μια νεαρή κοπέλα μας κάλεσε πριν από λίγες ημέρες και μας είπε ότι είναι στο κέντρο του Λονδίνου, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, όπου καλύπτει το κεφάλι της με ένα μαντίλι, επειδή βρέχει. Μια γυναίκα, στη συνέχεια, ήρθε και την έβρισε τρεις φορές για τρία λεπτά «κατηγορώντας» την ότι είναι Μουσουλμάνα. Η κοπέλα συνέχιζε να της λέει :… «Δεν είμαι Μουσουλμάνα, και δεν έχω καμία σχέση με το Ισλάμ. Αυτό που κάνετε είναι λάθος»  Ωστόσο, συνέχιζε να την προσβάλλει. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν προβλήματα στην κατανόηση του πραγματικού νοήματος του Ισλάμ. Περισσότερα παραδείγματα. Αυτός είναι ο χάρτης της Ευρώπης. Βάζουν σε αυτό την εικόνα μιας γυναίκας με πέπλο. Το ονόμασαν Η Νέα Μαύρη Πανούκλα της Ευρώπης. Πανούκλα. Η μαύρη πανούκλα σε όλη την Ευρώπη. Γιατί; Επειδή το κάλυμμα είναι μαύρο. Κάλυψαν όλη την Ευρώπη με το μαύρο χρώμα. Ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία για την απαγόρευση του πέπλου σε περισσότερες από μία περιοχές της Ευρώπης. Χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε τομέα. Στη Βρετανία, προς το παρόν, το πέπλο δεν είναι απαγορευμένο. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες για την απαγόρευση του κάποια στιγμή σε περισσότερο από μία περιοχή.

-Λοιπόν, Μια τελευταία ερώτηση: Προς τα πού κατευθυνόμαστε; Σε περισσότερα εγκλήματα μίσους, ή σε νόμους για τη μείωση αυτών των εγκλημάτων;

-Και στα δυο δυστυχώς. Με βάση την έρευνα μας και τις εκκλήσεις και τις εκθέσεις που λαμβάνουμε, ως οργανισμός, φοβόμαστε ότι ένα πολύ σημαντικό γεγονός θα συμβεί όταν έρθει η ώρα της προσευχής σε ένα τζαμί, ώστε να στοχεύσουν ένα μεγάλο αριθμό των Μουσουλμάνων. Συζητήσαμε το θέμα αυτό περισσότερο από μια φορά με την αστυνομία. Περισσότερα από ένα εξτρεμιστικά άτομα συνελήφθησαν για προσπάθεια να πυροδοτήσουν μια βόμβα κατά τη διάρκεια της προσευχής. Πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό αυξάνεται, και αυτό θα συμβεί, δυστυχώς. Για άλλη μια φορά, προσπαθούμε, με την αστυνομία, για να εξοπλίσουμε τζαμιά με κάμερες και διαφορετικά εργαλεία ασφαλείας για προστασία. Ωστόσο, τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν εν αγνοία μας. Την ίδια στιγμή, ενθαρρύνουμε κάθε πρόσωπο να αναφέρει οτιδήποτε συμβαίνει με αυτόν / αυτήν, γιατί μέσα από τα γεγονότα που συγκεντρώνουμε, τους ανθρώπους και τα θύματα αυξάνουμε τις φωνές τους, και τις δίκες των ανθρώπων που διαπράττουν εγκλήματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων, τους ενθαρρύνουμε και εργαζόμαστε με την κυβέρνηση στα επίπεδα της Βρετανίας και της Ευρώπης, ότι οι νόμοι που προστατεύουν διάφορες φυλές πρέπει επίσης να προστατεύουν τους Μουσουλμάνους παντού. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει με τρόπο που κάθε πρόσωπο, που προσβάλλει το Ισλάμ ή οποιαδήποτε Μουσουλμάνο, να καταδικάζεται.

Πηγή: Al Arabiya

Επιμέλεια: Σαφίγια

 

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: