Ποιος επωφελείται από την αποσταθεροποίηση της Σαουδικής Αραβίας;

Ο εχθρός δεν είναι στην πόρτα μας, είναι μέσα στις πατρίδες μας, συνωμοτούν για να χυθεί το αίμα μας και φέρνουν Μουσουλμάνους εναντίον Μουσουλμάνων, με στόχο την κατάληψη των πόλεων μας. Δεν υπάρχει πουθενά 100 τοις εκατό ασφάλεια, επειδή αυτή η επιθυμία δολοφονιών είναι πιο μολυσματική από ότι ο ιός Έμπολα και πολύ πιο δύσκολο να ανιχνευθεί. Δεν υπάρχει ακτινογραφία εγκεφάλου, εξέταση αίματος ή τεστ DNA σε θέση να προβλέψει την κακή πρόθεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στην Κωνσταντινούπολη, τη Βαγδάτη και τη Ντάκα υπήρξαν θύματα αυτής της παθογόνου, συνδεδεμένης με μίσος πανδημίας που έχει τόσο βάναυσα αφαιρέσει τη ζωή από εκατοντάδες αθώους ταξιδιώτες, εστιάτορες και αγοραστές. Αυτά ήταν όλα τα πολιτικά κίνητρα των τρομοκρατικών πράξεων που πραγματοποιούνται υπό την ψεύτικη σημαία της θρησκείας, έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν το φόβο στις καρδιές των πληθυσμών, με την ελπίδα ότι θα στραφούν εναντίον των κυβερνήσεών τους.

Είμαι πάντα βαθύτατα θλιμμένος από τέτοια περιστατικά, αλλά ποτέ περισσότερο όταν άκουσα την τρομερή είδηση τη Δευτέρα ότι οι Ισλαμικές ιερές τοποθεσίες μας έχουν γίνει πλέον στόχοι. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη φρίκη και την οργή ότι «Μουσουλμάνοι» (καν δεν αξίζει να λέγονται έτσι) θα επιχειρήσουν να εξοντώσουν τζαμιά, ειδικά τη δεύτερη ιερότερη τοποθεσία του Ισλάμ, τη Μεδίνα, το χώρο ανάπαυσης του Προφήτη Μοχάμμαντ.

Αυτή η ενιαία πράξη – η οποία, αν είχε επιτύχει, θα προκαλούσε σε ολόκληρο τον Μουσουλμανικό κόσμο απαρηγόρητο θρήνο και οργή – εγείρει ερωτήματα, όταν δεν υπάρχει τρομοκρατική ομάδα η οποία μέχρι στιγμής να έχει αναλάβει την ευθύνη.

Αμφιβάλλω ότι οποιαδήποτε θα την αναλάβει, δεδομένου ότι οι επιθέσεις κατά του Ισλάμ δε θα βοηθήσουν καθόλου στην υλοποίηση τρομοκρατικών στρατολογήσεων. Πόσοι ευαίσθητοι νεαροί Μουσουλμάνοι θα ήταν πρόθυμοι να προετοιμαστούν στο διαδίκτυο, ή να ριζοσπαστικοποιηθούν ερχόμενοι σε επαφή με ένα μέλος ενός οργανισμού, ώστε να καταστρέψουν τον τόπο ταφής του Προφήτη;

Γνωρίζουμε ότι ο Abdullah Khan, ένας 34-χρονος Πακιστανός οδηγός, ο ίδιος ανατινάχθηκε κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης της Τζέντα. Οι ταυτότητες των άλλων δύο είναι ακόμη άγνωστες, αλλά υποψιάζομαι αυτοί οι δολοφόνοι ήταν απλώς ηλίθιοι στρατιώτες, και μπορεί να είναι αυτοί που τράβηξαν το σχοινί με αντάλλαγμα πληρωμές σε μετρητά για τις οικογένειές τους.

ISIS

Και οι τρεις επιθέσεις συντονίστηκαν στο στυλ της Αλ Κάιντα και του παρακλαδιού της, ISIS, αλλά σε αντίθεση με τη συνήθη λειτουργία τους, αυτές θα πρέπει να θεωρούνται ως αποτυχίες σύμφωνα με τις προοπτικές τους. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ζώνες αυτοκτονίας εξερράγησαν έξω από τα φαινομενικά στοχευόμενα κτίρια, και ο αριθμός των θανάτων από τα τρία είναι χαμηλότεροι από ότι έχουμε δει στο παρελθόν.

Κανείς δεν πέθανε στην Τζέντα, εκτός από τον Χαν. Δύο σκοτώθηκαν από την έκρηξη έξω από ένα τζαμί στην Κατίφ, και τέσσερις φρουροί ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους στο πάρκινγκ κοντά στο Τζαμί του Προφήτη. Συνεπώς, είμαστε σε θέση να πιστέψουμε ότι οι έμποροι του τρόμου που έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, το Παρίσι και το Βέλγιο απέτυχαν στο σχέδιο; Δεν νομίζω.

Τα μίντια μπορεί να δείχνουν το δάχτυλο προς την ISIS ως πιθανό δράστη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων, και ότι πράγματι θεωρεί το Βασίλειο ως έναν εχθρό. Ωστόσο, αν η ομάδα πυρπολούσε το Τζαμί του Προφήτη θα ήταν μια αντίφαση. Θα ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει την αλλαγή του ονόματος της.

Ένας άλλος ένοχος;

Υπάρχει και ένας άλλος εχθρός της Σαουδικής Αραβίας, και όπως η ISIS, έχει φιλοδοξίες να κυριαρχήσει την περιοχή και να γίνει ο φύλακας των ιερών τόπων στην Μέκκα και Μεδίνα. Αυτό είναι ένα πλούσιο κακοποιό κράτος του οποίου η ηγεσία εργάζεται για να προωθήσει την Ημέρα της Κρίσης, όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο που διαδίδει για το σκοπό αυτό.

Η σχέση της με τη Σαουδική Αραβία έχει σοβαρά τεταθεί πρόσφατα, και δεν έχει κρατήσει μυστικό την επιθυμία της να δει την κυβερνώσα οικογένεια να ανατρέπεται. Ωστόσο ούτε αυτή ούτε οι ένοπλοι απεσταλμένοι της μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη, επειδή κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν με επιπτώσεις από τους Δυτικούς συμμάχους της και τον κίνδυνο πολέμου ολόπλευρα με τα γειτονικά κράτη.

Οι συνεργάτες και η οικογένεια του Χαν θα ανακριθούν, το ίδιο και οι άλλοι βομβιστές αυτοκτονίας όταν επιβεβαιωθούν οι ταυτότητές τους. Ωστόσο, στοιχηματίζω αφού οι τρεις κρίθηκαν αναλώσιμοι από τα αφεντικά τους, οι έρευνες δεν θα αποδώσουν καρπούς. Εάν ένα κράτος είναι πίσω από αυτό, θα θέσει το σχέδιό του σε εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια πολύπλοκη αλυσίδα μεσαζόντων που ενεργούν μέσα από απομονωμένους πυρήνες.

Ο εθνικός αναλυτής ασφαλείας του CNN Peter Bergen λέει η επίθεση στο τέμενος στην Μεδίνα έγινε για να ντροπιάσει τους «προστάτες των δύο ιερών τόπων [Μέκκα και Μεδίνα].»

Είναι, επίσης, προσανατολισμένος προς την ISIS ως υπαίτια, αλλά βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση αυτοκτονίας σε μια σεβαστή Μουσουλμανική τοποθεσία στην Μεδίνα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου ως «αντιπαραγωγική» και «παράλογη», και η οποία θα πρέπει να προκαλέσει «ισχυρή καταδίκη και μπέρδεμα» στους Μουσουλμάνους. «Μπέρδεμα» είναι η λέξη κλειδί εδώ.

Οι εμπειρογνώμονες μπορεί να αναλογιστούν την ISIS όσο θέλουν, αλλά αν η ομάδα αρχίζει να επαίρεται γι ‘αυτό, όπως κάνει συνήθως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα περιοδικά της, δεν το αγοράζω. Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά θα ήθελα να παροτρύνω τις ανακριτικές αρχές να εξετάσουν προσεκτικά όλες τις επιλογές αντί να βγάζουν συμπεράσματα. Σκεφτείτε ποιός μπορεί να επωφεληθεί από την αποσταθεροποίηση της Σαουδικής Αραβίας.

Αξιολογεί τα κίνητρα και τις δυνατότητες όλων των ομάδων και επιτίθεται για να βλάψει το Βασίλειο, και να ακολουθήσει τα χρήματα. Κανένας ευσεβής Μουσουλμάνος δε θα είχε συναινέσει να βομβαρδίσουν το δεύτερο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, οπότε είναι πιθανό να είναι μια ηλεκτρονική διαδρομή μετρητών χαουάλα.

Αυτή η επίθεση στη Μεδίνα πρέπει να θεωρηθεί ως δυνατή κλήση αφύπνισης για όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ). Μια επίθεση στη Σαουδική Αραβία είναι μια επίθεση σε όλους μας. Πρέπει να λύσουμε τα χέρια μας για την καταπολέμηση της φωτιάς με φωτιά. Πρέπει να περάσουμε από την άμυνα σε κατάσταση επίθεσης, και να αναγνωρίσουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μια απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε την πίστη μας από τους άκαρδους και άψυχους.

Πηγή: αλ Αραμπίγια

Χαλαφ Άχμαντ αλ Χαμπτούρ

(Σαφίγια

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: