Τα 10 χειρότερα παραδείγματα χριστιανικής και ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Οι Συντηρητικοί ισχυρίζονται ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι, αλλά οι πιο βίαιες επιθέσεις στις Η.Π.Α. έχουν πραγματοποιηθεί από λευκούς

του ALEX HENDERSON

Από το Fox News έως το Weekly Standard, οι νεοσυντηρητικοί έχουν προσπαθήσει να εμφανίσουν την τρομοκρατία ως ένα αποκλειστικά (ή σχεδόν) ισλαμικό φαινόμενο. Το ισλαμοφοβικό τους μήνυμα έχει επναληφθεί και προβληθεί αρκετές φορές από την περίοδο του George W. Bush: το Ισλάμ είναι από τη φύση του βίαιο, ο Χριστιανισμός είναι από τη φύση του ειρινικός, και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος χριστιανός ή λευκος δυτικός τρομοκράτης. Αλλά τα γεγονότα δεν μας δείχνουν αυτό. Οι λευκοί ακροδεξιοί ρατσιστές και οι χριστιανοί εξτρεμιστές είναι και αυτοί το ίδιο ικανοί ως προς τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών όσο και οι ακραίοι ισλαμιστές, και το να προσποιούμαστε ότι τέτοιοι τρομοκράτες δεν υπάρχουν, είναι μία μεγάλη υποκρισία απέναντι στο κοινό. Ο Τζοχχάρ Ανζόροβιτς Τσαρνάεφ και ο Ταμερλάν Ανζόροβιτς Τσαρνάεφ (οι Τσετσένοι αδερφοί που συνελλήφθησαν για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη στις 15 Απριλίου του 2013) είναι και οι δύο λευκοί και φαίνεται ότι εν μέρη μόνο επηρεάστηκαν από το ‘ακραίο Ισλάμ’. Άλλωστε, πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α. από λευκούς και μη μουσουλμάνους.

Όταν λευκοί ακροδεξιοί κάνουν διάφορες επιθέσεις, οι νεοσυντηρητικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι τους περιγράφουν ως μοναχικούς λύκους, παρά ως ανθρώπους που ανήκουν σε οργανωμένα τρομοκρατικά δίκτυα. Παρόλα αυτά μερικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Η.Π.Α. έγιναν από ανθρώπους που έχουν μακρόχρονη ιστορία σύνδεσης με άλλους τρομοκράτες. Μάλιστα, οι περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες στις Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει από μη μουσουλμάνους, αλλά από ένα αμάγαλμα φανατικών χριστιανών, λευκών ρατσιστών και ακροδεξιών συμμοριών.

Παρακάτω είναι 10 παραδείγματα μη ισλαμικής τρομοκρατίας που έχουν συμβεί στις Η.Π.Α. τα τελευταία 30 χρόνια

 1. Η σφαγή στον ναό των Σιχ στο Wisconsin, 5 Αυγούστου, 2012. Η ισλαμοφοβία, που σαν ιός έχει κατακλήσει όλη την Αμερική από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά, δεν ποτελεί απειλή μόνο για τους μουσουλμάνου, αλλά έχει αρνητικές συνέπειες και για ανθρώπους άλλων θρησκειών, όπως οι Σιχ. Οι Σιχ δεν είναι μουσουλμάνοι’ η παραδοσιακή φορεσιά των Σιχ, συμπεριλαμβανομένου του τουρμπανιού, είναι διαφορετική από τις παραδοσιακές φορεσιές των Σουννιτών, των Σιιτών και των Σούφι. Αλλά για έναν ρατσιστη, ένας Σιχ με γενειάδα, φαίνεται σαν μουσουλμάνος. Μόλις 4 ημέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Balbir Singh Sodhi, Σιχ μετανάστης από την Ινδία στη Μέσα (της Αριζόνα), δολοφονήθηκε από τον Frank Silva Roque, έναν ρατσιστή που τον θεώρησε μουσουλμάνο.

Αλλά η δολοφονία του Sodhi δεν ήταν το τελευταίο παράδειγμα της βίας εναντίον των Σιχ μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Στις 5 Αυγούστου του 2012, ένας λευκός υπερρατσιστής, ο Wade Michael Page, μέλος των νεοναζί ροκ συγκροτημάτων και συμμοριών End Empathy και Definite Hate, χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο, σκοτώνοντας 6 άτομα σε μία επίθεση του στον ναό των Σιχ στο Oak Creek, Wisconsin. Ο διευθυντής της αστυνομίας Eric Holder περιέγραψε την επίθεση ως “μια πράξη τρομοκρατίας, μια πράξη μίσους.” Έγχρωμοι άνθρωποι που δολοφονούνταν από λευκούς ρατσιστές και εγκληματίες.

 1. Ο φόνος του Dr. George Tiller, στις 31 Μαΐου 2009. Σκεφτείτε ότι ένας φυσικός ήταν το θύμα ενός παρανοϊκού τζιχαντιστή τρομοκράτη το 1993, και ότι πριν τη δολοφονία του είχε λάβει απειλητικά μηνύματα από προσκείμενους στην Αλ-Κάιντα μουσουλμάνους. Οι νεοσυντηρητικοί, το Fox News και η χριστιανική Δεξιά θα είχαν μια γεμάτη μέρα. Ένας φυσικός ήταν το θύμα μιας δολοφονίας εκείνη την ημέρα (31/5/1993) αλλά ούτε ο δολοφόνος ούτε οι συναυτώ ήταν μουσουλμάνοι. Ο George Tiller, που χτυπήθηκε – και τελικά υπέκυψε – από τον ακτιβιστή κατά των εκτρώσεων, Scott Roeder, ήταν θύμα τρομοκρατικής ενέργειας της χριστιανικής (ακρο)Δεξιάς, όχι της Αλ-Κάιντα.

Ο Tiller είχε στοχοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 1986, είχαν βάλει βόμβα στην κλινική του. Το 1993, είχε πυροβοληθεί 5 φορές από την ακτιβίστρια της χριστιανικής Δεξιάς, Shelly Shannon (βρίσκεται πλέον σε ομοσπονδιακή φυλακή), αλλά τελικά επιβίωσε της επίθεσης. Αν εξετάσουμε το γεγονός ότι ο Tiller ήταν το θύμα μιας αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας και ότι είχε λάβει δεκάδες απειλές μετά από αυτήν, το Fox News θα ήταν καλό να μην έριχνε λάδι στη φωτιά. Όμως, ο Bill O’Reilly επανειλλημένα αναφέρθηκε σε αυτόν ως “Tiller ο δολοφόνος μωρών.” Όταν ο Roeder σκότωσε τον Tiller, ο O’Reilly ασφαλώς καταδίκασε την επίθεση αλλά το έκανε με τέτοιον τρόπο που δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα.

Ο Keith Olbermann αποκάλεσε τον O’Reilly ως ‘ηθικό αυτουργό για τρομοκρατία’ και ως ‘έναν ανεύθυνο άνδρα’. Αλλά και ο συγγραφέας Frank Schaffer, πρώην φιγούρα της χριστιανικής Δεξιάς και τωρινός επικριτής αυτού του κινήματος, είπε ότι η ακραία ρητορική της χριστιανικής (ακρο)Δεξιάς “προετοίμασε το κλίμα ώστε να συμβεί αυτή η δολοφονία.” Μάλιστα η νεοσυντηρητική Ann Coulter, είπε στον O’Reilly, “Δεν μπορώ να θεωρήσω το γεγονός μια δολοφονία. Ήταν απλώς ένας τερματισμός. Ο Tiller τερμάτισε τελευταίος και έχασε.” Τα διπλά standard των συντηρητικών ακροδεξιών όσων αφορά την τρομοκρατία και τις δολοφονίες, είναι φανερά.

 1. Το χτύπημα στην Διεθνής Ενωτική Εκκλησία στο Knoxville, στις 27 Ιουλίου, 2008. Στις 27 Ιουλίου, 2008, ο συμπαθών την χριστιανική Δεξιά, Jim David Adkisson, μπήκε μέσα στην Διεθνής Ενωτική Εκκλησία στο Knoxville, Tennessee, κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης παιδιών, και άρχισε να πυροβολεί στο ψαχνό. Σκοτώθηκαν δύο, ενώ άλλοι εφτά τραυματίστηκαν αλλά επέζησαν. Ο Adkisson, που ήταν φανατικός κατά των εκτρώσεων, είπε ότι παρακινήθηκε από το μίσος του για τους φιλελεύθερους, τους Δημοκρατικούς και τους γκέι, και ότι θεωρούσε το βιβλίο του νεοσυντηρητικού Bernard Goldberg: ‘100 People Who Are Screwing Up America’, ως το πολιτικό του μανιφέστο. Ενώ η ‘τρομοκρατική’ πράξη του Adkisson αναφέρθηκε στο Fox News, δεν προβλήθηκε τόσο έντονα όσο θα προβαλλόταν αν ήταν μία πράξη ‘ισλαμικής’ τρομοκρατίας.
 2. Ο φόνος του Dr. John Britton, στις 29 Ιουλίου, 1994. Σύμφωνα με τη χριστιανική Δεξιά, δεν υπάρχει αυτό που κάποιοι αποκαλούν ‘χριστιανική τρομοκρατία’. Αυτό πείτε το στα θύματα του «Στρατού του Θεού», ένα ευρύτερο δίκτυο ακραίων χριστιανών με μεγάλη ιστορία τρομοκρατικών επιθέσεων σε γιατρούς που πραγματοποιούσαν εκτρώσεις. Ένας χριστιανός ακροδεξιός τρομοκράτης με δεσμούς με τον Στρατό του Θεού ήταν και ο Paul Jennings Hill, που εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 3 Σεπτεμβρίου το 2003 για τη δολοφονία του γιατρού John Britton και του σωματοφύλακα του James Barrett. Ο Hill τους άφησε και τους δύο μέσα στο αίμα, και δεν έδειξε την παραμικρή μετάνοια για την πράξη του. Επέμεινε ότι έκανε το θέλημα του Θεού και θεωρείται ως μάρτυρας από τον Στρατό του Θεού.
 3. Η βομβιστική επίθεση στο Centennial Olympic Park, στις 27 Ιουλίου του 1996. Ο Paul Jennings Hill δεν είναι ο μόνος χριστιανός τρομοκράτης που έχει κατά κάποιον τρόπο τιμηθεί από τον Στρατό του Θεού. Αυτή η οργάνωση θεωρεί ως ‘ήρωα’ και τον Eric Rudolph, που βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε ισόβια για μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο όνομα του Χριστιανισμού. Ο Rudolph είναι περισσότερο γνωστός για τη βομβιστική επίθεση στο Olympic Park της Atlanta το Καλοκαίρι του 1996 – μια επίθεση όπου σκοτώθηκε η Alice Hawthorne και τραυματίστηκαν άλλοι 111. Η Hawthorne δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που σκότωσε ο Rudolph: η βομβιστική του επίθεση σε μία κλινική εκτρώσεων στο Birmingham της Alabama το 1998, προκάλεσε τον θάνατο του Robert Sanderson (αστυνομικό της περιοχής και part-time φύλακα σε εταιρεία security) και η νοσοκόμα Emily Lyons έχασε το ένας της μάτι.

Ο Rudolph διέπραξε και άλλες βομβιστικές επιθέσεις – επίσης στο όνομα του Χριστιανισμού – στο Otherwise Lounge (μπαρ λεσβιών στην Atlanta) το 1997 και σε μία κλινική εκτρώσεων στα προάστια της Atlanta το 1997. Ο Rudolph δεν ήταν ‘μοναχικός λύκος’: ήταν μέλος ενός τρομοκρατικού δικτύου που προωθούσε τη βία. Και ο Στρατός του Θεού συνεχίζει να θεωρεί τον Rudolph ως έναν γενναίο Χριστιανό που κάνει τη δουλειά του Θεού.

 1. Η δολοφονία του Barnett Slepian από τον James Charles Kopp, στις 23 Οκτωβρίου το 1998. Σαν τους Paul Jennings Hill, Eric Rudolph και Scott Roeder, και ο James Charles Kopp είναι ένας ακραίος χριστιανός τρομοκράτης που θεωρείται ήρωας από τον Στρατό του Θεού. Στις 23 Οκτωβρίου του 1998 ο Kopp έριξε μια βόμβα στο σπίτι του Barnett Slepian – γιατρού που διενεργούσε εκτρώσεις – στο Amherst της Νέας Υόρκης, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Ο Slepian πέθανε μία ώρα αργότερα. Ο Kopp αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήθελε μόνο να τραυματίσει τον Slepian για να τον προειδοποιήσει, όχι να τον σκοτώσει. Αλλά ο δικαστής Michael D’Amico του Erin County (Νομός Erin) της Νέας Υόρκης, είπε ότι η δολοφονία ήταν ξεκάθαρα σχεδιασμένη και καταδίκασε τον Kopp σε 25 χρόνια φυλάκιση. Ο Kopp είναι επίσης ύποπτος και για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με τις εκτρώσεις, όπως π.χ. η μη θανάσιμη τελικά επίθεση σε τρεις γιατρούς στον Καναδά, αν και φαίνεται απίθανο ότι ο Kopp θα εκδοθεί στον Καναδά έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
 2. Η βομβιστική επίθεση σε κλινική οικογενειακού προγραμματισμού στο Brookline, Massachusetts, το 1994. Σπάνια έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος “χριστιανός τρομοκράτης” για τον John C. Salvi στον ραδιοφωνικό σταθμό AM ή στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News, αλλά είναι ένας όρος που του ταιριάζει. Ακραίος, εναντίον των εκτρώσεων και μέλος του Στρατού του Θεού. Το 1994, επιτέθηκε σε μία κλινική οικογενειακού προγραμματισμού στο Brookline της Μασσαχουσέττης, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τις ρεσεψιονίστ Shannon Lowney και Lee Ann Nichols και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Ο Salvi βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή το 1996, και ο θάνατος του θεωρήθηκε από τις αρχές ως αυτοκτονία. Ο Στρατός του Θεού θεωρεί τον Salvi ως χριστιανό μάρτυρα και δήλωσε ότι τα θύματα του Lowney and Nichols δεν ήταν θύματα τρομοκρατίας αλλά άπιστες που έλαβαν ό,τι τους άξιζε. Ο Donald Spitz, χριστιανός και υποστηρικτής του ‘Στρατού του Θεού’, που είναι τόσο ακραίος ώστε ακόμα και η ακραία και εναντίον των εκτρώσεων οργάνωση Operation Rescue δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, υποστήριξε με θέρμη τον Salvi.
 3. Η επίθεση αυτοκτονίας στο Austin του Texas, στις 18 Φεβρουαρίου, το 2010. Όταν ο Joseph Stack έριξε ένα αεροπλάνο στον ουρανοξύστη των γραφείων της Echelon, όπου στεγαζόταν ένα γραφείο που της εφορίας, το Fox News δεν ανέφερε εκτεταμένα το ζήτημα αλλά το ‘πέρασε στο ντούκου’. Μάλιστα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Iowa μίλησε με τέτοιο τρόπο σαν να βρήκε το γεγονός αστείο ή διασκεδαστικό, “που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί” όπως είπε αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ακολουθήσει τις συμβουλές του και είχε κλείσει τις μικρές εφορίες. Υπήρξαν δύο θάνατοι: του Stack και του εργαζόμενου στην εφορία Vernon Hunter. Ο Stack άφησε ένα γραπτό σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους της επίθεσης του, όπου εξέφραζε την αηδία του για τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις τράπεζες. Όμως, όπως είπε ακόμα και ο Noam Chomsky, εκατομμύρια Αμερικάνοι μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με τον Stack για τη διάσωση των τραπεζών, για τις κατασχέσεις σπιτιών και τις πρακτικές των ασφαλιστικών εταιριών.
 4. Ο φόνος του Alan Berg, στις 18 Ιουνίου του 1984. Ένας από τους πιο παράλογους ισχυρισμούς που έχουν κάνει μερικοί Ρεπουμπλικάνοι σχετικά με λευκούς υπερρατσιστές είναι ότι είναι φιλελεύθεροι και υπέρ της προόδου. Αυτός ο ισχυρισμός είναι γελοίος, ιδιαίτερα βλέποντας και τη δολοφονία του φιλελεύθερου παρουσιαστή από το Denver Alan Berg, επικριτή των λευκών υπερρατσιστών, που δολοφονήθηκε με ένα ημι-αυτόματο στις 18 Ιουνίου του 1984. Η δολοφονία συνδέθηκε με τα μέλη του Στόχου, μιας λευκής υπερρατσιστικής συμμορίας που είχαν στοχοποιήσει τον Berg. Τα μέλη του Στόχου David Lane (πρώην μέλος της Ku Klux Klan και των Aryan Nations) και Bruce Pierce καταδικάστηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για απάτες, συνομωσία και για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Berg και καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Ο Robert Matthews, που ίδρυσε τον Στόχο, πήρε αυτό το όνομα από ένα φανταστικό έργο, το αντισημιτικό μυθιστόρημα του 1978 του λευκού υπερρατσιστή William Luther Pierce, το ‘The Turner Diaries’, ένα βιβλίο το οποίο άρεσε στον Timothy McVeigh. Το κεντρικό θέμα του μυθιστορήματος – η βομβιστική επίθεση σε ένα κυβερνητικό κτήριο – θεωρείται ότι ήταν το ερέθισμα για τη βομβιστική επίθεση στην πόλη της Oklahoma το 1995.

 1. Ο Timothy McVeigh και η βομβιστική επίθεση στην Oklahoma City, στις 19 Απριλίου του 1995. Είναι έκδηλος ο θυμός των νεοσυντηρητικών και των Ρεπουμπλικάνων και η δύσκολη θέση τους όποτεδήποτε ο Timothy McVeigh αναφέρεται ως ένα παράδειγμα μη μουσουλμάνου τρομοκράτη. Το να υπενθυμίζουμε ότι ένας λευκός και μη μουσουλμάνος πραγματοποίησε μία επίθεση τόσο σφοδρή και δολοφονική όπως αυτή στην Oklahoma City, δεν ταιριάζει με το σκεπτικό τους ότι μόνο οι μουσουλμάνοι και έγχρωμοι είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τέτοια τρομακτικά εγκλήματα. Οι νεοσυντηρητικοί θα ισχυριστούν ότι φέρνοντας ως παράδειγμα τον McVeigh κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την τρομοκρατία είναι “παραπλάνηση” που μας απομακρύνει από τον πόλεμο εναντίον των ακραίων ισλαμιστών, αλλά στην πραγματικότητα αυτό υποβαθμίζει το πραγματικά καταστροφικό αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης.

Πριν τις επιθέσεις της Αλ-Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου, η επίθεση από τον McVeigh στην Oklahoma City ήταν η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στις Η.Π.Α.: 168 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν. Όταν ο McVeigh οδήγησε ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά στο ομοσπονδιακό κτήριο Alfred P. Murrah, ο σκοπός του ήταν να σκοτώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Σίγουρα, ο McVeigh δεν ωθήθηκε από ακραίους Ισλαμιστές’ αλλα ωθήθηκε από το μεγάλο μίσος του για την κυβέρνηση των Η.Π.Α. Σκέφτηκε την επίθεση ως μία εκδίκηση για τα γεγονότα του Ruby Ridge το 1992 και του Waco Siege το 1993. Είχε υπερρατσιστικές απόψεις (όταν υπηρετούσε στον στρατό των Η.Π.Α. ο McVeigh τιμωρήθηκε επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε “white power” (λευκή δύναμη) που είχε αγοράσει σε μία πορεία υπέρ της Κου Κλουξ Κλαν). Ο McVeigh εκτελέστηκε στις 11 Ιουνίου, το 2001. Θα έπρεπε ωστόσο να καταδικαστεί και να παραμείνει ισοβίως στη φυλακή, ώστε να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της βιαιότητας και της καταστροφής που μπορεί να φέρει η εξτρεμιστική Χριστιανική ακροδεξιά.

12 σκέψεις σχετικά με το “Τα 10 χειρότερα παραδείγματα χριστιανικής και ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Add yours

   1. Πρώτον, η Europol και το FBI δεν έχουν στατιστικά για όλο τον κόσμο, μόνο για την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α.

    Δεύτερον, εάν κοιτάξεις τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τουλάχιστον 10 νεκρούς, θα δεις πως οι περισσότερες είναι από ισλαμικές ομάδες.

   2. Συνεπώς, στην Ε.Ε και Η.Π.Α οι «Ισλαμικές» τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με τα στατιστικά, είναι στην χαμηλότερη θέση. Άρα το δεύτερο συμπέρασμα σου είναι άκυρο σύμφωνα με το πρώτο. Εάν επιμένεις όμως στους νεκρούς, τότε να μας πεις και το θρήσκευμα των νεκρών (οι οποιοι είναι Μουσουλμάνοι). Άρα λοιπόν, οι Μουσουλμάνοι νεκροί είναι ασύγκριτα περισσότεροι από τις λεγόμενες «Ισλαμικές» ομάδες. Από οπου και αν το δεις δεν σου βγαίνει.

   3. Δεν βλέπω πώς το γεγονός πως τα περισσότερα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι μουσουλμάνοι αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες δεν είναι μουσουλμάνοι ή πως δεν έχουν καμιά σχέση με το ισλάμ;

    Υποθέτω, με αυτή τη λογική, πως η σφαγή του αγίου Βαρθολομαίου δεν είχε καμιά σχέση με το χριστιανισμό, επειδή τα θύματα ήταν χριστιανοί.

   4. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν Μουσουλμάνοι τρομοκράτες. Λέμε ότι οι «Μουσουλμάνοι» αυτοί τρομοκράτες είναι στις χαμηλότερες θέσεις συγκριτικά με άλλα θρησκεύματα και ιδεολογίες (δες τα παραπάνω λίνκ). Δεύτερον, λέμε ότι αυτή η δήθεν «Ισλαμική» τρομοκρατία έχει περισσότερα θύματα Μουσουλμάνους. Άρα, στην τελική το Ισλάμ είναι το θύμα. Απλά πράγματα.

   5. όπως ξερεις Αχμέντ οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται από ισλαμισιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις…Οι χριστιανοί της Ευρώπης(Καθολικοί) πέρασαν διαφωτισμό και διατήρησαν τη θρησκεία τους αλλά εγκατέλειψαν οριστικά ακραίες πρακτικές και μεθόδους….Οι Σουνίτες μουσουλμάνοι δεν πέρασαν διαφωτισμό και αν διαβάσεις το βιβλίο ΓΙ την σύνδεση τζιχαντιστών-σουνιτών http://www.metaixmio.gr/productsspx θα δεις πως οι σουνίτικες ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πολύ περισσότερες από επιθέσεις άλλων θρησκευμάτων…Σε προτρέπω να δεις την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σήμερα για τις επιθέσεις στο Βερολίνο και αλλού όπου κάνει ξεκάθαρη αναφορά στο θρήσκευμα των τρομοκρατών κάτι που δεν τόλμησε να΄κάνει ο πιστός στην Σαουδική Αραβία απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα http://www.newsit.gr/kosmos/Tramp-gia-Verolino-Pote-thadrasoyme/687132 ενδεικτικά λέει »Αυτή είναι μια ξεκάθαρα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ απειλή που μετατράπηκε σε πραγματικότητα. Τόσο μίσος! Πότε οι ΗΠΑ και όλες οι χώρες θα αντεπιτεθούν;»

   6. Οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, και μάλιστα με στατιστικά στοιχεία, δεν γίνονται από Ισλαμιστικές οργανώσεις αλλά από εθνικιστικές και ακροαριστερές (δες εδώ τα στοιχεία της Europol και του FBI). Απλά τα ΜΜΕ προωθούν περισσότερο (και μεγαλοποιούν πολλές φορές) τα χτυπήματα που προέρχονται από Τζιχαντιστές, τα οποία σαφώς και είναι καταδικαστέα. Έχεις όμως ακούσει ποτέ για τον «αντιστασιακό στρατό του Χριστού» που σφάζει, βιάζει και δολοφονεί γυναίκες και παιδιά στο όνομα του Χριστού και του α. πνεύματος; Μάλλον όχι. Στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι η πρώτη. Αξίζει να παρατηρήσεις ακόμα ότι οι περισσότερες επιθέσεις των τζιχαντιστών είναι εναντίον Μουσουλμάνων (σουννιτών μάλιστα).

    Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος (ιστορικό και θεολογικό) όταν λες ότι οι Χριστιανοί κράτησαν την θρησκεία τους μετά τον διαφωτισμό. Ο διαφωτισμός εισάγαγε επίσημα την κοσμική αντίληψη και την υλιστική συμπεριφορά ακυρώνοντας κάθε θεοκεντρικό στοιχείο.

    Το Ισλάμ δεν είχε και δεν έχει ανάγκη τον διαφωτισμό της Δύσης μιας και επέτρεπε και επιτρέπει τις επιστημονικές ανακαλύψεις και την πρόοδο στον τομέα της επιστήμης. Μην ξεχνάμε ότι ο Αραβο Ισλαμικός πολιτισμός διέπρεψε από τα πρώτα χρόνια των Χαλίφηδων, σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ζωής, όταν οι Ευρωπαίοι (την ίδια ώρα) βίωναν σκοταδισμό.

    Σήμερα οι Μουσουλμάνοι βιώνουν σκοταδισμό επειδή ακριβώς δεν τηρούν ορθόδοξα τα της πίστης τους, εν αντίθεση με τους Χριστιανούς που βιώσαν σκοταδισμό επειδή ακριβώς τηρούσαν τα της πίστης τους. Και ο διαφωτισμός για τον οποίο καυχιέται η Δύση, οφείλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Άραβες και στην Μουσουλμανική αυτοκρατορία η οποία ήδη απολάμβανε αυτό το στοιχείο λόγω ακριβώς αυτής φύσης που συνοδεύει την πίστη του Ισλάμ.

    Το τζιχαντιστικό στοιχείο, όπως αναφέρω αρκετές φορές στις αναρτήσεις μου, είναι αιρετικό με αίρεση γνωστή στις πηγές του Ισλάμ, λέγονται Χαριτζήτες – Χαρητζητισμός. Η αναβίωση του προκύπτει καθαρά (ως αιτία) από τις αποικιοκρατικές τάσεις κατά Ισλαμικών χωρών που είχε και έχει μέχρι σήμερα η Δύση και από τα εγκλήματα πολέμου κατά των Μουσουλμάνων από Δυτικές δυνάμεις.

    Είναι αστείο να μου αναφέρεις τον Τράμπ σαν επιχείρημα. Ο Τράμπ είναι λογικό να κάνει τέτοιες δηλώσεις, γνωρίζουμε πολύ καλά που ανήκει ιδεολογικά και πάνω από όλα γνωρίζουμε πως ήρθε στην εξουσία. Αλλά καλό είναι να μας πει ο Τράμπ και ποιος δημιούργησε αυτήν την «θρησκευτική» απειλή και ποιος της έχει δώσει το πάτημα. Η ΙΣΙΣ δεν είναι θρησκευτική απειλή διότι δεν έχει θρησκεία, διαμορφώνει γεωπολιτικές ατζέντες και δίνει το βήμα για να εξυπηρετηθούν δηλώσεις τύπου Τράμπ. Είναι αστείο να μιλάει ο Τράμπ για μίσος. Είναι ανεπίτρεπτο στις ημέρες μας να υπάρχει κόσμος που να μην αντιλαμβάνεται το προφανές. Σε συμβουλεύω να εκθέσεις τον εαυτό σου σε πραγματικές πηγές και να μην διαβάζεις βιβλία τύπου άρλεκιν.

   7. Για τον.στρατό του Ιησού άκουσα επειδή έψαξα πολύ αλλά δεν είναι γνωστή οργάνωση γιατί δεν έρχεται στις μεγάλες πρωτεύουσες και ανατινάζεται όπως κάνουν οι τζιχαντιστες οι οποίοι σκοτωνουν και μουσουλμάνους Σιίτες αλλά και κοσμικούς μουσουλμάνους πράγματι αλλά έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερο κόσμο και αποτελουν μεγαλύτερη απειλή για την.ανθρωπότητα από τους τζιχαντιστες!Οι διαφωτιστές είχαν την ίδια θρησκεία με τον Μουσταφα Κεμαλ Ατατούρκ ήταν δηλαδή κι αυτοι άθεοι η αγνωστικιστές ή ντεϊστές!Το Σουνιτικο Ισλάμ είσαι σίγουρος πως μετά τον σκοταδισμό που βιώνει τώρα δε θα βιώσει Διαφωτισμό;

   8. Το Ισλάμ δεν έχει ανάγκη για διαφωτισμούς. Η τήρηση του καθως πρεπει (οπως το τηρούσαν οι ενάρετοι προκάτοχοι που μεγαλουργησαν) ειναι υπερ αρκετό.

   9. Αλλο Ρώτησα θεωρεις ότι το Ισλάμ το Σουνιτικό δε θα περάσει διαφωτισμό στο μέλλον μετά τον.σκοταδισμό;

   10. Ναι το πιστεύω, ήδη οι Μουσουλμάνοι επιστρέφουν στις αρχές τους (Κορανι και Σουννα) και αυτό ειναι η υψίστη σημαία του διαφωτισμού τους.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: