Σαρία, βιασμός και ο δήθεν «παιδοβιαστής» της Ξάνθης: Πως ξεφτιλίστηκαν οι δημοσιογράφοι

Ορισμένοι Ισλαμοφοβικοί εξαιτίας της σήψης που έχει επέλθει στη σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζουν, με τις απανωτές περιπτώσεις βιασμών να βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και έχοντας ένα τρομερό σύμπλεγμα κατωτερότητας μιας και αναγνωρίζουν ενδόμυχα την υπεροχή και την ανωτερότητα της Σαρία στο να εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη οποιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς, προσπαθούν να αποδώσουν το έγκλημα του βιασμού στον Νόμο της Σαρίας. Στο βούρκο και την σήψη που βιώνουν προσπαθούν να τραβήξουν και το Ισλάμ με fake news και ιδεολογική επιθετική προπαγάνδα.

Δεν είναι πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτή η μιντιακή και πολιτική προπαγανδιστική μέθοδος. Αυτή η οποία θέλει τον εγκληματία και τον παραβάτη να εμπνέεται δήθεν από το θρήσκευμα του και τις πεποιθήσεις του. Έχουμε αποδομήσει πολλές φορές τις προσπάθειες αυτές του ελληνικού – ευρωπαϊκού μιντιακού κατεστημένου στο AhmadEldin.blog   

Αφορμή για την παρακάτω συνοπτική περιγραφή, για το πώς νομολογικά καταγράφεται το έγκλημα του βιασμού στη Σαρία, είναι μια ψεύτικη είδηση που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες και περιγράφει παντρεμένους Μουσουλμάνους μικρής ηλικίας από την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης ως παιδόφιλους με την άδεια της Σαρία. Κατηγορούν τον σύζυγο ως παιδεραστή και ακόμα χειρότερα ως παιδοβιαστή

Προτού περάσουμε στην Ισλαμική νομολογική αναφορά για το έγκλημα του βιασμού και πως καταδικάζεται με συγκεκριμένες ποινές, οφείλουμε πρώτα να αναδείξουμε το πώς ξεφτιλίστηκε (για άλλη μια φορά) το Ισλαμοφοβικό μιντιακό σύστημα και κατεστημένο. 

Καταρχάς, είναι γνωστό ότι οι γάμοι σε μικρή ηλικία, σε αυτές τις κοινότητες και τις κλειστές κοινωνίες, είναι κανόνας, όπως κανόνας είναι τέτοιοι γάμοι (ανάμεσα σε μικρές ηλικίες), σε Ρομά, παραδοσιακούς Εβραίους και ακόμα και σε παραδοσιακούς θρησκευόμενους Χριστιανούς (ιδιαίτερα στα παλαιά χρόνια). Δεν είναι απαραίτητο καν να ανατρέξουμε σε θρησκευόμενες παραδοσιακές ομάδες/κοινότητες, ας πάμε λίγα χρόνια πίσω, ειδικά σε ελληνικά χωριά, οπου η ηλικία γάμου για γυναίκες ήταν στα 12-14. Αν ρωτήσουμε σήμερα τις γιαγιάδες μας την ηλικία που παντρεύτηκαν θα μας πουν ότι ήταν ανήλικες. Τίθεται το λογικό ερώτημα: Είναι οι κοινότητες των Ρομά, οι Εβραίοι, οι παλαιοί Χριστιανοί και οι γιαγιάδες μας θύματα παιδοβιαστών η ήταν μια αποδεκτή (και ακόμα είναι) πρακτική μιας κοινότητας που τηρεί τα έθιμα του γάμου της; Γιατί λοιπόν ενοχοποιείται ο Μουσουλμάνος σύζυγος της κοπέλας και όχι οι Ρομά, οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και οι παππούδες μας;

Η γελοιότητα της κατηγορίας περί «παιδοφιλίας» καταρρίφθηκε και από τον ίδιο τον εισαγγελέα ο οποίος αναγνώρισε τις συνθήκες (όπως προαναφέραμε) και ζήτησε την απαλλαγή του συζύγου. Όσο για τον βούρκο της δημοσιοκαφρίλας δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Γνωστά τα fake news τα οποία πουλάνε και κλικάρονται με ευκολία. Και μόνο όμως η εξίσωση του εγκλήματος του βιασμού και της παιδεραστίας με το παραδοσιακό γάμο ενός αγοριού που παντρεύεται ένα κορίτσι και κάνουν οικογένεια, μας δείχνει το μέγεθος της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης που επιχειρούν κάθε φορά.

Τι λέει όμως ο ελληνικός νόμος και γιατί ο σύζυγος από την Ξάνθη πρέπει να κινηθεί νομικά ενάντια στους δημοσιοκάφρους που αμαύρωσαν την εικόνα του ως βιαστή και παιδόφιλο; Διαβάζουμε από Έλληνα δικηγόρο 

«Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται να παντρευτεί ανήλικος; Πάμε κατευθείαν στο σημερινό θέμα μας για να δώσουμε απαντήσεις κυρίως στους γονείς και στους ανήλικους που τους απασχολεί το θέμα τέλεσης γάμου ανηλίκων. Απαντήσεις όπως πότε είναι έγκυρος ο γάμος ανηλίκου, ποιές ηλικίες ανηλίκων αφορά, αν χρειάζεται άδεια για την τέλεση γάμου ανηλίκου από δικαστήριο και αν ναι πότε δίνει την σχετική άδεια το δικαστήριο για να γίνει ο γάμος, ποιό δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει και με ποια διαδικασία, αν μπορεί ο ανήλικος να κάνει μόνος του αίτηση χωρίς συναίνεση των γονιών του.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες καταρχήν να πούμε ότι βάσει του άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα ορίζεται ότι: ” Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.

Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.”

Κατά το άρθρο 1372 ο γάμος που έγινε κατά παράβαση του παραπάνω άρθρου 1350 Α.Κ. δηλαδή και σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια δικαστηρίου για τέλεση γάμου από ανήλικο είναι άκυρος.

Βάσει του άρθρου 1373 αρ. 2 ορίζεται ότι : “Η ακυρότητα του γάμου αίρεται: 2. αν, στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 1350, δοθεί εκ των υστέρων άδεια του δικαστηρίου ή ο σύζυγος, αφού συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, αναγνωρίσει το γάμο.”

Να επισημάνουμε εδώ ότι πρόκειται για θεραπεύσιμη ακυρότητα. Δηλαδή αν ο γάμος αυτός δεν ακυρωθεί με αμετάκλητη απόφαση παράγει όλα τα αποτελέσματα του έγκυρου γάμου (άρθρα 1376, 1354 Α.Κ.)

Συνεπώς οι μελλόνυμφοι για να παντρευτούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή να είναι ενήλικες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο νόμος συγχωρεί τον γάμο σε ανήλικους, δηλαδή σε πρόσωπα μικρότερης ηλικίας από το 18° έτος. Η εξαίρεση αυτή, που μπορεί να αφορά τον έναν ή και τους δύο μελλονύμφους, προϋποθέτει την ύπαρξη σπουδαίου λόγου για την τέλεση του γάμου με ανήλικο και την παροχή προηγούμενης σχετικής αδείας τέλεσης γάμου με δικαστική απόφαση.

Ο νόμος δεν ορίζει κατώτατο όριο ηλικίας για την τέλεση γάμου με άδεια του δικαστηρίου, πάντως όμως θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι άδεια γάμου δεν μπορεί να δοθεί σε ανήλικο που δεν έχει ούτε περιορισμένη δικαιοπρακτική ικανότητα, δηλαδή σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα δέκα χρόνια ή που τελεί σε πλήρη δικαστική συμπαράσταση (ανικανότητα προς δικαιοπραξία).»

Ακολουθεί η ολόκληρη παρουσίαση του θέματος σε βίντεο από τον δικηγόρο

Συνεπώς επιτρέπεται ο γάμος ανήλικης η ανήλικων με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το δίκαιο και το ελληνικό δικαστήριο και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζονται ούτε κατανοούνται ως παιδεραστία και παιδοβιασμός από μεριά του συζύγου. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν αναγνωριστεί απο το δικαστήριο μιλάμε για ακύρωση του γάμου, όχι για παιδοβιασμο/παιδοφιλία. Ερώτηση προς τους δημοσιοκάφρους: Θα τολμήσετε τώρα να βγείτε και να πείτε για τον «Νόμο του Ελληνικού» κράτους που «επιτρέπει παιδοβιαστές»; Με την θολοκουλτούρα που σας δέρνει δεν το αποκλείω.

Ζούμε στην εποχή της «μόδας». Ότι πουλάει απλά το «ξερνάμε» δίχως να υπολογίζουμε τίποτα και κανέναν. Ανθρωποφαγία με μοναδική έγνοια να πουλήσουμε και να σοκάρουμε. Καμία κριτική σκέψη. Λογαριάζουμε και κρίνουμε με το συναίσθημα, την υστερία και τα θέλω του όχλου, όχι με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Πώς το Ισλάμ τιμωρεί το έγκλημα του βιασμού

Η τιμωρία για τον βιασμό στο Ισλάμ είναι όμοια με την τιμωρία της μοιχείας, δηλαδή θανατική ποινή για τον έγγαμο εγκληματία και 100 μαστιγώματα συν ένα χρόνο εξορία για τον άγαμο. Μερικοί λόγιοι επίσης λένε ότι ο εγκληματίας πρέπει και να πληρώσει το θύμα.

Ο μεγάλος λόγιος και νομολόγος του Ισλάμ, ο Ιμάμης Μαάλικ είπε:

«Ο άνδρας βιαστής, είτε βιάσει παρθένα (μικρό κορίτσι) είτε όχι, πρέπει να πληρώσει προίκα στο θύμα. Η τιμωρία πρέπει να εκτελεσθεί πάνω του και δεν υπάρχει τιμωρία για το θύμα που βιάστηκε»

Ο λόγιος του Ισλάμ, Σαλμάν αλ Μπάτζι είπε: «Η περίπτωση της γυναίκας που βιαστεί: Αυτός που την εξανάγκασε οφείλει να πληρώσει προίκα και η τιμωρία της θανατικής ποινής η του μαστιγώματος πρέπει να εκτελεσθεί πάνω του». Αυτό αναφέρει και ο μεγάλος Ιμάμης, ο Σάφιη και υπάρχει αυθεντικό χαντίθ σε αφήγηση του Άλι Ίμπν Άμπου Τάλιμπ. Η τιμωρία είναι εντολή και δικαίωμα του Ύψιστου και η προίκα δικαίωμα για το θύμα. Συνδυάζονται με παρόμοιο τρόπο όπως συνδυάζονται στην περίπτωση του κλέφτη ο οποίος πέρα ότι οφείλει να επιστρέψει το ποσό και τα κλοπιμαία πρέπει να εκτελεσθεί και η ποινή (κόψιμο χεριού)

Ο λόγιος του Ισλάμ, Ίμπν Άμπντ αλ Μπάρ περιγράφει και την συναίνεση των Ουλεμά λέγοντας:

«Οι Ουλεμά (λόγιοι) της Ισλαμικής Νομολογίας ομόφωνα συμφωνούν ότι ο βιαστής υπόκειται στην τιμωρία εάν διαπιστωθούν ξεκάθαρες αποδείξεις εναντίον του η ομολογήσει το έγκλημα του. Ειδάλλως θα τιμωρηθεί (εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις η δεν το ομολογήσει) σύμφωνα με τιμωρία που θα κρίνει το Ισλαμικό δικαστήριο για να αποτραπεί μελλοντικά παρόμοιο έγκλημα από αυτόν και άλλων. Η γυναίκα (το θύμα) δεν θα τιμωρηθεί εφόσον αποδειχτεί ότι εξαναγκάστηκε η ακινητοποιήθηκε» 3 

Σε περίπτωση που ο βιαστής φέρει όπλο κατά τον βιασμό τότε η κατηγορία είναι πιο βαριά και τιτλοφορείται ως «Μουχάριμπ» δηλαδή «αυτός που πολεμά» και τιμωρείται σύμφωνα με το Κορανικό εδάφιο:

إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلَافٍ أَوْ يُنفَوْا مِنَ الْأَرْضِ

«Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ και τον Απόστολο Του, και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα, ή να εξορίζονται απ’ αυτή τη γη» {Κοράνι 5:33}

Έτσι λοιπόν ο δικαστής έχει την επιλογή, ανάλογα με το βαθμό του εγκλήματος, να επιλέξει μια από τις 4 τιμωρίες που αναφέρονται στο χωρίο κατά την κρίση του έτσι ώστε να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην κοινωνία και να την προστατέψει από κακοποιούς και εγκληματίες. 

  1. Αλ Μουάτα, 2:734
  2. Αλ Μουντάχα, Σάρχ αλ Μουάτα κεφ.5, σελ. 268-269
  3. Ιστιδκάρ, κεφ.7, σελ.146 – 147
  4. Κοράνι 5:33

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: