Η Charlie Hebdo πανηγυρίζει για τους νεκρούς από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Η σατιρική και προπαγανδιστική φυλλάδα του Charlie Hebdo πανηγυρίζει με «σατιρικό» σκίτσο τον σεισμό και τους νεκρούς σε Τουρκία και Συρία.

Απεικονίζοντας σε σκίτσο τις καταστροφές από τον σεισμό και τους νεκρούς που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, δίνεται το σχόλιο:

«Δεν χρειάζεται να σταλθούν τάνκς»

Αυτή είναι η «σάτιρα» και το «χιούμορ» τους. Σε περίπτωση που Μουσουλμάνος τολμούσε, όχι να κοροϊδέψει τους νεκρούς τους, αλλά απλώς να αμφισβητήσει την ύπαρξη τους, τότε με δημοκρατικό τρόπο σε συλλαμβάνουν, σε παρακολουθούν και γενικότερα στοχοποιήσαι  ως «ακραίος» και «ριζοσπατικοποιημένος». Αν επιχειρήσεις να αντιδράσεις τότε αρχίζουν το ποίημα περί «μη ύπαρξης ορίων της σάτιρας» και της «ελευθερίας του λόγου» και έκφρασης. Όταν όμως εκφράζεσαι με τα θρησκευτικά σου πρότυπα είσαι «φονταμενταλιστής».

Να τονισθεί ότι η προπαγανδιστική φυλλάδα άφησε και ένα ξεκάθαρο υπονοούμενο για στρατιωτικές εισβολές επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της Γαλλίας.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: