Το 45% των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη που «θέτουν υπεράνω των ευρωπαϊκών νόμων τους θρησκευτικούς τους κανόνες»

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια έρευνα για τους Μουσουλμάνους στην Ευρώπη η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ότι τα δυο τρίτα των μουσουλμάνων στην ΕΕ θέτουν υπεράνω των ευρωπαϊκών νόμων τους θρησκευτικούς τους κανόνες». Η υστερία, βεβαίως, δεν άργησε να έρθει και να παρουσιαστεί στα ακροδεξιά ιστολόγια τα οποία κάνουν λόγο για «ριζοσπαστικοποίηση» και «ισλαμοποίηση» της Ελλάδος – Ευρώπης.

Ας αφήσουμε στην άκρη για λίγο το ανέκδοτο των νεοναζί που μιλούν για ριζοσπαστικοποίηση και να επικεντρωθούμε λίγο στην συγκεκριμένη έρευνα. Τι σημαίνει ότι πάνω από όλα για τον Μουσουλμάνο (είτε ζει στην Δύση είτε όχι) είναι ο Ισλαμικός Νομός; Σημαίνει ότι δεν πρέπει η δεν μπορεί να σέβεται το νομικό δίκαιο της ευρωπαϊκής χώρας που κατοικεί; Στις γραμμές που ακολουθούν θα απαντήσουμε όχι μόνο στους ακροδεξιούς αλλά ακόμα και στους εξτρεμιστές «Μουσουλμάνους», γενικά στους ακραίους.

Τι είναι η Σαρία;

Σαρία γλωσσολογικά σημαίνει το «μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί» (Κοράνι 45:18) και ως προς την ισλαμική ορολογία είναι το σύνολο των εντολών που έχει αποκαλυφθεί στον τελευταίο Απόστολο του Αλλάχ, τον Μουχάμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Οι εντολές αυτές βρίσκονται στο Κοράνι και στην Προφητική παράδοση (Σούννα). Το Κοράνι και η Σούννα είναι οι πηγές της Σαρία.

Η Σαρία δεν έχει να κάνει μόνο με το ποινικό δίκαιο. Εδώ γίνεται και το μπέρδεμα. Αυτό είναι μια περιορισμένη αντίληψη και κατανόηση για το τι είναι ο Ισλαμικός Νομός. Η Σαρία είναι ένας τρόπος ζωής, το ίδιο το Ισλάμ. Είναι και θεολογία, δογματική, λατρεία, και πολλά αλλά παρόμοια που δεν σχετίζονται με την ρύθμιση κοσμικών υποθέσεων.

Όταν προσεύχομαι και νηστεύω πρέπει να ακολουθήσω την Σαρία (Ισλαμικό Νόμο). Όταν γιορτάζω τις θρησκευτικές μου εορτές οφείλω να ακολουθήσω το γράμμα της Σαρία. Όταν δίνω ελεημοσύνη πρέπει να το κάνω σύμφωνα με την Σαρία. Όταν κάνω το Προσκύνημα στη Μέκκα οφείλω να το κάνω με βάση τους κανόνες της Σαρία.

Οι τρομολάγνοι (αναλυτές, δημοσιογράφοι, ακροδεξιοί κτλ), ως αδαείς που είναι περί Ισλάμ, κοιτούν μόνο το υλικό πεδίο της Σαρία, αυτό που ορίζει τα κοσμικά (ποινές/δίκαιο, πολιτικά, οικονομικά), αγνοώντας εντελώς το πνευματικό πεδίο (θεολογία, λατρεία).

Όταν λοιπόν το 45% των Μουσουλμάνων «θέτουν υπεράνω των ευρωπαϊκών νόμων τους θρησκευτικούς τους κανόνες» δεν σημαίνει, για παράδειγμα, ότι θα τιμωρήσουν τον επίδοξο ληστή του σπιτιού τους με ακρωτηριασμό. Σημαίνει, βεβαίως, ότι θεωρούν τον Ισλαμικό Νομο (για τα κοσμικά) ανώτερο (διότι πιστεύουν ότι είναι από τον Δημιουργό των πάντων) αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτοί, ιδιαίτερα σε μια μη Μουσουλμανική χώρα, που θα πραγματοποιήσουν/εκτελέσουν το Ισλαμικό δίκαιο. Ακόμα και σε μια Ισλαμική χώρα κανένας Μουσουλμάνος πολίτης δεν έχει δικαίωμα να εκτελέσει Ισλαμικές ποινές η να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό προσπαθούν να περάσουν οι τρομολάγνοι: Ότι οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη θα αρχίζουν να κόβουν κεφάλια, χέρια, πόδια γιατί «θέτουν υπεράνω των ευρωπαϊκών νόμων τους θρησκευτικούς τους κανόνες».

Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μου για την αποστασία: Απαγορεύεται αυστηρά στον οποιοδήποτε Μουσουλμάνο να εκτελεί ποινές του Ισλαμικού δικαίου σε χώρες μη Μουσουλμανικές όπως επίσης απαγορεύεται και στις ίδιες τις Ισλαμικές χώρες να παρεμβαίνει. ΜΟΝΟ οι αρμόδιοι αναλύουν, κρίνουν, και δικάζουν όπως δικηγόροι, δικαστές, δικαστήρια, αστυνομία, δικαιοσύνη. Ο κάθε Μουσουλμάνος που ζει σε μη Μουσουλμανική χώρα οφείλει να σέβεται και να συμμορφώνεται στο σύνταγμα και στους νόμους της κάθε χώρας. Το δικαίωμα του είναι μόνο ως προς την Σαρία της θεολογίας, του δόγματος, και των λατρευτικών καθηκόντων και όχι στο νομικό δίκαιο (του κοσμικού πεδίου). Σε αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή διαφωνία μεταξύ των λογίων του Ισλάμ.

Ας ξεκαθαριστεί λοιπόν το εξής: Το ότι επιθυμεί ο Μουσουλμάνος τον Ισλαμικό νόμο στην ζωή του δεν σημαίνει ότι εναντιώνεται στο πολίτευμα της Ευρωπαϊκής χώρας που διαμένει. Ακόμα και αν πρόκειται για γέννημα θρέμμα Δυτικής χώρας (Έλληνας Μουσουλμάνος, Γερμανός Μουσουλμάνος, Γάλλος Μουσουλμάνος κτλ). Θέλω να τηρώ τον Ισλαμικό Νόμο σημαίνει θέλω να τηρώ το Ισλάμ γενικά σαν πίστη μου χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι επικαλούμαι το Ισλαμικό Δίκαιο για κοσμικά θέματα, ακόμα και αν πρόκειται για Μουσουλμανική χώρα.

 Άχμαντ Ελντίν

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: