Τα κροκοδείλια δάκρυα της ψευτο Μουσουλμανικής Ένωσης για το κλείσιμο του Τζαμιού: Ψέματα, υποκρισία και Τουρκική προπαγάνδα

بسم الله الرحمن الرحيم

Δίχως καμία αμφιβολία, το σφράγισμα ενός Μουσουλμανικού χώρου λατρείας, από μόνο του, αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός. Σαν Μουσουλμάνος με λυπεί ιδιαίτερα να βλέπω σε ένα Τζαμί να μπαίνει λουκέτο και να έρχονται σε δύσκολη θέση οι πιστοί. Από εκεί και πέρα όμως στο ζήτημα υπάρχουν στοιχεία προς συζήτηση τα οποία δεν μου επιτρέπουν να αφήσω την είδηση ασχολίαστη. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 23 Ιουνίου η ψευτο Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος μας ενημέρωσε τα εξής σε δελτίο τύπου:

Η ιστορία του Τζαμιού Αλ Αντάλους

Το συγκεκριμένο Τζαμί χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του 1990 (93-94) και όχι το 1989 όπως το τοποθετεί η Ένωση. Το Αλ Αντάλους αρχικά ήταν μαγαζί στο Πειραιά και λειτουργούσε ως αιγυπτιακό καφενείο το οποίο πρόσφερε παραδοσιακό αιγυπτιακό φαγητό. Στη συνέχεια, στο πατάρι του μαγαζιού, δημιουργήθηκε ένας αυτοσχέδιος χώρος για την Μουσουλμανική προσευχή. Ένας χώρος που μετά βίας χωρούσε 15 άτομα. Έξω από το συγκεκριμένο καφενείο-εστιατόριο, πολλές φορές εκτυλίσσονταν συλλήψεις Αιγυπτίων και γενικότερα αλλοδαπών από την αστυνομία για ασήμαντους λόγους. Εκείνοι την περίοδο πολλοί κατηγόρησαν τον χώρο ότι λειτουργούσε ως παραπληροφοριοδότης της αστυνομίας, η οποία με την σειρά της προέβαινε σε προληπτικές συλλήψεις ταλαίπωρων ατόμων οπου στην συνέχεια άφηνε ελεύθερους. Στη συνέχεια, ο χώρος λατρείας μεταφέρθηκε σε διαφορετική διεύθυνση του Πειραιά.

Η ψευτο Μουσουλμανική Ένωση και οι υπεύθυνοι της

Οι υπεύθυνοι και οι εκφραστές της ψευτο Ένωσης είναι δημόσιοι προπαγανδιστές των συμφερόντων της τρομοκρατικής οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων». Είναι γνωστές οι πολιτικές τους ιδεολογίες, η αιρετική κατανόηση τους για το Ισλάμ, όπως επίσης οι φιλοτουρκικές απόψεις που υιοθετούν, τις οποίες ουδέποτε έκρυψαν . Είναι γνωστά επίσης τα εξτρεμιστικά πρότυπα τους (Σάγιντ ΚούτμπΚαραντάουιΜαουντούντι κ.α). Όλα αυτά είναι πασίγνωστα και τεκμηριώνονται εύκολα. Ο αναγνώστης, σε περίπτωση που θέλει να τα επιβεβαιώσει, δεν έχει παρά να κάνει μια διαδικτυακή βόλτα στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης αυτών των ατόμων και των φίλων τους. Περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και τον ιδεολογικό τους ακτιβισμό, με οπτικοακουστικό αποδεικτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στην εκπομπή μας Eldin’s Journal νο.14 που ακολουθεί (βάλτε από το 56:20):

Η ψευτο Ένωση εκφράζει μόνο και αποκλειστικά τον εαυτό της και όχι το σύνολο των Μουσουλμάνων της Ελλάδος. Εκφράζει μόνο την προπαγανδιστική φωνή υπερ των Αδελφών Μουσουλμάνων, των πολιτικών συμφερόντων της και την φιλοτουρκική της θέση. Η συγκεκριμένη ψευτο Ένωση δεν σχετίζεται στο ελάχιστο με τον ειλικρινή ακτιβισμό υπέρ των Μουσουλμάνων, δεν ενδιαφέρεται για το Ισλάμ και τις ορθόδοξες διδασκαλίες του. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικάντηδες, όχι με καλοπροαίρετους ακτιβιστές.

Υποκρισία και αντιφάσεις

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο υπεύθυνος της ψευτο Μουσουλμανικής Ένωσης αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. Το εύλογο ερώτημα που γεννιέται είναι πως την απέκτησε σε μια εποχή οπου καλά καλά η άδεια παραμονής ήταν εξαιρετικά δύσκολη να αποκτηθεί; Γνωρίζω από τον πατέρα μου, τον Μόχι Ελντίν, τον βετεράνο και ηγέτη της πρώτης Μουσουλμανικής κοινότητας της Αθήνας, όπως επίσης ήταν πασίγνωστο στους αλλοδαπούς εκείνης της εποχής, ότι ήταν σχετικά εύκολο να αποκτήσεις την Ελληνική ιθαγένεια με την προϋπόθεση να ασπαστείς τον Χριστιανισμό. Μετά την συγκρότηση της πρώτης και αυθεντικής ένωσης Τζαμιών της Αθήνας, τα μέλη της πληροφορούνται από έγκυρες πήγες ότι ο Νάιμ Ελ Γαντούρ είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Τα εξτρεμιστικά στοιχεία στοχοποίησαν τότε τον ελ Γαντούρ και οργάνωσαν σχέδιο δολοφονίας του. Ο Ελ Γαντούρ όταν ενημερώθηκε ότι είχε γίνει στόχος, παρακάλεσε τον πατέρα μου, τον τότε υπεύθυνο της πρώτης Ένωσης, να τον βοηθήσει. Πράγμα που έγινε, ο Μοχι Ελντίν καταστρώνει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την περιθωριοποίηση των εξτρεμιστικών στοιχείων έχοντας ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η δολοφονία του Ελ Γαντούρ. Σημαντική σημείωση εδώ: Ο Ελ Γαντούρ ουδέποτε αρνήθηκε ότι ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Επειδή όμως θα ήταν άδικο να συνοψίσω τόσο πρόχειρα αυτήν την ενδιαφέρουσα ιστορία, θα ζητήσω από τον αναγνώστη να κάνει υπομονή, διότι στο μέλλον θα ακολουθήσει συνέντευξη με τον Μοχι Ελντίν που θα μας εξιστορήσει τον τρόπο που εμπόδισε την δολοφονία του Ελ Γαντούρ.

Γιατί όμως σας παραθέτω αυτήν την ιστορία; Για να φανεί1 η ασυνέπεια της ψευτο Μουσουλμανικής Ένωσης. Δεν μπορεί ο ψευτο υπεύθυνος να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το Τζαμί και για τους πιστούς στον Πειραιά, όταν ο ίδιος, για μια ιθαγένεια, πούλησε την θρησκεία του. Είναι υποκριτικό και αντιφατικό. Υποκριτικό για όλη του την πορεία ως «υπεύθυνος» μιας «Μουσουλμανικής Ένωσης». Η υποκρισία όμως και οι αντιφάσεις δεν σταματάνε εδώ.

Άννα Στάμου και Ελ Γαντούρ συνηγορούν υπέρ του λουκέτου για όλα τα Τζαμιά

Και ενώ ωρύονται υποκριτικά οι υπεύθυνοι της ψευτο Ένωσης για το λουκέτο στο Τζαμί Αλ Αντάλους, λίγες ημέρες νωρίτερα, στην τηλεόραση του Άλφα (εκπομπή 360 μοίρες) εξέφραζαν την άποψη για το κλείδωμα όλων των Τζαμιών, εκτός βεβαίως αυτών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης.  

 

Μετά το σφράγισμα του Τζαμιού τους θυμήθηκαν άραγε την θρησκευτική καταπίεση στην Ελλάδα; Όταν πρότειναν δημόσια να κλείσουν τα υπόλοιπα Τζαμιά («φυσικά πρέπει να κλείσουνε!») δεν υπήρχε καταπίεση προς αυτές τις κοινότητες; Νομίζω δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλος αυτός ο λάκκος, τον οποίο συστηματικά έσκαβαν για τους υπόλοιπους χώρους λατρείας, στο τέλος έπεσαν μέσα οι ίδιοι.

Τουρκική προπαγάνδα

Το σφράγισμα του Τζαμιού αλ Αντάλους έδωσε την ευκαιρία στον Τουρκικό προπαγανδιστικό μηχανισμό, πάντα βεβαίως με την συνεργασία της ψευτο Μουσουλμανικής Ένωσης, να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα για την καταπίεση της θρησκευτικής ελευθερίας. Προαναφέραμε και παραπέμψαμε τον αναγνώστη στο αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό της εκπομπής μας, στο οποίο τεκμηριώνεται η σύνδεση της ψευτο Ένωσης με τα Τουρκικά συμφέροντα.

Το προπαγανδιστικό ειδησεογραφικό middleeastmonitor που προωθεί την Τουρκική ατζέντα, δημοσίευσε άρθρο με την είδηση του σφραγίσματος του Τζαμιού, συνδέοντας το μάλιστα με την καταπίεση που δέχεται η «τουρκική», όπως την αποκαλούν, μειονότητα Θράκης

Στις 23 Ιουνίου 2020, ο Ναίμ Ελ Γαντούρ φιλοξενήθηκε σε αραβικό κανάλι που υπάγεται στην Μουσουλμανική Αδελφότητα για να εξιστορήσει το θέμα του Τζαμιού αλ Αντάλους. Προς το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ελ Γαντούρ ζήτησε από τον παρουσιαστή να μεταφέρει την ιστορία με το Τζαμί στον Ερντογάν για να «μάθει τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα»

Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία η αδελφότητα διέδωσε την είδηση για το σφράγισμα του Τζαμιού αλ Αντάλους. Βεβαίως δεν είναι ότι νοιάζονται για το Τζαμί αλλά για την προώθηση της Τουρκικής ατζέντας και των προσωπικών τους συμφερόντων. Για παράδειγμα, την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα μετάδοσης δεν την είδαμε στο σοβαρό ζήτημα της Ελληνίδας Μουσουλμάνας που αντιμετωπίζει Ισλαμοφοβία, όπως επίσης δεν είδαμε κανένα ειδησεογραφικό να ενδιαφέρεται για την σκανδαλώδη δήλωση των υπευθύνων της ψευτο Ένωσης για κλείσιμο όλων των χώρων λατρείας πλην των δικών τους.

Είδαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το πραγματικό πρόβλημα της ψευτο Μουσουλμανικής Ένωσης δεν είναι το Τζαμί που έκλεισε, αλλά ο περιορισμός της πολιτικής ακτιβιστικής δράσης των υπευθύνων της, καθώς επίσης το πλήγμα που δέχτηκε στην δημόσια εικόνα της.

Κλείνοντας, να πω ότι εφόσον η Ελληνική πολιτεία πραγματικά αποφάσισε να κινηθεί εναντίον των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τότε χαιρετίζουμε την πρόθεση και τις προσπάθειες. Εάν όμως το κλείσιμο του αλ Αντάλους στοχοποιεί τα Τζαμιά και τους Μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, με πρόφαση τις άδειες, τότε η κίνηση αυτή είναι άστοχη και θα προκαλέσει προβλήματα σε διάφορα επίπεδα.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: