Οlympia.gr: «Δημοκρατικοποίηση του Μουσουλμανικού κόσμου είτε το θέλουν η δεν το θέλουν οι Μουσουλμάνοι»

mythdemocracy4

Δεν μας ξαφνιάζουν πλέον τα ακραία εξτρεμιστικά λεγόμενα των ψευτοπατριωτών. Άλλωστε τέτοιου είδους δηλώσεις είναι γνωστές από μεριά τους. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ότι αυτοί που επινόησαν τα περί «Ισλαμοποίησης» και τσίριζαν παριστάνοντας τα θύματα, στην πραγματικότητα, ονειρεύονται την Δημοκρατικοποίηση του Μουσουλμανικού κόσμου. Και μάλιστα είτε το θέλουν είτε όχι οι Μουσουλμάνοι. Η ασυνέπεια σε όλο της το μεγαλείο. 

Διαβάσαμε από το Olympia.gr:

«Η δύση και η Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν το θέλουν ή δεν το θέλουν οι μουσουλμάνοι, έχει υποχρέωση απέναντι στον πολιτισμό της αλλά και για το συμφέρον των νέων παιδιών των μουσουλμάνων αλλά όλων των επομένων ευρωπαίων γενεών, να περιορίσει την απήχηση του Κορανίου στην Ευρώπη και να επεκτείνει τις αρχές της Δημοκρατίας προς τον μουσουλμανικό κόσμο»

Το ιστολόγιο που εκφράζει και στην ουσία υιοθέτει αυτήν την δήλωση δεν είναι απλά ένα «πατριωτικό» ιστολόγιο ανάμεσα σε πολλά άλλα. Είναι το δημοφιλέστερο στη WordPress (πάροχος ιστολογίων). Το ίδιο ιστολόγιο χρησιμοποιεί λέξεις όπως «Ισλαμοφασίστες» και καθημερινά δεν χάνει την ευκαιρία να αναδείξει την «απειλή» που αποτελεί το Ισλάμ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό το ιστολόγιο λοιπόν μας λέει ότι οι Μουσουλμάνοι, είτε το θέλουν είτε όχι, πρέπει να υιοθετήσουν τα πιστεύω και τα ιδανικά της Δύσης και το Κοράνι πρέπει να περιοριστεί. Όλα αυτά για το καλό των παιδιών μας όπως λένε. Από την άλλη βεβαίως πέφτουν βροχή οι προειδοποιήσεις περί «Ισλαμοποίησης». Όπως είπαμε και σε προηγούμενες καταχωρήσεις, η ασυνέπεια αυτών των ατόμων είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Τέτοιες εξτρεμιστικές δηλώσεις τραβούν σα μαγνήτες τους άλλους εξτρεμιστές, τους «ψευτο μουσουλμάνους». Και εδώ καταλαβαίνουμε την επικινδυνότητα αυτών των δηλώσεων, ειδικά από ένα φημισμένο ιστολόγιο (για τον εξτρεμισμό του κυρίως), που ανάβει φωτιές χωρίς λόγο. Λες και θέλουν να δημιουργήσουν επίτηδες συγκρούσεις και ταραχές.

Να βάλω την τελεία κάνοντας μια υπόθεση-ερώτηση. Μπορούμε για μια στιγμή να φανταστούμε Μουσουλμάνο να κάνει ανάλογες δηλώσεις; Τι θα γινόταν σε αυτήν την περίπτωση;

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως τους επιστρέφεται η λάσπη την οποία πετούν στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους. Αυτό που παρουσιάζουν ως απειλή από μεριά του Ισλάμ στην ουσία το εκφράζουν μέσα από την ιδεολογία τους. Ποιος λοιπόν θέλει να «ποιήσει» τι;

Άχμαντ Ελντίν

Δείτε επίσης: 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οlympia.gr: «Δημοκρατικοποίηση του Μουσουλμανικού κόσμου είτε το θέλουν η δεν το θέλουν οι Μουσουλμάνοι»

Add yours

 1. Αγαπητέ Αχμάντ.
  Θα ήθελα να κάνω αυτό το σχόλιο γιατί θα ήθελα να ξεκαθαρίσω 1 ή 2 πράγματα για τη ‘Δημοκρατία’.
  Καταρχάς θα συμφωνήσω πως κάποιοι στη Δύση,και συγκεκριμένα το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι έχει ‘ατζέντα’ επέκτασης και εισβολής σε Ισλαμικές χώρες (και όχι μόνο). Και θα συμφωνήσω πως η βίαιη εισβολή τους σε αυτά τα κράτη είναι πράγμα κακό.
  Ωστόσο,παρ’ ότι οι ίδιοι αυτοί λεν πως εισάγουν τη ‘δημοκρατία’,αυτό που εισάγουν δεν έχει τη παραμικρή σχέση με την πραγματική δημοκρατία.
  Όσων αφορά το Olympia.gr – πιστεύω πως όποιος παίρνει στα σοβαρά τα διάφορα blogs,είναι άξιος της μοίρας του. Η ποιότητα ειδησεογραφίας στα blogs είναι κάτω του μετρίου.
  Ωστόσο αυτό είναι ένα μήνυμα για να ξεκαθαρίσω την ίδια τη ‘δημοκρατία’,αυτό που πολλοί πιστεύουμε είναι τόσο καλό,και μερικοί κάνουν το λάθος να το θεωρούν δεδομένο,το οποίο όμως δυστυχώς (τουλάχιστον για εμένα) δεν υπάρχει.

  Η πραγματική δημοκρατία ήρθε ως αποτέλεσμα επανάστασης στην αρχαία Αθήνα. Λόγο του ότι πολλοί άρχοντες λέγαν ψέματα πριν αποκτήσουν τη θέση εξουσίας (όπως γίνεται σήμερα με διάφορους πολιτικούς κομμάτων),κάποια στιγμή μετά και από άλλον ένα ψεύτη άρχοντα που τον έβαλε στη θέση του ο λαός,ο λαός εξεγέρθηκε. Και θέλησε να αλλάξει κάτι,και συγκεκριμένα να αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του.

  Δημοκρατία ήταν,να μαζευτούν όλοι οι πολίτες σε μια πλατεία και να αποφασίσουν ψηφίζοντας το τι θέλουν να γίνει. Τόσο απλά. Να μην αποφασίζει κάποιος άλλος για το λαό,αλλά ο λαός για το λαό. Αν κοιτάξουμε σήμερα τα ‘Δυτικά’ κράτη,που συμβαίνει αυτό ? Μόνο στην Ελβετία,σε περιορισμένο επίπεδο. Ακόμα και η Ελλάδα που την δημιούργησε,σήμερα δεν την έχει. Ούτε εσύ,ούτε και εγώ ποτέ λάβαμε μέρος στη ψήφιση κάποιου νόμου.
  Αντ’ αυτού ψηφίζουμε προσωρινούς Τύραννους. Τύραννος είναι ένας άρχοντας που κυβερνά εκλεγμένος και όχι λόγο της οικογενείας του. (αν η θέση του άρχοντα μεταβιβάζεται με βάση το αίμα του,λέγεται Βασιλεία). Άρα τι έχουμε σήμερα ? Τυραννία έχουμε. Δυστυχώς.

  Η ίδια η δημοκρατία σαν πολίτευμα,όταν είναι ΑΛΗΘΙΝΗ και όχι ψεύτο-δημοκρατία σαν αυτή που έχουν τα σημερινά κράτη,πιστεύω πως είναι καλή σαν πολίτευμα. Σκοπός της είναι να μην δοθεί η απόλυτη εξουσία μιας πόλης / χώρας σε ένα ή λίγα άτομα,αλλά να τη μοιράζονται πολλοί άνθρωποι. Ο λόγος που αυτό θεωρείται καλό,είναι επειδή ένας άνθρωπος ίσως να μη μπορεί να αντιληφθεί και να νιώσει,και να καταλάβει τα προβλήματα των άλλων,και να φερθεί άσχημα στους άλλους. Παρομοίως και λίγοι άνθρωποι,δρώντας σαν κλίκα μπορεί να κοιτάξουν μόνο τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και όχι όλου του λαού. Η δημοκρατία είναι καλή γιατί δεν υπάρχουν άρχοντες σε αυτή,και όλοι οι άνθρωποι είναι ταυτόχρονα άρχοντες και αρχούμενοι. Αυτό πιστεύω ότι θα ήταν καλό για όλο το κόσμο,και πως σαν πολιτικό σύστημα αυτό,δεν είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους μιας θρησκείας,αλλά πως θα μπορούσαν πολλοί λαοί ανεξάρτητα των θρησκειών του να το έχουν.

  Τώρα από εκεί και πέρα,κάθε τι πραγματικό στη ζωή,αποκτιέται με κόπο. Αν κάποιος λαός θέλει τη δημοκρατία θα πρέπει ο ίδιος να παλέψει για αυτή. Παρομοίως και για να υπάρξει πραγματική δημοκρατία,θα πρέπει και ο λαός αυτός που θα αποκτήσει τη δημοκρατία να τη θέλει. Δηλαδή αν κάποιοι Μουσουλμάνοι θέλουν δημοκρατία,πιστεύω θα το κάνουν και μόνοι τους. Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση κάποιος ‘δυτικός’ να τον επιβάλλει σε αυτούς. Αυτά πιστεύω.

  Υγεία και Ειρήνη.

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: