Λιποτάκτης της ISIS αποκαλύπτει την αίρεση του ψευτοχαλιφάτου

Διαβάσαμε από «το Βήμα»:

«Ένας λιποτάκτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) περιγράφει στο ΒΒC τις συνθήκες ζωής που επικρατούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, «μια οργάνωση από την οποία δεν είναι απλό να αποχωρήσεις τόσο εύκολα, καθώς υπάρχουν πολλές συνέπειες», όπως λέει το άρθρο.

«Η βιαιότητα της οργάνωσης, μας τρομάζει και μας τρομοκρατεί όλους. Η οικογένεια μου, τα ξαδέλφια μου, τα αδέλφια μου είναι ακόμη εδώ [στη Συρία]. Φοβάμαι για τη ζωή τους. Αν δεν καταφέρουν να βρουν εμένα τον ίδιο, τότε σίγουρα τα μέλη της οργάνωσης θα καταφέρουν να βρουν την οικογένεια μου», εξομολογείται, ανώνυμα, στον Πολ Γουντ, ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου, ένας νεαρός Σύρος που λιποτάκτησε από την ISIS.

Όπως τονίζει ο λιποτάκτης, αρχικά εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό για να πολεμήσει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Στη συνέχεια ωστόσο, η ισλαμική ταξιαρχία συμμάχησε με την ISIS και αναγκάστηκε να ενταχθεί στην οργάνωση. «Οι πρώτες διαταγές που έλαβα, ως μαχητής της ISIS, ήταν να παρακολουθήσω μαθήματα σχετικά με τη σαρία -τον ισλαμικό νόμο. Όχι όμως τις βασικές αρχές του Ισλάμ, αλλά τις βασικές αρχές που θα διέπουν το ισλαμικό κράτος. Ετσι μας διδάξαν το ισλάμ που εκείνοι θέλουν να έχουν κι όχι το πραγματικό ισλάμ, ένα ισλάμ που να απευθύνεται όχι στο μυαλό, αλλά στην καρδιά σου. Κι όταν η καρδιά σου γεμίζει με πάθος από τα πύρινα λόγια που θα σου πουν, τότε έχεις ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης και περνάς στο δεύτερο, που είναι η στρατιωτική», σημειώνει ο νεαρός πολεμιστής.

Και προσθέτει: «στην αρχή, η οργάνωση ήταν καλή με τους τοπικούς πληθυσμούς, προσπαθώντας να προσελκύσει όσο περισσότερο κόσμο μπορούσε. Αλλά στη συνέχεια η ISIS έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο κι άλλαξε δραματικά: το βασικό της σύνθημα ήταν -κι είναι ακόμη- το «είτε είσαι μαζί μας, είτε με τους εχθρούς μας». Δεν υπάρχει τίποτα στη μέση, καμία γκρίζα ζώνη».

«Σε όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις της Συρίας που κατέχει η οργάνωση, οι τζιχαντιστές έχουν επιβάλλει την πιο συντηρητική εκδοχή της σαρία, ακόμη κι όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση των κατοίκων: οι γυναίκες πρέπει να φοράνε το νικάμπ [που καλύπτει όλο το σώμα], ενώ οι άντρες να διαθέτουν γενειάδα. Αν κάποιος κάτοικος επιλέξει να μην ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες εξωτερικής εμφάνισης, θεωρείται αποστάτης και πρέπει να εκτελείται πάραυτα», καταλήγει ο λιποτάκτης» [1]

Οι Ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι λόγιοι, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνονται όσον αφορά τις δηλώσεις τους για την ISIS. Ότι πρόκειται για μια αιρετική οργάνωση που ακολουθεί την αίρεση του Χαριτζητισμού (Χαριτζήτες). Προσέξτε το σημείο οπου ο λιποτάκτης λέει:

«Οι πρώτες διαταγές που έλαβα, ως μαχητής της ISIS, ήταν να παρακολουθήσω μαθήματα σχετικά με τη σαρία -τον ισλαμικό νόμο. Όχι όμως τις βασικές αρχές του Ισλάμ, αλλά τις βασικές αρχές που θα διέπουν το ισλαμικό κράτος. Ετσι μας διδάξαν το ισλάμ που εκείνοι θέλουν να έχουν κι όχι το πραγματικό ισλάμ, ένα ισλάμ που να απευθύνεται όχι στο μυαλό, αλλά στην καρδιά σου»

Και εδώ πρόκειται ξεκάθαρα για μια αιρετική μεθοδολογία όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές. Το 2013 είχα γράψει:

«Οι Χαρητζήτες παρουσιάζονται ως Μουσουλμάνοι που αδιαφορούν να διδαχτούν και να διδάξουν τα θεμέλια της πίστης και της Ισλαμικής Δογματικής διδασκαλίας. Επικεντρώνονται στα πολιτικά, στους νόμους και κυρίως στο πόλεμο (γιαυτο και η υπερβολική χρήση βίας). Αυτά είναι η σημαία τους με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραπλανούνται αλλά και να παραπλανούν άλλους. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των «αδελφών Μουσουλμάνων», της Χίζμπ ατΤαχρίρ, των Κουτμπιστών, της αλ Κάιντα, και των λοιπών αιρετικών που η σημαία τους είναι όχι το Ισλάμ αλλά η καρεκλά και η εξουσία»[2]

Το απόλυτο παράδειγμα λοιπόν για την ISIS και τους ομοίους της. Ο λιποτάκτης αναφέρει ακόμα:

«Αν κάποιος κάτοικος επιλέξει να μην ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες εξωτερικής εμφάνισης, θεωρείται αποστάτης και πρέπει να εκτελείται πάραυτα»

Άλλη μια απόδειξη για την κακοδοξία τους. Όπως είχα αναφέρει παλαιοτέρα:

«Οι Χαριτζήτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή τρομοκρατία αμαυρώνοντας την εικόνα του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, πιστεύουν επίσης ότι ο Μουσουλμάνος που θα διαπράξει οποιοδήποτε μεγάλο αμάρτημα θεωρείται άπιστος. Η ορθόδοξη Ισλαμική δογματική όμως το απορρίπτει διότι η αποστασία για έναν Μουσουλμάνο πραγματοποιείται όταν έχει διαπράξει πολυθεϊσμό (σιρκ) η έχει πέσει σε ένα από τα ακυρωτικά του Ισλάμ. Ο Ύψιστος λέει:«Ο ΑΛΛΑΧ δεν συγχωρεί, όποιον λατρεύει συνέταιρο μ’ Αυτόν. Συγχωρεί όμως, οτιδήποτε άλλο αμάρτημα και σ’ όποιον θέλει» {Κοράνι 4:48}Οι σημερινοί τρομοκράτες που δυστυχώς αποκαλούνται Μουσουλμάνοι έχουν ακριβώς την ίδια μεθοδολογία με την αίρεση των Χαριτζητών. Σκοτώνουν Μουσουλμάνους, τους αποκαλούν άπιστους αυτούς και τους ηγέτες τους, και συχνά στις τρομοκρατικές τους επιθέσεις τα θύματα είναι πιο πολλοί Μουσουλμάνοι με σύγκριση μη Μουσουλμάνους.» [3]

Ο λιποτάκτης περιγράφει με τον πιο απλό και ταυτόχρονα ξεκάθαρο τρόπο την αίρεση των Χαριτζητών της ISIS οπου οι Ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι λόγιοι έχουν καταγράψει και αναιρέσει από τις πρώτες κιόλας Μουσουλμανικές κοινότητες/εποχές μέχρι και σήμερα. [4]

Άχμαντ Ελντίν

————————————————————————————————

[1] http://www.tovima.gr/world/article/?aid=615579

[2] http://ahmadeldin.org/2013/07/21/islamism-refutation/

[3] http://ahmadeldin.org/2013/04/11/christos-katsiroubas/

[4] http://ahmadeldin.org/2014/07/14/suhaymee-isis/

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: