Διαβάσαμε από το juniorsclub.gr:
Ένα αποκρουστικό έθιμο που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση αγοριών, φέρνει στην επιφάνεια το juniorsclub.gr
Λέγεται Bacha Βazi (Μπάτσαμπάζι) και πρόκειται για την αρχαία παράδοση στο Αφγανιστάν που σημαίνει «χορεύοντας με τα αγόρια».
Στην ουσία όμως είναι ένα άρρωστο έθιμο που έχει να κάνει με τον βιασμό μικρών αγοριών τα οποία αναγκάζουν να χορεύουν σε γιορτές και μετά τα βιάζουν.
Συνήθως αυτά τα παιδιά προέρχονται από φτωχές οικογένειες που δέχονται τα χρήματα σε αντάλλαγμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους. Μικρά παιδιά από ηλικίες των 5 ετών.
Το έθιμο προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τον μισογυνισμό που επικρατεί στην ανατολή και έχει κωδικοποιηθεί μέσω του Ισλάμ.
Οι γυναίκες είναι «αντικείμενα» που δίνονται στον άντρα τους από την οικογένεια τους κατόπιν αμοιβής.
Ένας άνδρας για να έχει σεξουαλική επαφή πρέπει να είναι παντρεμένος, έτσι στην περίπτωση που δεν μπορεί ή δεν έχει σκοπό να βρει νύφη η διέξοδος είναι ο βιασμός νεαρών αγοριών. Κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησε και σιγά-σιγά καθιερώθηκε σαν την διασκέδαση των πλούσιων και των ισχυρών.
Το συγκεκριμένο άρθρο συντάχθηκε από την «δημοσιογράφο» Ελένη Βασιλοπούλου και τα εισαγωγικά στη λέξη δημοσιογράφος μπαίνουν από τον γράφων μιας και εκτιμά οτι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την δημοσιογραφία, και εξηγούμαι:
Το «Μπάτσα Μπάζι» δεν είναι Μουσουλμανικό έθιμο όπως ισχυρίζεται η δήθεν δημοσιογράφος και τα εθνικιστικά αντι Μουσουλμανικά μπλόγκ που αντέγραψαν και διέδωσαν την ψευτο-είδηση. Πουθενά στο Κοράνι και στην Προφητική διδασκαλία (Σούννα) δεν συναντάμε αυτήν την πρακτική (το αντίθετο μάλιστα όπως προβλέπεται από την Σαρία). Το Μπάτσα Μπάζι τιμωρούτανε με θανατική ποινή ακόμα και από το καθεστώς των Ταλιμπάν όπως καταγράφει και η επίσημη ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών.http://www.unric.org/en/latest-un-buzz/29091-the-dancing-boys-of-afghanistan . Με την επέμβαση των ΗΠΑ το έθιμο αυτό βγήκε πάλι στην επιφάνεια. Το Μπάτσα Μπάζι δεν μπορούμε να το παρουσιάσουμε ούτε ως Αφγανικό έθιμο μιας και διώκεται και από το νόμο του Αφγανιστάν http://www.theguardian.com/world/2010/dec/02/foreign-contractors-hired-dancing-boys
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι κάτι παραπάνω από φανερή η αδαημοσύνη της συγκεκριμένης δημοσιογράφου και των ψευτο πατριωτικών ιστολογίων (δες natiolan – pride) που απελπιστικά προσπαθούν να αποδώσουν την πρακτική αυτή στο Ισλάμ. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Πέρα που δεν παραθέτουν πηγές, όπως είναι γνωστό από τέτοιου είδους ιστολόγια, μια απλή διαδικτυακή έρευνα θα τους έδειχνε (;) ότι το Μπάτσα Μπάζι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την θεολογία και την νομολογία Ισλάμ. Αποτελεί μια μορφή παιδεραστίας που αναπτύχτηκε στην κεντρική Ασία και ουδέποτε έχει συγχυστεί με το Ισλάμ και τις διδασκαλίες του.
Σύμφωνα πάντα με το γελοίο και προπαγανδιστικό σκεπτικό τους δεν πρέπει να παρουσιάσουν και να καταδικάσουν και την Χριστιανική μορφή παιδεραστίας που διαπράττεται κατά καιρούς από το Ελληνικό Χριστιανικό ιερατείο; Δεν είναι και αυτό ένα χριστιανικό Μπάτσα Μπάζι; Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτόν τον ανόητο συλλογισμό, όμως οι πολέμιοι του Ισλάμ είναι αναγκασμένοι να συμφωνήσουν, αν βεβαίως είναι συνεπείς με τα λεγόμενα τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να επιστρέφουμε την λάσπη με το δικό τους «επιχείρημα», ίσως καταλάβουν.
Άχμαντ Ελντίν
Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα