Και οι ευθύνες του Τάκη Θεοδωρόπουλου;

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γράφει τα εξής στην Καθημερινή:

Η μόνη θρησκεία που μπορείς να κατακρίνεις, να λοιδορήσεις ή και να χλευάσεις στην πολυπολιτισμική Ευρώπη είναι ο χριστιανισμός. Μπορείς να λες με όλη σου την άνεση πως ο χριστιανισμός δεν συμβιβάζεται με τις αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας. Δεν κινδυνεύεις να σου προσάψουν μισαλλοδοξία, να σε κατηγορήσουν για αρτηριοσκληρωτικό συντηρητισμό. Το αντίθετο μάλιστα. Θα πάρεις δίπλωμα φιλελευθερισμού, περγαμηνές ανοχής, και τα αγήματα των προοδευτικών θα σου απονείμουν τις δέουσες τιμές. Αν όμως τολμήσεις και κατακρίνεις, ή έστω αμφιβάλλεις, για τη δυνατότητα του Ισλάμ να συνυπάρξει με τις αξίες που ο δυτικός πολιτισμός κατέκτησε ύστερα από αιώνες Ιστορίας, αμέσως θα σε κατατάξουν στο χοιροστάσιο του μισαλλόδοξου φυλετισμού, κάπου στο τελευταίο υπόγειο της κόλασης. Κοινώς, θα σου απαγορεύσουν να μιλάς.

Σκέψεις αναπόφευκτες όταν διαπιστώνεις, χωρίς να εκπλήττεσαι, πως η προοδευτική κοινή γνώμη, μετά τη σφαγή στο Παρίσι, αντί να αναρωτιέται με ποια όπλα θα αντιμετωπισθεί ο «Μαύρος Θάνατος», ενδιαφέρεται περισσότερο να αποδείξει ότι το Ισλάμ δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία. Και βέβαια δεν ταυτίζεται. Μήπως όμως σχετίζεται; Το είπε προχθές ο ιμάμης του Αμστερνταμ, Γιασίν Ελφορκανί: «Οι τρομοκράτες νομιμοποιούν θεολογικά τις πράξεις τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε: αυτό δεν έχει σχέση με το Ισλάμ». Αυτός τουλάχιστον δικαιούται διά να ομιλεί. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ολάντ, που δεν δικαιούται να μιλάει για πόλεμο και οφείλει να σταματήσει να στέλνει Ραφάλ διότι προκαλεί τα ευγενή αισθήματα του «Ισλαμικού Κράτους». Ετσι λένε και γράφουν τα προοδευτικά παραμύθια, όπου στο τέλος όλα τελειώνουν με μια τεράστια αγκαλιά. Μόνον που, αν είσαι νεκρός, δεν μπορείς ούτε να αγκαλιάσεις ούτε να αγκαλιαστείς.

Σκέψεις αναπόφευκτες όταν ακούς και ξανακούς πως οι τρομοκράτες μπορεί να είναι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», όμως για την τερατογένεση ευθύνεται το γεγονός ότι γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη Γαλλία αλλά αισθάνονται αποκλεισμένοι. Και αναρωτιέμαι ο αφελής. Δεν υπάρχουν παιδιά που δεν είναι μουσουλμάνοι, μπορεί να είναι παιδιά καθολικών, εβραϊκών ή και άθεων οικογενειών, είναι όμως εξίσου φτωχά και εξίσου αποκλεισμένα, γιατί δεν μπορούν να σπουδάσουν ή να βρουν δουλειά; Και γιατί αυτά δεν παίρνουν ένα καλάσνικοφ για να θερίσουν τους συνομηλίκους τους που πήγαν να ακούσουν ροκ; Ισως γιατί δεν τους λέει ο ιμάμης της συνοικίας τους πως η ροκ είναι η μουσική των απίστων, και δεν υπάρχει θέση για τους άπιστους στον κόσμο που έπλασε ο Αλλάχ.

Ας το πάρουμε απόφαση. Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ακόμη κι αν δεν πέθανε, πνέει τα λοίσθια. Η μετακίνηση των πληθυσμών καταστρέφει τις ισορροπίες στις οποίες στηριζόταν. Η διάχυση της ισλαμικής τρομοκρατίας μεγαλώνει το χάσμα και την καχυποψία. Ας μη βαυκαλιζόμαστε. Η Ιστορία δεν προχωράει ούτε με καλές προθέσεις ούτε με ευγενείς ιδέες. Δυστυχώς.

Η Ευρώπη οφείλει να οπλισθεί πολιτισμικά, εκτός από όλα τα άλλα. Να εγκαταλείψει τις ηλίθιες ενοχές της και να αναδείξει τη σταθερότητα και την υπεροχή των αξιών της. Και η Ελλάδα θα πρέπει να ξυπνήσει από την «προοδευτική» –τρομάρα μου– νάρκη.

Απάντηση:

Με τον Θεοδωρόπουλο είχαμε ασχοληθεί και παλιότερα. Πραγματικά απορώ όμως. Μα καλά, που ζει ο Θεοδωρόπουλος; Το Ισλάμ στην Δύση λοιδορείται και χλευάζεται οσο καμία άλλη πίστη παγκοσμίως. Ολόκληρα think tank έχουν στηθεί για αυτήν την αποστολή. Χριστιανοί ιεραπόστολοι προπαγανδίζουν συνεχώς κατά του Ισλάμ. ΜΜΕ παρουσιάζουν συχνά τον «κακό» Μουσουλμάνο που για κάθε έγκλημα του στο εδώλιο κάθεται και το Ισλάμ. Πολιτικοί, δεξιοί – αριστεροί – κεντρώοι, συκοφαντούν το Ισλάμ για τις κομματικές τους και ιδεολογικές ατζέντες. Αναλυτές «ασφαλείας» – τρομολάγνοι συνεχώς μας υπενθυμίζουν για την «απειλή» του Ισλάμ. Ακροδεξιοί συνεχώς τσιρίζουν για την δήθεν Ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Που ζει αυτός ο άνθρωπος; Ο ίδιος μάλιστα σε πολλά άρθρα του έχει ασκήσει κριτική στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους.

Επιλέγει να μας παραθέσει τα λόγια ενός άγνωστου και τυχαίου «Ιμάμη», ο οποίος πολλές φορές έχει προκαλέσει με τέτοιου είδους δηλώσεις, προσπαθώντας να δείξει ότι το Ισλάμ σχετίζεται με την τρομοκρατία. Όμως γιατί ο Θεοδωρόπουλος δεν μας παρέθεσε, με τον ίδιο ζήλο, την θέση των Ουλεμάδων και των Μουσουλμανικών κρατών για τα γεγονότα στο Παρίσι. Γιατί δε μας παραπέμπει, με τον ίδιο ενθουσιασμό, για το τι λένε κορυφαία Ισλαμικά πανεπιστήμια της Αιγύπτου και της Σ. Αραβίας; Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν; Ποιους πρέπει να ακούμε σαν λογικοί άνθρωποι;  Τα λόγια ενός τυχάρπαστου, που στην τελική αναγνωρίζεται ως φιλο-τζιχαντιστής, η τα λόγια των γνωστών λογίων του Ισλάμ; Ο Θεοδωρόπουλος με ανόητα τεχνάσματα προσπαθεί να εξαπατήσει.

Όσο για την απορία του, για τους γάλλους νεαρούς που είναι οργισμένοι, τότε ας διαβάσει λίγο ιστορία. Να πάει στο κεφάλαιο «αποικιοκρατίες». Φυσικά, η φονική έκφραση δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση, ότι αδικία και να έχεις υποστεί, αλλά ως αιτία καλό είναι να παρατηρηθεί βλέποντας με αυτόν τον τρόπο ποιες ευαίσθητες χορδές αγγίζουν οι τρομοκράτες.

Απόψεις σαν και αυτές του Θεοδωρόπουλου δεν βοηθάνε. Τουναντίον, «ταΐζουν» περισσότερο την τρομοκρατία. Διάφορες εκθέσεις Ισλαμοφοβίας και αντι-Ισλαμικής ρητορικής, που στοχοποιούν το Ισλάμ ως θρήσκευμα και τους Μουσουλμάνους ως κοινότητα, καταλήγουν στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι αποξενώνονται περεταίρω οι Μουσουλμάνοι ενώ οι κοινωνικά ευαίσθητοι κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια των εξτρεμιστών. Εν ολίγοις η Ισλαμοφοβία και η αντι-Ισλαμική ρητορική του Θεοδωρόπουλου και του κάθε Θεοδωρόπουλου έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα τερατουργήματα της λεγόμενης «Ισλαμιστικής» απειλής.

Άχμαντ Ελντίν

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: