Η εμπλοκή του Ιράν με το Ισραήλ και ο ‘Μεγάλος Σατανάς’

Το Ιράν περιγράφεται ως ο σπόνσορας της τρομοκρατίας στον κόσμο, όχι μόνο από τις αραβικές χώρες αλλά και από τη Διεθνή Κοινότητα.

Αυτή η περιγραφή δεν είναι απλά μια κλιμάκωση των μέσων ενημέρωσης για να αντιμετωπίσουν την ιρανική επέκταση, αλλά αναγνωρίζεται από τους λήπτες των αποφάσεων. Η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ βάζει το Ιράν στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία .

Κατατάσσει επίσης τη πολιτοφυλακή της Χεζμπολλάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ως μια τρομοκρατική οργάνωση. Η έκθεση αναφέρει ότι το Ιράν υποστηρίζει θρησκευτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ και το καθεστώς στη Συρία, μια χώρα που είναι επίσης στη λίστα υποστηρικτών της τρομοκρατίας.

Παρά την πυρηνική συμφωνία, πολλοί Αμερικανικοί στοχαστές και φορείς λήψης αποφάσεων έχουν πλήρη επίγνωση ότι το Ιράν αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο.

Η επανάσταση

Ήδη από την εποχή της επανάστασης, το ιρανικό καθεστώς είναι ρεαλιστικό και έτοιμο να συμφωνήσει ακόμα και με τους “δαίμονες” για να πραγματοποιήσει τα συμφέροντα του. Ενώ έχει αποκαλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «Μεγάλο Σατανά», κρυφά συνεργάστηκαν για την ανατροπή του Σάχη.

Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA δείχνουν ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ υποστήριξε την αντικατάσταση του Σάχη, και ότι ο Χομεϊνί, ο οποίος έγινε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, λάμβανε στήριξη από τη διοίκησή του.

Η Ουάσιγκτον άσκησε μεγάλη πίεση στον Σάχη, αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί .

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης ότι ο Χομεϊνί έλαβε στήριξη από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, που ανάγκασε τον Σάχη Μοχαμμάντ Ρεζά Παχλεβί να αφήσει το Ιράν, ώστε ο Χομεϊνί να πάρει την εξουσία.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ άσκησε πίεση στον Σάχη να παραιτηθεί και επομένως να παραδώσει την εξουσία στον Χομεϊνί. Οι διαπραγματεύσεις λέγεται ότι έλαβαν χώρα πίσω απ’ τη σκηνή μεταξύ των συνεργατών του Χομεϊνί και της κυβέρνησης του Κάρτερ. Ο Χομεϊνί φέρεται να ήταν ακόμα και πρόθυμος να πουλήσει πετρέλαιο στο Ισραήλ.

Οι μυστικές αναφορές της σχέσης της Ουάσιγκτον μαζί του είναι σοκαριστηκές και απροσδόκητες. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι: “ο ιδρυτής του Walih Faqih στο Ιράν του Χομεϊνί ήταν στενά συνδεδεμένος με την κυβέρνηση των ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα, ακόμη και πριν από την άφιξη του Χομεϊνί στην Τεχεράνη από το Παρίσι, πριν ανακοινώσει την επανάσταση το 1979.

Ο Χομεϊνί δεν υποστηρίχτηκε μόνο από το Παρίσι, όπου ξεκίνησε την πορεία του προς την επανάσταση, αλλά και από την Ουάσιγκτον από το 1960. Η επανάσταση θα είχε αποτύχει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης τη σχεδόν απόλυτη ‘συμμόρφωση’ του Χομεϊνί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Ο πολιτικός πραγματισμός του Ιράν ‘κυνηγάει’ τη Δύση και συναλλάσσεται με αυτήν κρυφά. Η πυρηνική συμφωνία είναι ένα παράδειγμα.

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχίας μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, το πιο διάσημο από τα οποία ήταν ένα βιβλίο που γράφτηκε από την Trita Parsi με τίτλο: «Κακόβουλη Συμμαχία: Οι Μυστικές Συναλλαγές του Ισραήλ, του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών». Είναι ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο βιβλίο, γεμάτο λεπτομερείς αναφορές και σχετικές πληροφορίες.

Ωστόσο, τα επίσημα έγγραφα μας δίνουν μια σαφή εικόνα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν περισσότερες από μία τάσεις στο ιρανικό καθεστώς, διότι στέκεται ενάντια στη Δύση, ενώ από την άλλη είναι αδύνατο να σχηματίσει μια συμμαχία με τη Δύση με οποιοδήποτε κόστος. Η ιρανική επανάσταση θα ήταν, την ίδια στιγμή, μία Αμερικανική κίνηση κατά του Σάχη.

Η ιστορία έχει τα μαθήματα της και η πολιτική τα μυστικά της. Οι διασυνδέσεις του Ιράν με τον κόσμο της τρομοκρατίας δεν έχουν πλήρως αποκαλυφτεί. Υπάρχουν για παράδειγμα μυστικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η επανάσταση του Ιράν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επανάσταση σχεδιασμένη από τη Δύση, όπου και το αποτέλεσμά της ακόμα το είχε προκαθορίσει η ίδια η Δύση.

Το Ιράν εξαπλώνει το χάος, ενώ προσποιείται ότι εμπλέκεται σε έναν αγώνα για την αρετή. Καταδικάζει τους ‘διαβόλους’, ενώ την ίδια ώρα κάνει συμφωνίες και συναλλάσσεται μαζί τους. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος.

Του Aldakhil

Πηγή:  Al Bayan

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: