Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Σ. Αραβίας στον Ιρανό Γ. Πρόξενο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την τρομοκρατία και φιλοξενούμενος του Κέντρου Έρευνας Egmont, οργανωμένο από το Βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ έλαβε μια ερώτηση από τον Ιρανό Γενικό Πρόξενο που επαναλάμβανε αβάσιμες κατηγορίες. Παρακολουθήστε την απάντηση από τον Αλ Τζουμπέιρ.

6 σκέψεις σχετικά με το “Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Σ. Αραβίας στον Ιρανό Γ. Πρόξενο

Add yours

      1. Με τους Άραβες δεν έχω πρόβλημα. Για την Σαουδική Αραβία λέω. Πετροβολούν αθώες γυναίκες με ψευδομαρτυρίες και αποκεφαλίζουν κόσμο. Ας το προσπεράσουμε και ας θεωρήσουμε ότι έχουν δίκιο και έχουν όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία και μάρτυρες. Όμως δεν σέβονται τις διεθνείς αποφάσεις. Αυτό λέγεται καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

        Στον δεύτερο σύνδεσμο μεταφράζεις: «Όταν η ΙΣΙΣ πρωτοεμφανίστηκε στη Συρία το 2011, η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να κινητοποιήσει υποστήριξη για την μετριοπαθή Συριακή αντιπολίτευση ενάντια στο δολοφονικό καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ (Ο Άσαντ τώρα συνεργάζεται με Σιίτες τρομοκράτες, για παράδειγμα την Χεζμπολλάχ). Αλλά ο κόσμος απέτυχε να ακούσει. Το καλοκαίρι του 2014, ο τότε βασιλιάς Αμπνταλλάχ της Σαουδικής Αραβίας είχε τονίσει οτι η ΙΣΙΣ δεν είναι μόνο απειλή για την Μέση Ανατολή, αλλά και για την Ευρώπη και την Αμερική.

        Η διεθνή κοινότητα καλείται να σχηματίσει μια στερεά συμμαχία με την Σαουδική Αραβία για να επαναφέρει την ΙΣΙΣ στην απόλυτη ανυπαρξία ενώ την ίδια ώρα πρέπει να υποστηριχτεί η διαρκώς αυξανόμενη εκστρατεία του βασιλείου να απονομιμοποιήσει την ΙΣΙΣ στα μάτια του ευρύτερου Σουννιτικού κόσμου προκειμένου να το καταστρέψει ολοκληρωτικά.»

        Αποδέχεσαι ευθέως ότι η Σ. Αραβία χρηματοδότησε τους πρωήν Αλ-Κάιντα «μετριοπαθείς» Μουσουλμάνους της Αλ-Νούσρα. Όση σχέση έχουν αυτοί με τους υπόλοιπους Σουνίτες του κόσμου, έχω εγώ με το Ισλάμ.

      2. Καλό είναι να ξαναδιαβάσεις τα άρθρα. Από ότι φαίνεται δεν τα διάβασες.

        Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς αποφάσεις και είναι η πρώτη που τις τηρεί, ιδιαίτερα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Από εκει και πέρα το τι εννοείς εσύ «διεθνείς» αποφάσεις, η «ανθρώπινα δικαιώματα», δεν το γνωρίζω ούτε και με αφορά. Ο νόμος της Σαουδικής Αραβίας (Σαρία) τηρείται με δίκαιο τρόπο, με νόμιμα δημόσια δικαστήρια και τις προβλεπόμενες ποινές. Κανένας αθώος δεν έχει καταδικαστεί, πόσο μάλλον σε θανατική ποινή. Η Σαουδική Αραβία έχει τους δικούς της κανόνες, νομούς, ήθη και έθιμα και ο καθένας οφείλει να τα σέβεται (ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη) όπως και οι κοσμικές χώρες έχουν τους δικούς τους (κοσμικούς) νόμους και δεν επιδέχονται κριτική για το πώς λειτουργούν στο νομικό πλαίσιο. Όσον αφορά την Συρία η Σαουδική Αραβία στηρίζει τους αντάρτες που πολεμούν την ΙΣΙΣ, την Αλ Κάιντα και τον αρχιτρομοκράτη Άσαντ. Παραπλανητικά η άθελα σου ερμήνευσες τους αντάρτες ως τρομοκράτες της ΙΣΙΣ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Σ. Αραβία καταπολεμήσει την Αλ Κάιντα, μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει εξαπολύσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ριάντ, στην Μεδίνα και στην Μέκκα.

  1. Να ξεκαθαρίσουμε τα απλά πρώτα. Η εμπνευσμένη από την Αλ Κάιντα, η Αλ – Νούσρα, δεν αποτελει μέρος των ανταρτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης FSA;

    Οι διεθνείς αποφάσεις του ΟΗΕ Αχμάντ, είναι όχι ότι έχω στο μυαλό μου. Σου λέω για αυτά που έχουν υπογράψει όλα τα μέλη του ΟΗΕ. Η χρονολογία 1948 σου θυμίζει κάτι; Οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν ίσα δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες. Όταν μία χώρα απαγορεύει στον γυναικείο πληθυσμό να οδηγεί, αυτό δεν αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Απλά πράγματα.

    1. Τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (εικονικά δικαιώματα πιο σωστά) είναι για την Δύση και αφορούν την Δύση. Και μάλιστα σε κάθε χώρα της Δύσης (Ευρώπη – ΗΠΑ) ερμηνεύονται διαφορετικά και υλοποιούνται διαφορετικά. Το Ισλάμ έχει τους δικούς του κανονισμούς και τα δικά του ανθρώπινα (αληθινά) δικαιώματα με εφαρμογή στην δικαιοσύνη και όχι στην ανηθικότητα της ισότητας (που εξομοιώνει κακό και καλό στην ίδια θέση). Αυτός είναι ο στόχος της Σ. Αραβίας (και κάθε χώρας που θέλει να λέγεται Μουσουλμανική) Εάν αυτό δεν αρέσει τότε πρόβλημα του καθένα. Και για ποια ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ μιλάμε; Γιαυτα που απαγορεύουν την μαντίλα στις Μουσουλμάνες στην Γαλλία; Την εισβολή σε Μουσουλμανικά εδάφη από τις Δυτικές δυνάμεις; Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Σύρια, Παλαιστίνη, στην γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα; Και κόλλησες στην οδήγηση που είναι καθαρά κομμάτι κουλτούρας (με την πλειοψηφία των γυναικών να συμφωνούν). Όσον αφορά την αν Νούσρα δεν σχετίζεται με τους Αντάρτες. Η αν Νούσρα βρίσκεται επίσημα στην λίστα τρομοκρατών της Σ. Αραβίας, όπως η ΙΣΙΣ και η Αλ Κάιντα. Η αν Νούσρα επίσης εχει δεχτεί σκληρή κριτική από το σώμα των Ουλεμάδων της Σ. Αραβίας (όπως και η ΙΣΙΣ – Αλ Κάιντα). Για την θέση των Γυναικών στην Σ. Αραβία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δες εδώ την τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας για το θέμα: https://ahmadeldin.org/2016/02/17/omilia-adel-al-jubeir/

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: