Από το ραπάρισμα δίπλα στο θρύλο του χιπ-χοπ Tupac στη δεκαετία του 1990, στην πώληση αραβικού καφέ στη Σαουδική Αραβία, ο Mutah Beale τα έχει δει όλα.
Ο Beale, πιό γνωστόςως Ναπολέων στους γκανγκστερικούς οπαδούς χιπ-χοπ, ασπάστηκε το Ισλάμ αφήνοντας την προηγούμενη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατευθύνθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου πωλεί τώρα καφέ.
Μετά από ένα 11-ετές ταξίδι ως ράπερ που τον είδε να πουλά περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια δίσκους, είπε στο Al Arabiya ότι ήταν επιτέλους καιρός να τα αφήσει όλα.
» ٍΣυμμετείχα μαζί με τον Tupac όταν ήμουν μόνο 15 χρονών. Έγραψα τους στίχους και τραγουδούσα ως μέλος του συγκροτήματος. Μετά το θάνατό του, μπήκα σε ένα άλλο, όπου ήμουν σε θέση να βρω επιτυχία. Υπό την καθοδήγησή μου, πουλήσαμε 40 εκατομμύρια αντίτυπα ενός από τα albums παγκοσμίως. Έχω κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά, που ανήκουν σε πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ, αρχοντικά και όλες τις ψευδείς απολαύσεις που μπορεί κάποιος να ονειρεύεται «, δήλωσε στο Al Arabiya από το Άμπχα.
«Όταν αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ, θα έπρεπε να πληρώσω τα πρόστιμα που προκύπτουν από την καταγγελία των συμβάσεων μου με τις δισκογραφικές εταιρείες, και αυτό είναι που με οδήγησε στο σημείο εκκίνησης», είπε.
Από το χιπ-χοπ στον καφέ
Ο Beale, που έζησε μια ζωή κακουχιών μετά το θάνατο των γονιών του κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, αναγκάστηκε να πουλήσει ό, τι του άνηκε.
Στη συνέχεια ασπάστηκε το Ισλάμ το 2001. Άνοιξε το δικό του κατάστημα καφέ στο Ras Al Khaimah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σχεδιάζει να ανοίξει μια καντίνα υπηρεσίας καφέ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Beale είπε στο Al Arabiya ότι ο παππούς του – αρχικά από την Κούβα – έφερνε στην οικογένειά του μεγάλες ποσότητες καφέ από την Αβάνα. Ο ίδιος αποδίδει την αγάπη του παππού του για τον καφέ ως πηγή έμπνευσης πίσω από την αποφασιστικότητά του να αρχίσει να τον πουλά ως ένα ξεκίνημα πολλά χρόνια νωρίτερα.
Ο παλιός ράπερ-πωλητής καφέ αποκάλυψε ότι θαυμάζει τη Σαουδική κουζίνα, ειδικά το εθνικό πιάτο με ρύζι και κρέας που ονομάζεται «Kabsa». Αλλά ισχυρίζεται ότι είναι πραγματικά μετά από τον παραδοσιακό αραβικό καφέ που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.
Ήταν κάποτε ένα φλιτζάνι καφέ που τον οδήγησε στη συνάντηση με μια ομάδα νεαρών Σαουδαράβων που τώρα εργάζονται μαζί του για να ξεκινήσουν την καντίνα καφέ, που πρόκειται να ξεκινήσει στους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας.
Βρίσκοντας την αγάπη μέσα από το Ισλάμ
Ο Beale βρέθηκε τελικά σε γάμο με μια γυναίκα της Υεμένης και αφηγείται την ιστορία της συνάντησής τους για πρώτη φορά.
«Μια μέρα καθόμουν σε μια καφετέρια με κάποιους φίλους φορώντας ένα κολιέ με κρεμαστό το όνομα του Αλλάχ. Μια γυναίκα με πλησίασε και με ρώτησε αν ήμουν Μουσουλμάνος, της είπα « ναι ». Στη συνέχεια μου είπε ότι οι Μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να φορούν περιδέραια. Τη ρώτησα για τον αριθμό τηλεφώνου του πατέρα της και τρεις μήνες αργότερα ήμασταν παντρεμένοι», θυμάται.
«Έχουμε τώρα τέσσερα αγόρια και κορίτσια και τα παιδιά μου μιλούν άπταιστα αραβικά και σχεδιάζουν να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους στη Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε.
Πηγή: Αλ Αραμπίγια, μετ. Σαφίγια
Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα