Η εκπομπή στους «Αταίριαστους» (ΣΚΑΪ, 6/6/17) φιλοξένησε τον Δρ. πολιτικής επιστήμης και ιστορίας, τον Άρεφ Αλομπέιντ, για να συζητήσει το θέμα του Κατάρ και της απομόνωσης που δέχτηκε από τις αραβικές χώρες. Σε ένα σημείο της συζήτησης (1:34 – 2:00) ο Δημοσιογράφος ρωτάει τον καθηγητή Αλομπέιντ:
Αλομπέιντ: Το Κατάρ φιλοξενούσε το κίνημα των αδελφών Μουσουλμάνων
Δημοσιογράφος: Εξτρεμιστικό κίνημα είναι αυτό (οι αδελφοί Μουσουλμάνοι);
Αλομπέιντ: Όχι. Εδώ γίνεται το μπέρδεμα. Δεν έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα Ηνωμένα Έθνη και την Αμερική ως τρομοκρατική οργάνωση. Παραμένει μια κανονική οργάνωση. Δεν είναι όπως η αλ Κάιντα – ΙΣΙΣ.
Οι αδελφοί Μουσουλμάνοι για τον καθηγητή Αλομπέιντ δεν είναι εξτρεμιστικό η τρομοκρατικό κίνημα/ομάδα. Είναι απλά μια «κανονική» οργάνωση. Ας εξετάσουμε αυτήν την τοποθέτηση του καθηγητή, η οποία δυστυχώς γίνεται αποδεκτή από πολλές Δυτικές χώρες, με αποτέλεσμα να απορούν μετά από πού τους «σκάνε» οι επιθέσεις αυτοκτονίας:
Σαν Δρ. πολιτικών επιστημών και ιστορίας ο καθηγητής Αλομπέιντ μήπως γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που πρώτοι ανακάλυψαν τον μηχανισμό της ζώνης με τα εκρηκτικά και τις επιθέσεις αυτοκτονίας; Ήταν οι αδελφοί Μουσουλμάνοι οπου το 1954 προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον τότε Πρόεδρο της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ. Συγκεκριμένα, ο Άλι Ασμάουι, ένα από τα ηγετικά στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και στενός φίλος του ιδεολογικού πατέρα της αδελφότητας, του Σάηντ Κούτμπ (που έχουμε συγκεκριμένη ομιλία και συγκεκριμένα γραπτά για το πρόσωπο του), γράφει στα απομνημονεύματα του (σελ.63) για το πώς επινοήθηκαν οι ζώνες εκρηκτικών, οι «ανθρώπινες» βόμβες, οι καμικάζι και όλα αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως τρομοκρατικές ενέργειες. Μας λέει τα εξής:
Οι ζώνες εκρηκτικών επινοήθηκαν από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» το 1954 για να δολοφονήσουν τον Γκαμάλ Άμπντ Ελ Νάσερ. Ο αδελφός Νουσάιρ ήταν ο πρώτος εθελοντής για να χρησιμοποιήσει την ζώνη αυτή. Η μέθοδος αυτή εξελίχθηκε για να ονομαστεί μετά ως «ανθρώπινη βόμβα», «βομβιστές αυτοκτονίας» και «εκρηκτικά σώματα». Η αδελφότητα είναι υπεύθυνη για αυτές τις ενέργειες και για οποιανδήποτε που χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους για να σκοτώσει ανθρώπους. Μια άλλη μέθοδος είναι τα αυτοσχέδια αυτοκίνητα, γεμάτα από εκρηκτικό μηχανισμό και εκρηκτική υλη, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατούν κόσμο, σκοτώνοντας άνδρες γυναίκες και παιδιά. Αυτές οι ενέργειες ονομάζονται «αγώνας κατά των κατακτητών» και «αναταράζοντας το έδαφος της εξουσίας». Όλα αυτά επινοήθηκαν από τις υπηρεσίες και τα τμήματα της Αδελφότητας (μονάδα Ουιχνταάντ) υπό την εποπτεία του Σαλάχ Σάντη.
Δείτε την σκαναρισμένη φωτο – απόκομμα από το βιβλίο εδώ
Ερώτηση προς τον καθηγητή Αλομπέιντ: είναι η δεν είναι τρομοκρατική πράξη οι βόμβες αυτοκτονίας σε αθώους; Είναι η δεν είναι τρομοκράτες οι εφευρέτες αυτής της ζώνης (καμικάζι αυτοκτονίας κτλ).
Σε συνέντευξη που ο ίδιος ο Αλομπέιντ παραχώρησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Huffington Post με τίτλο «Το ματωμένο «παζάρι» της Συρίας» (25 Οκτωβρίου, 2015) τον ρωτάει ο δημοσιογράφος, για την σύγκρουση τον αδελφών μουσουλμάνων με το καθεστώς της Συρίας. Προσέξτε την ερώτηση:
Δημοσιογράφος: – Ένοπλες ομάδες εναντίον του καθεστώτος πότε εμφανίστηκαν πρώτη φορά;
Αλομπέιντ: «Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 υπήρχε στρατιωτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων- μάλιστα με τη στήριξη του Σαντάμ Χουσεΐν, εξαιτίας της υποστήριξης του Άσαντ στους Ιρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράκ- Ιράν και της διακοπής του ιρακινού αγωγού πετρελαίου που διέσχιζε τη Συρία προς τη Μεσόγειο. Το 1982 θεσπίστηκε ο νόμος 49 που έδινε τη δυνατότητα στις αρχές να εκτελούν όποιον θεωρούν μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, χωρίς δίκη. Από τότε η Συρία μετατράπηκε σε βασίλειο του τρόμου».
Ερώτηση προς τον καθηγητή Αλομπέιντ: Από πότε μια «κανονική» οργάνωση έχει ένοπλη/στρατιωτική πτέρυγα στις τάξεις της; Και πως διαφέρει η δικιά της παραστρατιωτική πτέρυγα από αυτήν της Αλ Κάιντα και της ΙΣΙΣ, μιας και υποστηρίζετε ότι οι αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν είναι σαν την Αλ Καίντα και την ΙΣΙΣ;
Ο Αλομπέιντ επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι η Δύση (Αμερική, Ευρώπη Ηνωμένα Έθνη) δεν έχει χαρακτηρίσει επίσημα τους αδελφούς Μουσουλμάνους ως τρομοκρατική οργάνωση. Όμως γιατί δεν μας ενημερώνει ότι οι Μουσουλμανικές και οι Αραβικές χώρες έχουν χαρακτηρίσει επίσημα την αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση;
Να θυμίσουμε στον Αλομπέιντ ότι η ρητορική με την οποια αθωώνει την εγκληματική οργάνωση των αδελφών Μουσουλμάνων είναι παρόμοια με αυτήν της δύσης την δεκαετία του 90 για την Αλ Κάιντα, όταν η Δύση ήταν πεπεισμένη ότι ο Μπιν Λάντεν διεκδικούσε απλώς πολιτικά δικαιώματα και έκανε αντιπολίτευση στην Σ. Αραβία απέναντι στον οίκο των Σαούντ. Βεβαίως η Δύση κατάλαβε ποιος ήταν ο Μπιν Λάντεν και η αλ Κάιντα, αλλά κατόπιν εορτής (11η Σεπτέμβρη). Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται και με τους αδελφούς Μουσουλμάνους. Για άλλη μια φορά η Δύση και όλοι αυτοί οι πολιτικοί αναλυτές (που εξυπηρετούν συγκεκριμένες δεξαμενές σκέψεις) εθελοτυφλούν στον κίνδυνο των αδελφών Μουσουλμάνων. Μετά μην απορούμε πού μας έρχονται οι βόμβες.
Ο δημοσιογράφος και παρατηρητής των γεωπολιτικών δεξαμενών σκέψεων, Άμπντουραχμάν αρ Ράσιντ, αναφέρει εύστοχα:
Στη δεκαετία του 1990, εργάστηκα στο περιοδικό Al-Majalla, στη συνέχεια στο Ash-Sharq al-Awsat στο Λονδίνο. Ήμουν σε επαφή με πολλούς δημοσιογράφους και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, και συνήθιζα να παρακολουθώ τις εκδηλώσεις των think-tank (δεξαμενών σκέψεων). Πολλοί από αυτούς που ασχολούνται με τις υποθέσεις της περιοχής ήταν πεπεισμένοι ότι οι απαιτήσεις του Μπιν Λάντεν ήταν πολιτικές, όπως το δικαίωμα της έκφρασης και συμμετοχής, και ότι η Αλ Κάιντα ήταν απλώς ένα πολιτικό κίνημα της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
Το ίδιο είχε ειπωθεί και για τον σύντροφο του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος έχει μια μακρά ιστορία στην τρομοκρατία. Τον θεωρούσαν ως μια φιγούρα της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης της Αιγύπτου, όχι ηγέτη μιας ομάδας με μια τρομοκρατική ιδεολογία. Πολλοί ήταν που δεν κατανόησαν τη φύση της Αλ-Κάιντα και τις καταστροφικές τις ιδέες. Αυτό αφορά τις δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες θεώρησαν την εξτρεμιστική οργάνωση μέρος της αντιπολίτευσης, και απέτυχαν να κατανοήσουν την φασιστική ιδεολογία του.
Η δραστηριότητα της Αλ-Κάιντα ήταν όντως γνωστή πριν το 1993. Η οργάνωση και ο ηγέτης της έλαβε κάποια συμπάθεια από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, παρά τις «βίαιες» παρατηρήσεις και τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις που διεξάγονταν, κυρίως στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία. Η τρομοκρατία της οργάνωσης στην Αίγυπτο διεξήχθη υπό το όνομα των διαφόρων ομάδων και γκρουπ που μοιράζονται μαζί της την ίδια ιδεολογία.
Βλέπουμε το ίδιο έργο να παίζεται και να μην μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Αυτήν την φορά, αντί για την Αλ Κάιντα, έχουμε τους «αθώους» αδελφούς Μουσουλμάνους που διεκδικούν δήθεν πολιτικά δικαιώματα, όπως ακριβώς κάποτε με την Αλ Κάιντα.
To άρθρο μπορείτε να το δείτε και σε μορφή βίντεο:
Άχμαντ Μ.Ελντίν, Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Πηγές & Παραπομπές:
- Εξτρεμισμός: Πριν και μετά – https://ahmadeldin.blog/2016/07/12/extremismos-prin-kai-meta/
- Οι εφευρέτες των βομβιστών αυτοκτονίας – https://islamforgreeks.org/2017/05/24/ikhwan-efeuretes-twn-vomvistwn-autoktonias/
- Συνέντευξη: Πρώην μέλη των αδελφών Μουσουλμάνων εξομολογούνται – https://ahmadeldin.blog/2017/04/18/prwhn-melh-twn-adelfwn-mousoulmanwn-apokalyptoun/
- Ο Αλομπέιντ παραδέχεται την ύπαρξη παραστρατιωτικών πτερύγων της αδελφότητας – http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/25/koinwnia-politiki-syria-_n_8383184.html
Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα