Από την Ελβετία ξεκινά η ποινικοποίηση του Ισλάμ;

Διαβάσαμε από το CNN.gr:

Πρόστιμο 190 ευρώ πλήρωσε ένας Μουσουλμάνος στην Ελβετία όταν χαιρέτησε φίλο του στο δρόμο με τη φράση: «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το… ατυχές για τον 22χρονο Ορχάν Ε. περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Σαουφχάουσεν. Σύμφωνα μάλιστα με τα μέσα της Αυστρίας, οι Αρχές σταμάτησαν τον άνδρα και τον κατηγόρησαν για διαταραχή της κοινής ησυχίας, επειδή φοβήθηκαν μία ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως το ίδιο θα είχαν κάνει και οι συνάδελφοί του. «Ξαφνικά μια γυναίκα αστυνομικός με φώναξε και με ρώτησε τι εννοώ με τη φράση αυτή. Εγώ της είπα ότι λέμε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ως χαιρετισμό. Με απείλησε με φυλάκιση αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο. Εγώ έχω γεννηθεί στην Ελβετία και δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο», περιγράφει ο 22χρονος. «Η συνάδελφος έπρεπε να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει γιατί η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της αστυνομίας.

Το 2015 είχα γράψει ένα μικρό άρθρο για την σκόπιμη ποινικοποίηση των Ισλαμικών εννοιών από μεριά της Δύσης. Θυμήθηκα αυτό το μικρό άρθρο όταν διάβασα την είδηση για τον Μουσουλμάνο που τον αναγκάζουν να πληρώσει πρόστιμο επειδή δόξασε τον Ύψιστο. Σε περίπτωση που ισχύει η είδηση (έχουμε ακούσει πολλά fake news περί Ισλάμ και Μουσουλμάνων), θεωρώ ότι έχουμε το πιο τρανταχτό παράδειγμα ποινικοποίησης των Ισλαμικών εννοιών.

Αυτού του είδους η ποινικοποίηση, φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά σκόπιμη μιας και αποτελεί κομμάτι του αντι Μουσουλμανικού γεωπολιτικού κατεστημένου. Στόχος είναι το ίδιο το Ισλάμ, όμως μέχρι να φτάσουν στην ποινικοποίηση της ίδιας της Ισλαμικής πίστης θα «δουλεύουν» προπαγανδιστικά με τις ισλαμικές έννοιες και τους ορισμούς με κύριο στόχο, για αρχή, να προσάψουν μια αίσθηση αρνητικότητας.

Η μοναδική μας άμυνα απέναντι σε αυτήν την οργανωμένη προπαγάνδα από «αναλυτές», δημοσιογράφους και πολιτικούς, είναι η γνώση, αυτό που λέμε αυθεντική Ισλαμική παιδεία, πρωτίστως για την προσωπική μας ωφέλεια, και έπειτα το κάλεσμα (ο κάθε ένας στο επίπεδο γνώσης που έχει, δίχως να παραβιάζει τα όρια του) προς τους μη Μουσουλμάνους συμπολίτες μας.

Η μεγαλύτερη παγίδα όλων αυτών που στήνουν αυτού του είδους την ποινικοποίηση της θρησκείας μας δεν είναι τόσο η αμαύρωση του Ισλάμ, και αυτό γιατί το Ισλάμ δεν αμαυρώνεται, όσο λάσπη και αν ρίξουν, η μεγαλύτερη παγίδα είναι να φοβηθείς σαν Μουσουλμάνος, να σε τρομάξουν να μην χρησιμοποιείς και να μην εκφράζεσαι με τις Ισλαμικές σου έννοιες, και κατ’επέκταση και μακροπρόθεσμα να σε κάνουν να εγκαταλείψεις την θρησκεία σου.   

Όπως είχα αναφέρει παλιότερα, είμαστε περιτριγυρισμένοι από λασπολογίες και συκοφαντίες για το ποιοι είμαστε και σε τι πραγματικά πιστεύουμε. Αυτές τις δύσκολες εποχές οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε με παραγωγικότητα, όχι με μιζέρια και φόβο.

Ο διπλανός μας, ο μη Μουσουλμάνος, έχει μεγάλη ανάγκη να του δείξεις τους καλούς τρόπους που σε έχει διδάξει το Ισλάμ. Ο γείτονας σου, η οικογένεια σου, ο συνεργάτης σου στη δουλειά. Όλοι αυτοί έχουν μεγάλη ανάγκη να δουν την ποιότητα του Ισλάμ. Όμως για να τη δουν πρέπει να εκφραστεί πρακτικά, με λόγια και πράξεις από εσένα. Μην φοβηθείς ούτε να ντραπείς να δείξεις το Ισλάμ σου. Το πραγματικό αυθεντικό Ισλάμ. Διότι εάν «μαζευτείς» σαν κακομοίρης, με μιζέρια από φόβο προς τους άλλους, για να μην είσαι δακτυλοδεικτούμενος,, τότε να ξέρεις ότι έμμεσα έκανες το χατίρι στους προπαγανδιστές και στους πολέμιους της θρησκείας μας. Έμμεσα παίζεις το παιχνίδι τους. Θα έχουν καταφέρει να σε περιθωριοποιήσουν στην κοινωνία σου, στην ίδια σου την χώρα. Οι συμπατριώτες μας και οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να μας γνωρίσουν. Εάν επιλέξουμε την κρυψώνα και την απομόνωση τότε πρόκειται να έχουμε ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την Ισλαμοφοβία που συνεχώς αναπτύσσεται.

Ας ξαναθυμηθούμε μερικά παλιότερα βίντεο/αρθρα που αφορούν την θεματολογία της συγκεκριμένης είδησης:

– Ισλαμικές έννοιες και πεποιθήσεις δεν σημαίνει ριζοσπαστικοποίηση

Μια από τις πολλές κριτικές και πολεμικές κατά των Μουσουλμάνων λέει ότι το Ισλάμ είναι ασύμβατο με την Δυτική κουλτούρα και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Είναι αντίθετο με την Δημοκρατία και γενικά αντίθετο προς αυτό που λέμε Δυτικός πολιτισμός. Κατά συνέπεια, μας λένε, οτι το Ισλάμ είναι φασιστικό, βίαιο και οτι το Ισλάμ/Μουσουλμάνος δεν έχει θέση στις δυτικές κοινωνίες. Επίσης, η κριτική συνεχίζεται σαν προέκταση με την τοποθέτηση ότι έννοιες όπως Σαρία, αντιδημοκρατισμός, το να αποκαλείς και το να πιστεύεις οτι οι άλλοι είναι άπιστοι (επειδή δεν είναι Μουσουλμάνοι) αποτελεί κίνδυνο και είναι σημάδια ριζοσπαστικοποίησης. Το βίντεο αυτό είναι απάντηση στο δεύτερο συμπέρασμα. Είναι άραγε οι έννοιες και οι πεποιθήσεις αυτές σημάδια ριζοσπαστικοποίησης;

 – Ισλάμ και Ευρωπαϊκές «αξίες» – Η περίπτωση της μπούργκας (Βίντεο)

Ή Ευρώπη καμαρώνει για τις ευρωπαϊκές αξίες: την ελευθερία, την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του να θρησκεύεσαι, την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία της έκφρασης και άλλα πολλά ωραία όπως τα λένε και όπως ακούγονται. Όλα στέκονται μια χαρά ως θεωρία και όταν έρχεται η ώρα να αποδειχτούν με πράξεις, τότε, καταρρέουν. Και είναι πάρα πολύ φυσιολογικό. Διότι είναι αξίες-φούσκες που ποτέ δεν υπήρχαν και στην πράξη δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η μπούργκα «ξεγύμνωσε» όλες αυτές τις αξίες που στην πράξη/εφαρμογή τους απέτυχαν παταγωδώς.

– Το Ισλάμ με τα μάτια της Δύσης: Πως ο Ευρωκεντρισμός γέννησε την «Ισλαμιστική» τρομοκρατία

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο αφήγημα που παρατηρούμε κάθε φορά που η Δύση επιχειρεί να αναλύσει η να «δει» την Μ. Ανατολή, τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Άχμαντ Μ.Ελντίν
Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας
Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (Αρ Ραχμάν)
IslamForGreeks.org – AhmadEldin.blog

2 σκέψεις σχετικά με το “Από την Ελβετία ξεκινά η ποινικοποίηση του Ισλάμ;

Add yours

  1. Τι γίνεται με.τις χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία όπως π.χ η Τυνησία που η δημοκρατικά εκλεγμένη κοσμική κυβέρνηση της κατάργησε τον νόμο που απαγορεύει στις μουσουλμάνες να παντρεύονται άντρες και θέσπισε ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην κληρονομιά,που απαγορεύει την μαντήλα στα δημόσια κτίρια και που ο πρόεδρος της Τυνησίας λέει δημόσια ότι το Κοράνι και το Ισλάμ δεν απασχολούν την κυβέρνηση της Τυνησίας και ότι η Τυνησιακή κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν μόνο το σύνταγμα: https://m.youtube.com/watch?v=JpUa7Jbj2hA Σε τέτοιες περιπτώσεις οι μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται ή όχι;

    1. Μπορούν να συμβουλέψουν την κυβέρνηση ιδιωτικά, όχι σε μορφή επανάστασης, εξέγερσης και βίαιης εναντίωσης. Διότι ο Προφήτης είπε: «Θα υπάρξουν κυβερνήτες που δεν θα καθοδηγούν με την καθοδήγηση μου και δεν θα υιοθετούν τους τρόπους μου (Σούννα). Ανάμεσα τους θα υπάρχουν άνδρες που θα έχουν σατανικές καρδιές στα ανθρώπινα σώματα τους». Είπα, «και τι να κάνω Απόστολε του Αλλάχ αν συμβεί να ζήσω τέτοιες εποχές»; Απάντησε, «Να υπακούς τον κυβερνήτη και να τηρείς τις εντολές του, ακόμα και εάν σε μαστιγώνει και σου αρπάζει την περιουσία, να ακούς και να υπακούς» {από την συλλογή του Ιμάμ Μούσλιμ, 1847}. Σημείωση σημαντική: Η υπακοή είναι μόνο στο επιτρεπτό και το νόμιμο (όπως ορίζεται στο Ισλάμ), στο απαγορευμένο και στο παράνομο (όπως ορίζει στο Ισλάμ), τότε δεν υπάρχει υπακοή, διότι ο Προφήτης είπε: «Δεν υπάρχει υπακοή σε κανένα πλάσμα όταν υπάρχει ανυπακοή στον Δημιουργό» {Άχμαντ, Μούσναντ, 4/432}. Αυτό όμως δεν σημαίνει επανάσταση, εναντίωση και χάος. Διαβάζουμε επίσης σε αυθεντική ρήση του Προφήτη μας: «Όποιος θέλει να συμβουλέψει τον κυβερνήτη, τότε να μην το κάνει δημόσια. Να τον οδηγήσει σε ένα μέρος ιδιωτικό (και να τον συμβουλέψει). Εάν αποδεχτεί την συμβουλή τότε αυτό είναι υπέρ του, και αν δεν την δεχτεί τότε έκανε το χρέος του (αυτός που τον συμβούλεψε)». {Μούσναντ του Ίμάμ Άχμαντ, χαντιθ νο. 15359 και ας Σούννα,νο.1097 – Σαχίχ, αυθεντικό}

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: