Απάντηση στα περί ενσωμάτωσης των Μουσουλμάνων και στην «απειλή» της παράλληλης κοινωνίας εντός Ευρώπης.

Ο τρομολαγνικός μύθος που παραπληροφορεί και υποστηρίζει ότι ο αξιακός κώδικας των Μουσουλμάνων αποτελεί εμπόδιο στην ενσωμάτωση τους δεν ανταποκρίνεται και δεν εντοπίζεται πουθενά ως κοινωνικό φαινόμενο

Η κριτική 

Η Απάντηση: 

2 σκέψεις σχετικά με το “Απάντηση στα περί ενσωμάτωσης των Μουσουλμάνων και στην «απειλή» της παράλληλης κοινωνίας εντός Ευρώπης.

Add yours

 1. Και στο τέλος μένουμε με το ερώτημα, γιατί στην δύση υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των μουσουλμανικών «παράλληλων» κοινωνιών από άλλες παράλληλες κοινωνίες, όπως των Κινέζων, των Ινδών, των Εβραίων …. κτλ?
  Γιατί η δύση αυτή την συγκεκριμένη παράλληλη κοινωνία την βιώνει ως απειλή ενώ τις άλλες όχι?
  Είναι απλά μια παράλογη φοβία?
  Δεν νομίζω.

  Εσείς ως ένα εκατομμύριο φορές πιο ειδικός σε θέματα που αφορούν το ισλάμ από εμένα θα ήθελα να μου πείτε αν θέλετε, αν το Ισλάμ σε αντίθεση με όλες τις άλλες παράλληλες κοινωνίες έχει την λογική της τελικής επικράτησης στην θεολογία του.

  Αν το Ισλάμ δεν προβάλλει τον εαυτό του ως την αλήθεια των πιστών του, αλλά ως την μοναδική αλήθεια.

  Εκεί κατά την γνώμη μου υπάρχει το πρόβλημα .
  Στην δύση δεν αναγνωρίζεται η έννοια της μοναδικής αλήθειας. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην δική του αλήθεια.
  Όποιος θεωρεί ότι η δική του αλήθεια είναι η μοναδική, στην δύση θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αντιδράσεις.
  Δεν υπάρχει αντμουσουλμανισμός στην δύση , υπάρχει αντίδραση σε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την έννοια του κοσμικού κράτους.
  Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην δύση δεν έχει κανένα πρόβλημα, αντίθετα στην δύση τεράστιοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί βρίσκουν αυτή την ευημερία που δεν μπορούν να βρουν στις χώρες τους και για αυτό έρχονται εδώ.
  Οι μουσουλμάνοι αυτοί όμως αναγνωρίζουν το ότι η δύση βασίζεται στην έννοια του κοσμικού κράτους.
  Μόνο όσοι δεν το αναγνωρίζουν αυτό έχουν πρόβλημα.

  1. Και στο τέλος μένουμε με το ερώτημα, γιατί στην δύση υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των μουσουλμανικών «παράλληλων» κοινωνιών από άλλες παράλληλες κοινωνίες, όπως των Κινέζων, των Ινδών, των Εβραίων …. κτλ? Γιατί η δύση αυτή την συγκεκριμένη παράλληλη κοινωνία την βιώνει ως απειλή ενώ τις άλλες όχι? Είναι απλά μια παράλογη φοβία? Δεν νομίζω.

   Την ερώτηση αυτή εμείς σαν Μουσουλμάνοι την θέτουμε. Καλό είναι να αναρωτηθείτε λίγο και εσείς, να κοιταχτείτε στο καθρέφτη και να κάνετε την ανάλογη αυτοκριτική σας έτσι ώστε να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα. Διότι απ’ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι δικό σας. Όπως αναφέρω και στο βίντεο, βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το ερώτημα αυτό λοιπόν το θέτουμε εμείς ως απορία και μέχρι στιγμής ξεκάθαρη απάντηση δεν δίνεται. Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Ισλαμική «παράλληλη» κοινωνία ως απειλή; Γιατί την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες εθνικές/θρησκευτικές παράλληλες κοινωνίες; Γιατί η Δύση την βιώνει διαφορετικά από την στιγμή που η Ισλαμική κοινότητα είναι φιλήσυχη και ζει αρμόνικα με το υπόλοιπο σύνολο, έστω κι αν διαφέρει (όπως όλες οι υπόλοιπες). Αν δεν έχετε απάντηση συγκεκριμένη, στοιχειοθετημένη, με επιχειρήματα, με συλλογισμό που να έχει βάση, τότε δεν είναι απλά μια φοβία, αλλά εσκεμμένη μεροληψία με έντονα στερεότυπα. Όμως την ερώτηση αυτή θα σου την απαντήσω στο τέλος.

   Εσείς ως ένα εκατομμύριο φορές πιο ειδικός σε θέματα που αφορούν το ισλάμ από εμένα θα ήθελα να μου πείτε αν θέλετε, αν το Ισλάμ σε αντίθεση με όλες τις άλλες παράλληλες κοινωνίες έχει την λογική της τελικής επικράτησης στην θεολογία του. Αν το Ισλάμ δεν προβάλλει τον εαυτό του ως την αλήθεια των πιστών του, αλλά ως την μοναδική αλήθεια. Εκεί κατά την γνώμη μου υπάρχει το πρόβλημα .

   Η λογική της τελικής επικράτησης ισχύει σε όλα τα θρησκεύματα τα οποία στην θεολογία τους έχουν εσχατολογία. Προφανώς κάνεις αυτήν την ερώτηση ενώ αγνοείς τη Χριστιανική και την Εβραϊκή εσχατολογία, όπως επίσης αγνοείς ότι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι ξεκάθαρα τονίζουν ότι η αλήθεια τους είναι μοναδική η οποία θα υπερτερήσει στο τέλος. Ο δεύτερος ο ερχομός του Ιησού, ο μεσσίας κατά τους Εβραίους, κτλ. Κάθε ιδεολογία, θρησκεία, φιλοσοφία, ακόμα και πολιτική παράταξη διδάσκει ότι η τελική νίκη ανήκει σε αυτούς. Ο κάθε ένας από αυτούς εκφράζει την αλήθεια της ομάδας που ανήκει και ταυτόχρονα την θεωρεί ως την μοναδική αλήθεια. Δεν έχει λογική η πρόταση σου όταν διαχωρίζεις την αλήθεια των πιστών από την πεποίθηση τους ότι την εκλαμβάνουν και ως μοναδική αλήθεια. Αυτά τα δυο ειναι αναπόσπαστα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν το θέτουμε καν ως αλήθεια της ομάδας η των πιστών, παρά μόνο μία άποψη/γνώμη καφενείου. Ακόμα και άθρησκοι και άθεοι κηρύττουν για την απόλυτη αλήθεια τους μέσα από το κοσμικό στοιχείο η μέσα από την δήθεν «επιστήμη». Δεν υπάρχει άνθρωπος, κοινότητα η ομάδα που να μην έχει την προσωπική του θέση, είτε είναι αυτό θρησκεία, ιδεολογία, κοσμοθεωρία η κοσμοαντίληψη, που να μην την θεωρεί ως αλήθεια η βεβαιότητα. Δεν υπάρχει άνθρωπος δίχως πίστη σε κάτι, το οποίο να το θεωρεί ως μοναδικό και ως κάτι που να υπερέχει. Αυτό άραγε τους καθιστά απειλή, και αν όχι μήπως απλά επιλέγουμε (για διάφορες σκοπιμότητες) να βλέπουμε καταυτόν τον τρόπο μόνο τους Μουσουλμάνους;

   Στην δύση δεν αναγνωρίζεται η έννοια της μοναδικής αλήθειας. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην δική του αλήθεια. Όποιος θεωρεί ότι η δική του αλήθεια είναι η μοναδική, στην δύση θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αντιδράσεις.

   Αυτό απαντήθηκε πιο πριν, παρολαυτα το σχόλιο σου εδώ απαρτίζεται με ένα σωρό προβληματικές θέσεις. Εξήγησε μου πως είναι δυνατόν η Δύση, την οποία υποστηρίζεις και την δέχεσαι ως την επιτομή του φιλελευθερισμού, να μην αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας κοινότητας να πιστεύει ότι κατέχει την μοναδική αλήθεια; Πόσο φιλελεύθερο είναι αυτό και γιατί κάποιος να αντιμετωπίζει προβλήματα επειδή πιστεύει στην ανωτερότητα της πεποίθησης του; Έχεις καταλάβει ότι περιγράφεις κάτι εντελώς αντίθετο με τις έννοιες της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξιθρησκίας; Ποιο είναι αυτό το φιλελεύθερο και «δημοκρατικό» σενάριο που επιβάλει να αποδεχτώ και άλλες θεωρίες η πεποιθήσεις ως ισάξιες με το Ισλάμ; (το ίδιο ισχύει και για τον Χριστιανό και για τον Εβραίο). Σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει μου λες ότι στην Δύση δεν δίνεται το δικαίωμα σε κάποιον να πιστεύει στη θρησκεία που επιθυμεί ούτε να πιστεύει ότι η θρησκεία του είναι ανώτερη από τις άλλες. Κάνεις λάθος όταν λες ότι στην Δύση δεν αναγνωρίζεται η έννοια της μοναδικής αλήθειας. Ο Δυτικός κόσμος χαρακτηρίζεται από το κοσμικό στοιχείο και πρωτόκολλο. Που σημαίνει οτι αναγνωρίζει μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Περιορίζει την έκφραση της θρησκείας και προάγει τα περί «διαφωτισμού» και την ιδεολογία της γαλλικής επανάστασης. Αυτό αναγνωρίζει σήμερα ως μοναδική αλήθεια η Δύση.

   Δεν υπάρχει αντμουσουλμανισμός στην δύση , υπάρχει αντίδραση σε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την έννοια του κοσμικού κράτους. Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην δύση δεν έχει κανένα πρόβλημα, αντίθετα στην δύση τεράστιοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί βρίσκουν αυτή την ευημερία που δεν μπορούν να βρουν στις χώρες τους και για αυτό έρχονται εδώ. Οι μουσουλμάνοι αυτοί όμως αναγνωρίζουν το ότι η δύση βασίζεται στην έννοια του κοσμικού κράτους. Μόνο όσοι δεν το αναγνωρίζουν αυτό έχουν πρόβλημα.

   Σαφώς και υπάρχει αντιμουσουλμανισμός και αυτό το βλέπουμε και το βιώνουμε σαν Μουσουλμάνοι. Πολλά και διάφορα τα παραδείγματα τα οποία τα καταγράφουμε με λεπτομέρεια σε αυτό εδώ το ιστολόγιο. Ο αντιμουσουλμάνισμος βεβαίως διαφέρει από χώρα σε χώρα του δυτικού κόσμου. Κάπου τα πράγματα είναι πιο έντονα (το παράδειγμα της Γαλλίας), κάπου αλλου τα προβλήματα είναι λιγότερα και αλλου περισσότερα. Η υποτιθέμενη αντίδραση, σε οτιδήποτε έρχεται κόντρα με την έννοια του κοσμικού κράτους, είναι εσφαλμένη για τον απλό λόγο ότι οι Ισλαμικές κοινότητες σέβονται και τηρούν τους νόμους της κοσμικής χώρας. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή για καταπάτηση των κοσμικών νόμων, αντιθέτως αυτό παρατηρείται από τους ομοϊδεάτες (κοσμικούς). Συνεπώς είναι άκυρη η αναφορά περί αντίδρασης στην έννοια του κοσμικού κράτους. Εάν εννοείς όμως εναντίωση ιδεολογική τότε ναι, ο Μουσουλμάνος, όπως και ο Εβραίος, πιστεύει ότι ο Θεός είναι ο Νομοθέτης. Αυτό όμως είναι πεποίθηση και μέρος της Μονοθεϊστικής θεολογίας που πρακτικά αφορά μόνο την Ισλαμική χώρα η οποία εφαρμόζει το Ισλαμικό δίκαιο. Οι Μουσουλμάνοι αναγνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει σε μη Ισλαμική χώρα. Επιπλέον ουδέποτε αυτό αποτέλεσε εμπόδιο στην ενσωμάτωση ενός Μουσουλμάνου σε μια μη Ισλαμική χώρα. Απόδειξη οι Ισλαμικές κοινότητες που συμμορφώνονται στους τοπικούς νόμους μιας μη Ισλαμικής χώρας. Οι πληθυσμοί που μεταναστεύουν (οι οποίοι δεν είναι όλοι Μουσουλμανικοί) δεν βρίσκουν καμία ευημερία στην Δύση. Μεταναστεύουν με τεράστιες δυσκολίες έχοντας μια μόνιμη απειλή κατά της ζωής τους. Πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν καν να επιβιώσουν αυτό το ταξίδι. Όταν καταφέρνουν και φτάνουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με στρατόπεδα συγκέντρωσης και άθλιους καταυλισμούς, αν βεβαίως κατάφεραν να επιβιώσουν από τις τρύπιες βάρκες και τις βίαιες επαναπροωθήσεις. Είναι άτομα της βιοπάλης οπου εσύ δεν θα άντεχες να ζούσες στις συνθήκες που ζούνε ότι για ένα λεπτό. Οι λόγοι που έρχονται είναι είτε καθαρά οικονομικοί έτσι ώστε να στηρίξουν τις οικογένειες τους, είτε λόγω κρίσης (πόλεμοι, κοινωνικοί/πολιτικοί παράγοντες). Οι περισσότεροι αν τους ρωτήσεις δεν επιθυμούν τον Δυτικό κόσμο ως πρώτη επιλογή.

   Ας απαντήσουμε τώρα και στην αρχική σου απορία. «Γιατί η δύση αυτή την συγκεκριμένη παράλληλη κοινωνία την βιώνει ως απειλή ενώ τις άλλες όχι?» Η απάντηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Βάζοντας στην άκρη τους γεωπολιτικούς λόγους, το πρόβλημα σας με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους είναι ότι πιστεύουν στο Θεό με πράξεις. Το Ισλάμ παράγει πιστούς που το επίκεντρο τους είναι η ευχαρίστηση του Δημιουργού τους. Οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν ξεπουλήσει τις θρησκευτικές αρχές τους για την δυτική ιδεολογία (άθρησκος, αθεϊσμός). Η δύση ενοχλείται διότι ο Μουσουλμάνος είναι πιστός με έργα και τηρεί την παράδοση του. Τα άλλα θρησκεύματα λίγο ως πολύ ξεπουλήθηκαν και υιοθέτησαν δυτικές αρχές. Το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι όχι, μέχρι στιγμής. Αυτό είναι το πρόβλημα της Δύσης με το Ισλάμ. Όλα αυτά τα περί απειλής, παράλληλης κοινωνίας κτλ, είναι απλά στάχτη στα μάτια και προφάσεις που απλά προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: