Δύση και ΙΣΙΣ: Με ποιο τρόπο συσπειρώθηκαν κατά του Ισλάμ

Η εξτρεμιστική οργάνωση ΙΣΙΣ (ISIS) χρησιμοποιείται από την Δύση ως ένα εκφοβιστικό (γεωπολιτικό) εργαλείο για διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες, συμφέροντα και ατζέντες. Λειτουργεί ως ένα σκιάχτρο. Το σκιάχτρο, όπως γνωρίζουμε, είναι ένα τρομακτικό ανθρώπινο ομοίωμα το οποίο τρομοκρατεί και απωθεί τα πτηνά από τις καλλιέργειες. Το σκιάχτρο της ΙΣΙΣ, με τον ίδιο τρόπο, τρομοκρατεί και απωθεί με στόχο να εξυπηρετηθούν όχι μόνο τα Δυτικά πολιτικά συμφέροντα αλλά ακόμα και τα ιδεολογικά.

Πέρα από τον πολιτικό εκφοβισμό, η ΙΣΙΣ λειτουργεί και ως θεολογικό και ιδεολογικό σκιάχτρο. Μια συγκεκριμένη και πολύ σημαντική υπηρεσία που προσφέρει στην Δύση είναι η αμαύρωση του Ισλάμ.

Πολεμικές, συκοφαντίες και διάφορες άλλες λασπολογίες κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, που δεν έχουν καμία απολύτως βάση στην Ισλαμική θεολογία/νομολογία, έρχονται να «επιβεβαιωθούν» από την εξτρεμιστική οργάνωση και κατ’επέκταση να εγκατασταθούν και να αναπτυχθούν στο υποσυνείδητο του κάθε αδαή ως «Ισλαμική» συμπεριφορά. Καταυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται η πολυπόθητη (από την Δύση) διαστρεβλωμένη αντίληψη ότι τα εγκλήματα αυτά «προέρχονται» από το Ισλάμ. 

Οι δημόσιες  φρικαλεότητες της ΙΣΙΣ έχουν σχεδιαστεί καταυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να  λειτουργούν με τρόπο επαληθευτικό και εξυπηρετικό για τις πολεμικές και τις συκοφαντίες κατά του Ισλάμ που ακούγονται από επαγγελματίες προπαγανδιστές (πολιτικούς αναλυτές, δημοσιογράφους,).

Αρκετοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τον λόγο που η ΙΣΙΣ δημοσιεύει προκλητικά τις φρικαλεότητες της. Κανείς όμως δεν τόλμησε να ομολογήσει το προφανές, ότι η ΙΣΙΣ, αυτό που κάνει στην ουσία, είναι να προσφέρει το βήμα στην Δύση, να κτίζει τις βάσεις, έτσι ώστε να επιτεθεί στο Ισλάμ, είτε πολιτικά, είτε ιδεολογικά η ακόμα και θεολογικά. 

Δύση και ΙΣΙΣ αλληλοταΐζονται , ο ένας τρέφει τον άλλον, ο ένας υποστηρίζει τον άλλον με μοναδικό σκοπό την αμαύρωση του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της Δύσης.

Άχμαντ Ελντίν

8 σκέψεις σχετικά με το “Δύση και ΙΣΙΣ: Με ποιο τρόπο συσπειρώθηκαν κατά του Ισλάμ

Add yours

 1. Σε γενικές γραμμές, ένα κράτος δεν καταστρέφεται επειδή το θέλει κάποιος άλλος. Ένα κράτος καταστρέφεται εκ των έσω και απλά ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Εξάλλου, ο μισός μουσουλμανικός κόσμος χτίστηκε πάνω και εις βάρος της μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας όλων των εποχών. Η Ευρώπη δέχτηκε πάμπολες επιθέσεις από τα «Χαλιφάτα» της Ανατολής, όχι επειδή ήταν χριστιανοί, αλλά γιατί έτσι κάνει όποιος έχει τη δύναμη. Θα πρέπει να κατηγορήσουμε όμως την Ανατολή γι αυτό; Καταλαβαίνω ότι αδυνατείτε να σκεφτείτε κάπως διαφορετικά και λογικό είναι στο κάτω-κάτω. Κατηγορείτε όμως τη Δύση για όλα σας τα προβλήματα. Αναρωτιέμαι αν είστε σε θέση να της αναγνωρίσετε και τη σωτηρία σας σε κάποια άλλα προβλήματα. Π.χ. η Δύση μας έδωσε τα χημικά λιπάσματα (θα ήταν αδύνατο να ζήσουμε 7,5 δις άνθρωποι πάνω στη Γη χωρίς αυτά. Θα ήμασταν 2,5 δις λιγότεροι), τα εμβόλια, τα φάρμακα, τα αντιβιωτικά, τις μεταγγίσεις, κάθε μέρα οι επιστήμονες στη Δύση ανακαλύπτουν νέες θεραπείες που δίνουν ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν. Η ελονοσία, η λέπρα, η φυματίωση, η χολέρα και άλλες ασθένειες-μάστιγες του παρελθόντος έχουν γίνει πια παρελθόν. Ακόμα και το μέσο έκφρασης και την ελευθερία να εκφραστείτε σας τα έδωσε η Δύση. Φαντασείτε να είχα εγώ παρόμοιο blog στη Σ. Αραβία και να προωθούσα την αθεϊα. Είδατε τι έπαθε στο bangladesh ο Niloy Neel; Δε λέω ότι είναι κανείς τέλειος (γιατί και οι γνήσιοι Αιγύπτιοι και οι κάτοικοι της Μ. Ανατολής που είναι χριστιανοί έχουν πολλά παράπονα από την Ανατολή και συχνά προσφεύγουν στη Δύση, την οποία βλέπουν ως προστάτιδά τους, για να βρουν το δίκιο τους), αλλά δε θα χάνατε τίποτα να κοιτάξετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ας σκεφτούμε ότι η ζωή μας ή η ζωή κάποιου ανθρώπου που αγαπάμε ίσως να σώθηκε χάρη στη Δύση. Να μην είμαστε λοιπόν μηδενιστές κι ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι στη Δύση. Αν κατακρίνουμε και μισούμε το δυτικό πολιτισμό, τότε και αυτός που μας φιλοξενεί, έχει κάθε δικαίωμα να μας πει «έξω από δω, αν δεν μπορείτε να σεβαστείτε τις αρχές και τις αξίες μας».

  1. Το ιστολόγιο αυτό, όπως και η ιστοσελίδα IslamForGreeks.org, συχνά αναδεικνύει την ανάγκη που έχει ο Ισλαμικός κόσμος να διορθώσει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό και να μην κατηγορεί τους άλλους για τα προβλήματα του. Αυτό είναι Ισλαμική δογματική διδασκαλία Δες μερικά, από τα πολλά, παραδείγματα εδώ:

   1. http://islamforgreeks.org/2015/06/23/allagh-sunnah/
   2. http://islamforgreeks.org/2014/08/06/asfaleia-tawhid/
   3. http://islamforgreeks.org/2012/12/29/tasfiya-tarbiya/
   4. http://islamforgreeks.org/2015/06/07/erga-an8rwpwn-sthn-morfh-twn-hgetwn/

   Είναι αλήθεια ότι αυτός που έχει την δύναμη θα είναι και αυτός που θα διαδώσει επεκτατικά την ιδεολογία του. Όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει με τρόπο ανήθικο, όπως κάνει η Δύση στο πόλεμο της κατά του Ισλάμ (παράδειγμα επινοημένες τρομοκρατικές ενέργειες και εχθρούς για να έχουν το πάτημα να καταστρέψουν την Μ. Ανατολή – http://ahmadeldin.org/2015/02/27/sthmena-video-isis/ ). Σκέφτηκες ποτέ ότι μάλλον η Δύση είναι αυτή που βλέπει ως εχθρό το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους και το κατηγορεί για όλα τα δεινά του πλανήτη;

   Έπειτα, αναφέρεις την φιλοξενία των Μουσουλμάνων σε Δυτικές χώρες. Λογικά, ως επισκέπτης του μπλόγκ, θα γνωρίζεις την Ισλαμική θέση για το μεταναστευτικό (μπορείς να τη βρεις στο ιστολόγιο την ομιλία). Από την άλλη όμως η Δύση δεν μπορεί να ενισχύει συγκρούσεις και εμφύλιους σε Ισλαμικές χώρες και μετά να έχει την απαίτηση να μην μεταναστεύσουν σε αυτήν οι Μουσουλμάνοι. Εφόσον η Δύση προκαλεί εμπόλεμες καταστάσεις τότε είναι υποχρεωμένη να ανεχτεί τα μεταναστευτικά ρεύματα. Μελλοντικά, πρώτα ο Θεός, θα αναλύσω ότι η φιλοξενία αυτή της Δύσης δεν είναι και τόσο αθώα η καλοπροαίρετη όσο φαίνεται.

   Σαν Μουσουλμάνοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα μας. Εσύ όμως Νίκο θα καταλάβεις ότι δεν ζείτε μόνοι σας σε αυτόν τον πλανήτη και ότι υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί που διεκδικούν;

   Όσο για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που ανέφερες σε παραπέμπω στους Άραβες Μουσουλμάνους οι οποίοι έδωσαν τα φωτά στην Δύση για πολλά και διάφορα σύγχρονα επιτεύγματα. Όταν η Δύση έπασχε από ελονοσία, λέπρα, φυματίωση, και χολέρα οι Άραβες τελειοποιούσαν τα μαθηματικά και την χειρουργική. Έχεις πει ένα ευχαριστώ στους Μουσουλμάνους Νίκο που σου έδωσαν τους αριθμούς με τους οποίους μετράς και υπολογίζεις; Γνωρίζεις μήπως ότι οι άραβες ήταν αυτοί που ανέπτυξαν την τεχνολογία της οθόνης, των γυαλιών και των οπτικών; Της μηχανικής, ιατρικής; Γνωρίζεις Νίκο ότι η κάμερα ανακαλύφθηκε από Άραβα (Ιμπν αλ Χάηθαμ;).

   Τι έχει αναπτύξει η Δύση; Αυτοκίνητα, Ίντερνετ, και τα χημικά λιπάσματα; Γιαυτα καμαρώνεις; Αυτά και άλλα παρόμοια έφεραν δυστυχία στους περισσοτέρους. Που είναι η αναγέννηση την οποία υποσχέθηκε η αθεΐα; Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα που διασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί στην εποχή της τεχνολογικής προόδου 1 στους 3 στην Δύση έχει ανάγκη από ψυχολόγο; Η Δύση είναι καλή στα λόγια, από πράξεις και ουσία τίποτα.

   Σαφώς και ο Δυτικός πολιτισμός έχει προσφέρει στον πλανήτη Γη. Τα περισσότερα όμως είναι υλικά και όπως δείχνουν πρόσφατες έρευνες οδηγούν στην κατάθλιψη και επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

   Όσον αφορά τα περι ελευθερίας έκφρασης αυτά τα έχουμε συζητήσει. http://ahmadeldin.org/2015/01/10/islam-satira/ . Ζητάς να προσπαθήσουμε σαν Μουσουλμάνοι να καταλάβουμε λίγο διαφορετικά όταν εσύ ο ίδιος αρνήσε να δεις με ρεαλισμό τι συμβαίνει γύρω σου.

   Τέλος, να πούμε οτι κάνεις δεν «μηδένισε» τίποτα. Οφείλεις να σχολιάζεις με συνέπεια και με βάση την θεματολογία του άρθρου. Το σχόλιο σου δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο.

   1. ολα καλα μεχρι ενα σημειο αγαπητε αχμαντ….αλλα το οτι οι ανακαλυψεις που εγιναν στη δυση οπως λες….μας καταντησαν εδω…ειναι μεγαλο λαθος…και εξηγουμαι….αν εσυ βγαλεις μια εφευρεση που να ειναι χρησιμη στην ανθρωποτητα…και γω την παρω και την κανω εφευρεση που να …σκοτωνει την ανθρωποτητα….φταιει η εφευρεση ή ο ανθρωπος που την χρησιμοποιει κατα;σε οποιο κοσμο κι αν ανηκει…

 2. Η απάντηση με ερώτηση δεν είναι απάντηση. Είναι αμηχανία και έλειψη επιχειρημάτων. Όταν αποφασίσετε να απαντάτε κι όχι να ρωτάτε, τότε ίσως μπορέσουμε να κάνουμε μια κάπως πιο κοντά στη λογική συζήτηση. Μέχρι τότε καληνύχτα…

  1. Φαίνεται ενοχλείσαι όταν σε ρωτάνε τα αυτονόητα. Επίσης φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ ρητορικής ερώτησης και απλής ερώτησης. Η ρητορική ερώτηση ειναι σχήμα λόγου. Ακόμα και απλές ερωτήσεις να ήταν, από πότε αποκλείουν την λογική συζήτηση; Όπως βλέπεις δεν είμαι εγώ ο αμήχανος.

 3. Περαν του ΙΣΙΣ παρατηρώ κάτι πιο παράξενο για να επανέλθουμε στη Θεολογική πλευρά. Αξιζει να σημειωθεί ότι τα Διεθνή μέσα παρουσιάζουν πέρα από τη «καλή Δυση» παρουσιάζουν με μνεία Σηιτικές Ισλαμικές οργανώσεις όπως η Χεσμπολλάχ και λοιπές Ιρανικές οργανώσεις ως Υπέρμαχους της «Ελευθερίας» στον πόλεμο κατά των «Σουνιτών» του ΙΣΙΣ..

  Τι μπορεί να κρύβει όλο αυτό το παιχνίδι;

  ΥΓ (πηγές μπορούν να παρατεθούν)

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: