Φάκελος Τρομοκρατία: Η θέση του Ορθόδοξου Ισλάμ για τους τρομοκράτες, τις επιθέσεις αυτοκτονίας και το Τζιχάντ

Καταπολεμώντας την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες με «όπλα» τις Ισλαμικές πηγές και την ιστορία.

Βιβλίο: ««Ισλαμιστική» τρομοκρατία: προέλευση, σύγχρονες μορφές και αντιμετώπιση» 

Αυτό που λέμε σήμερα «Ισλαμιστική» τρομοκρατία ξεκίνησε από τρομοκράτες που στόχο είχαν Μουσουλμανικές χώρες, Μουσουλμανικές ηγεσίες και Μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Η λεγομένη «Ισλαμιστική» τρομοκρατία που «χτυπάει» πλέον και την πόρτα της Δύσης, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, ήταν ήδη αρκετά γνωστή στους Μουσουλμάνους οι οποίοι ήταν (και είναι) και τα πρώτα θύματα αυτού του εξτρεμισμού.

Σε αυτήν εδώ την έκθεση θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε αυτούς τους εξτρεμιστές που παρουσιάζονται ως Μουσουλμάνοι. Αυτό διότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ορθά τα ιστορικά και θεολογικά συμφραζόμενα αυτών των εξτρεμιστών όπως επίσης τις επινοημένες θεμελιώδεις αρχές τους οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ και την ορθόδοξη θεολογία του. 

Κατεβάστε η διαβάστε την μελέτη σε μορφή PDF εδώ.


Ποιος γέννησε την σύγχρονη «Ισλαμιστική» τρομοκρατία; {Ομιλία}

Εισαγωγή στην ιστορία του ιδεολογικού πατέρα της Αλ Κάιντα, ΙΣΙΣ, αν Νούσρα Μπόκο Χαράμ, και όλων των σύγχρονων «Ισλαμιστικών» τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δείτε εδώ το Βίντεο


Ερώτηση για τους Μουσουλμάνους και την τρομοκρατία

Πως νιώθει ένας Μουσουλμάνος όταν βλέπει αναρτήσεις και σχόλια που συγχέουν το Ισλάμ με τους φανατικούς; Που δείχνουν τα εγκλήματα του ΙΣΙΣ, ή τις δηλώσεις φανατικών, και ο τίτλος αυτής της ανάρτησης (ή του βίντεο) λέει γενικά «Ισλάμ», γενικά «Μουσουλμάνοι»

Δείτε περισσότερα εδώ


Η Χαριτζητική (τρομοκρατική) οργάνωση ISIS.

Την ISIS μπορείς να την χαρακτηρίσεις όπως θέλεις: τρομοκρατική, εγκληματική, δολοφονική η μαφιόζικη οργάνωση. Μόνο ένα πράγμα όμως δεν μπορείς και δεν έχεις δικαίωμα να την αποκαλείς, Μουσουλμανική.

Δείτε περισσότερα εδώ (blog) 


Τι είπε ο Προφήτης Μουχάμαντ για τους Χαριτζήτες της ISIS;

Ο Προφήτης Μουχάμαντ صلى الله عليه و سلم, προφήτεψε και προειδοποίησε για τους Χαριτζήτες της ISIS.

Δείτε περισσότερα εδώ (blog) 


Ποιος ήταν ο εφευρέτης των βομβιστών αυτοκτονίας;

Ο Άλι Ασμάουι, ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και στενός φίλος του ιδεολογικού πατέρα της αδελφότητας, του Σάηντ Κούτμπ. Ο Άλι γράφει στα απομνημονεύματα του (σελ.63) για το πώς επινοήθηκαν οι ζώνες εκρηκτικών, οι «ανθρώπινες» βόμβες, οι καμικάζι, και όλα αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Δείτε περισσότερα εδώ (blog) 


Ερώτηση για τις επιθέσεις αυτοκτονίας

Είναι σωστό με βάση το Ισλάμ να ζώνεσαι με εκρηκτικά και να ανατινάζεσαι ως επίθεση στον εχθρό; Είναι μάρτυρας αυτός που το κάνει;

Δείτε περισσότερα εδώ


Τζιχάντ: Ανάμεσα στην Ισλαμική ορθοδοξία και τους τρομοκράτες (ομιλία)

Το Τζιχάντ στο Ορθόδοξο Ισλάμ και το ψευτο Τζιχάντ των τρομοκρατών και εξτρεμιστών.

Δείτε περισσότερα εδώ 


Χαριτζητική τρομοκρατία, ΟΧΙ Ισλαμική (βίντεο)

Διορθώνοντας τον καθηγητή διεθνών σχέσεων Δημήτρη Καιρίδη στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Δείτε περισσότερα εδώ 


Η ανοχή της Ευρώπης προς τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» θα αποβεί ολέθρια

Όσο η Ευρώπη ανέχεται την τρομοκρατική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» (πιο σωστά «αδελφοί τρομοκράτες») τότε να μην απορήσει για τυχόν μελλοντικές σφαγές όμοιες σαν της Γαλλίας.   

Δείτε περισσότερα εδώ 


Συνεντεύξεις: 

Συνέντευξη στον Σωτήρη Δανέζη για τους τρομοκράτες της ΙΣΙΣ (κλικ εδώ)

Συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ για τους τρομοκράτες (κλικ εδώ)

Συνέντευξη στη Νέριτ για τους τρομοκράτες (κλίκ εδώ)

Συνέντευξη στο News Makedonia για τους τρομοκράτες και το Τζιχάντ (κλίκ εδώ – blog)


Οι Μουσουλμάνοι είναι «τρομοκράτες»…εκτός από το 94%

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του FBI οι «Μουσουλμάνοι» εξτρεμιστές τρομοκράτες έρχονται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τρομοκρατικές ενέργειες

Δείτε περισσότερα εδώ 


Βιβλίο: Τζιχάντ και Τζιχαντισμός 


Βιβλίο: Ισλαμική αιρεσιολογία 


Άρθρο: Δολοφονία αθώων στο όνομα του Τζιχάντ


Άρθρο: Αρμονική συνύπαρξη με τους μη Μουσουλμάνους

4 σκέψεις σχετικά με το “Φάκελος Τρομοκρατία: Η θέση του Ορθόδοξου Ισλάμ για τους τρομοκράτες, τις επιθέσεις αυτοκτονίας και το Τζιχάντ

Add yours

 1. Καλησπέρα κύριε Ελντιν, μπορείτε να μου εξηγήσετε τους παρακάτω 3 στίχους του Κορανίου, από την 9η Σουρα? Σας παραθέτω την μετάφραση του Muhsin Khan μιας και είναι η «επίσημη» μετάφραση της Σαουδικής Αραβίας

  5ος στίχος

  «Then when the Sacred Months (the Ist, 7th, 11th, and 12th months of the Islâmic calendar) have passed, then kill the Mushrikûn (see V.2:105) wherever you find them, and capture them and besiege them, and lie in wait for them in each and every ambush. But if they repent and perform As-Salât (Iqâmat-as-Salât), and give Zakât, then leave their way free. Verily, Allâh is Oft-Forgiving, Most Merciful.[]»

  29-30ος στιχος

  Fight against those who (1) believe not in Allâh, (2) nor in the Last Day, (3) nor forbid that which has been forbidden by Allâh and His Messenger (Muhammad SAW) (4) and those who acknowledge not the religion of truth (i.e. Islâm) among the people of the Scripture (Jews and Christians), until they pay the Jizyah[] with willing submission, and feel themselves subdued. (29) And the Jews say: ‘Uzair (Ezra) is the son of Allâh, and the Christians say: Messiah is the son of Allâh. That is their saying with their mouths, resembling the saying of the those who disbelieved aforetime. Allâh’s Curse be on them, how they are deluded away from the truth![]

  1. Καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο:

   Τα εδάφια αυτά απευθύνονται στους Μουσουλμάνους και την υποχρεωση τους να εναντιωθούν με πόλεμο στους πολυθεϊστές. Πάντα με την προϋπόθεση και τους αυστηρούς κανόνες που ορίζει το ορθόδοξο Ισλάμ, όχι με χαοτικό-τρομοκρατικό άδικο τρόπο. Ο Ύψιστος λέει: «Δεν σας απαγορεύει ο Αλλάχ να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη και δίκαια μ’ αυτούς που δεν σας πολεμούν για την Πίστη (σας), κι ούτε σας βγάζουν από τα σπίτια σας. Γιατί ο Αλλάχ αγαπά όσους συμπεριφέρονται δίκαια.» (Κοράνι 60:8) Και όταν ο εχθρός ζητά ειρήνη τότε ο Μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος να γείρει προς την μεριά της ειρήνης διότι το Κοράνι λέει: «Κι αν (ο εχθρός) κλίνει, προς τη μεριά της ειρήνης, τότε κι εσύ να γείρεις σ’ αυτή και να βασιστείς στον Αλλάχ. Γιατί είναι (ο Μοναδικός) που ακούει και γνωρίζει (τα πάντα).» (Κοράνι 8:61).

   Επίσης, για περαιτέρω κατανόηση, παρακαλώ δείτε το βίντεο – ομιλία: Τζιχάντ: Ανάμεσα στην Ισλαμική Ορθοδοξία και την τρομοκρατία και το άρθρο: Προτρέπει το Κοράνι στην Βια και στον Πόλεμο;

   1. Eυχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν ο όρος Mushrikûn εννοεί όλους όσους δεν πιστεύουν στον Αλλάχ ή μόνο τους πολυθεϊστές και πως ο στίχος 8:61 συμφωνεί με τους παρακάτω στίχους:

    3:32
    Say (O Muhammad SAW): «Obey Allâh and the Messenger (Muhammad SAW).» But if they turn away, then Allâh does not like the disbelievers[] (32)

    30:45
    That He may reward those who believe (in the Oneness of Allâh Islâmic Monotheism), and do righteous good deeds, out of His Bounty. Verily, He likes not the disbelievers. (45)

    Γίνεται να αγαπά έναν ειρηνικό αλλόθρησκο?

    Αφού είδα το βιντεο και διάβασα το άρθρο που παραθέσατε θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο Τζιχάντ.

    Λέτε πως το Τζιχαντ είναι εναντίον όσων φέρουν εμπόδια στην εξάπλωση του Ισλαμ. Εάν κάποιος δεν θέλει να ασπαστεί το Ισλάμ άλλα είναι ειρηνικός απέναντι του εμποδίζει την εξάπλωση?

    Θα επιμείνω στην ένοπλη μορφή του Τζιχάντ μιας και οι υπόλοιπες δεν με προβληματίζουν επειδή απότι κατάλαβα δεν προξενουν σωματική βλάβη. Είπατε πως μόνο ο νόμιμος αρχηγός ενός μουσουλμανικού κράτους μπορεί να κηρύξει το ένοπλο Τζιχάντ, τι εννοείτε σαν νόμιμος, δηλαδή ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες?

    Aκόμα λέτε πως είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του μουσουλμάνου κάτοικου της χώρας. Οπότε όλοι οι Αφγανοί που έφυγαν από το 2001 μετά την επίθεση των Αμερικανών και δεν πολέμησαν είναι παραβάτες ?

    Τέλος, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αν έχω καταλάβει καλά το Τζιχάντ είναι υποχρέωση όλων των Μουσουλμάνων. Στο βιντεο είπατε πως υπάρχει πρώτα το κάλεσμα στο Ισλάμ, μετά η επιβολή του φόρου Τζιζγια αν θέλει να κρατήσει τη θρησκέια του και έαν δεν συμφωνεί ούτε με αυτά τότε θα πρέπει να ο μουσουλμάνος να πάρει τα όπλα και να πολεμήσει τον αλλόθρησκο. Αυτό δεν καθιστά αναπόφευκτη την επιβολή του Ισλάμ παγκόσμια είτε ακούγοντας το κάλεσμα, είτε με χρηματική υποδούλωση ή με το σπαθί?

   2. Ο πολυθεϊσμός/αθεϊσμός ενός ατόμου ακυρώνει τυχόν καλές και ενάρετες πράξεις Αυτό διότι η λατρεία στον Ύψιστο (με Μονοθεϊσμό) είναι κομβικό κομμάτι για την σωτηρία του ατόμου. Ο όρος Μουσρικούν αναφέρεται στον κάθε έναν που λατρεύει άλλον, άλλο (ψεύτικο θεό) εκτός του αληθινού (Αλλάχ) και αναφέρεται επίσης για αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ (οι κουφάρ). Τα εδάφια που παραθέτεις δεν αντικρούονται από το εδάφιο της τήρησης της ειρήνης, εφόσον ο εχθρός το επιθυμεί.

    Ο Ύψιστος αγαπά μονο τους πιστούς ενάρετους. Τους μη Μουσουλμάνους, που αρνούνται το μήνυμα του Ισλάμ, τότε δεν υπάρχει το στοιχείο της αγάπης προς αυτούς, παρά μόνο αν εισέρθουν στην υπακοή Του (ασπαστούν το Ισλάμ).

    Εάν κάποιος δεν θέλει να ασπαστεί το Ισλάμ άλλα είναι ειρηνικός απέναντι του εμποδίζει την εξάπλωση?

    Όχι δεν την εμποδίζει, στην ειρήνη ο πιστός απαντά με ειρήνη.

    Είπατε πως μόνο ο νόμιμος αρχηγός ενός μουσουλμανικού κράτους μπορεί να κηρύξει το ένοπλο Τζιχάντ, τι εννοείτε σαν νόμιμος, δηλαδή ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες?

    Να είναι αρχηγός κράτους. Να έχει την εξουσία της χώρας/λαού. Αυτός που προστατεύει την περιοχή του, τον λαό του, έχει οργανωμένη διοίκηση και κρατικό σύστημα αναγνωρισμένο από την Ούμμα (μουσουλμανικό έθνος)

    Aκόμα λέτε πως είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του μουσουλμάνου κάτοικου της χώρας. Οπότε όλοι οι Αφγανοί που έφυγαν από το 2001 μετά την επίθεση των Αμερικανών και δεν πολέμησαν είναι παραβάτες ?

    Αυτό ισχύει για το αμυντικό κομμάτι. Σε περίπτωση που ο Μουσουλμάνος δεν αμύνθηκε υπέρ της πίστης του σε αλλόθρησκη εισβολή, τότε ναι θεωρείται αμάρτημα, εκτός εάν είχε νόμιμες δικαιολογίες (ανικανότητα πολεμικής σύγκρουσης, το ίδιο το κράτος παραδόθηκε εξαρχής, κτλ)

    Αυτό δεν καθιστά αναπόφευκτη την επιβολή του Ισλάμ παγκόσμια είτε ακούγοντας το κάλεσμα, είτε με χρηματική υποδούλωση ή με το σπαθί?

    Όχι διότι υπάρχει το δικαίωμα να κρατηθεί η αλλόθρησκη πίστη και να υπάρχει συνύπαρξη η ακόμα ειρηνική συμφιλίωση με συνθήκες ειρήνης. Μην ξεχνάμε ότι το Ισλάμ είναι ένας ολοκληρωτικός τρόπος ζωής που φτιάχνει και “τρέχει” κοινωνίες και συστήματα για τον πολίτη. Από μια κοινωνία δεν μπορεί να λείπει το στρατιωτικό σύστημα. Είτε για αμυντικές καταστάσεις είτε για επιθετικές. Πρέπει όμως να δοθεί έμφαση στο γιατί και στο πότε γίνεται η επιθετική σύγκρουση στο Ισλάμ (δηλαδή καθόλου για συμφέροντα καθώς επίσης υπάρχει χώρος για ειρηνευτικές προσεγγίσεις).

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: