Ένα μικρό δείγμα ακαδημαϊκής απάτης

Οι Πάνος Κουργιώτης και Άρεφ Αλ Ομπειντ, οι «καθηγητές», γραφούν τα εξής: 

Άρεφ Αλ Ομπειντ:

 «Ο «Διάδοχος» της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα Washington post ότι: η Σαουδική Αραβία άπλωσε «επέβαλε» τον Ουαχαμπισμό στη Μέση Ανατολή κατόπιν αιτήματος των συμμαχικών δυτικών χωρών προκειμένου να εμποδίσουμε τη Σοβιετική Ένωση»

Και σχολιάζει ο Πάνος Κουργιώτης:

«Να προσθέσω ότι ο Ουαχαμπισμός αποτέλεσε εργαλείο ανάσχεσης όχι μόνο του Κομμουνισμού αλλά και του επαναστατικού σιιτικού Ιράν του Αγιατολλάχ Χομεινι. Όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Μπν Σαλμάν σε παλιότερη συνέντευξη, αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε ένα πιο «σκληρό Ισλάμ» λόγω της Επανάστασης του ’79 στο Ιράν..»

Η πραγματικότητα:

Η «είδηση» ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε ότι εξάπλωσε τον «Ουαχαμπισμό» κατόπιν εντολής της Δύσης, είναι ψεύτικη είδηση (fake news). Η απόδειξη; Αυτή κάθε αυτή η συνέντευξη του πρίγκιπα Μουχάμαντ μπιν Σαλμάν, που φιλοξενείται στη whashington post, σε κανένα σημείο δεν καταγράφει αυτή την δήλωση. Δείτε εδώ

Για την ακρίβεια ο Μουχάμαντ ίμπν Σαλμάν είπε:

Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union.

Ερωτηθείς για την εξάπλωση του Ουαχαμπισμού που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, η αυστηρή πίστη που κυριαρχεί στο βασίλειο, και ότι κάποιοι αναφέρουν ότι αποτελεί πηγή παγκόσμιας τρομοκρατίας, ο Μουχάμαντ είπε ότι οι επενδύσεις σε τζαμιά και Ισλαμικά σχολεία στο εξωτερικό είχαν τις ρίζες τους στον Ψυχρό Πόλεμο, οπου ζητήθηκε από τη Σαουδική Αραβία να χρησιμοποιήσει τους πόρους της για να αποτρέψει τις εισβολές στις μουσουλμανικές χώρες από τη Σοβιετική Ένωση.

Οι σύμμαχοι λοιπόν ζήτησαν τι; Να βοηθήσει η Σαουδική Αραβία έτσι ώστε να αποτραπεί εισβολή της Σοβιετικής ένωσης σε Μουσουλμανικές χώρες. Σε ποιο σημείο διαβάζουμε στην συνέντευξη την χοντροκομμένη και ψεύτικη δήλωση «άπλωσε «επέβαλε» τον Ουαχαμπισμό στη Μέση Ανατολή κατόπιν αιτήματος των συμμαχικών δυτικών χωρών προκειμένου να εμποδίσουμε τη Σοβιετική Ένωση»; Πουθενά απολύτως.

Διαβάζοντας ολόκληρη την συνέντευξη και τα συμφραζόμενα της, θα δει ο καθένας ότι ο πρίγκιπας υπεραμύνεται της Ισλαμικής Ορθοδοξίας (αυτό που λένε προπαγανδιστικά Ουαχαμπισμό οι «ακαδημαϊκοί»). Άλλωστε, η λέξη «Ουαχαμπισμός» δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τον Μουχάμαντ ίμπν Σαλμάν, και πως θα μπορούσε από την στιγμή που η λέξη είναι υποτιμητική.

Γιατί όμως παραποιήθηκε η δήλωση του πρίγκιπα; Δεν είναι η πρώτη φορά που διαστρεβλώνονται τα λόγια του Μουχάμαντ ίμπν Σαλμάν και γενικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε προπαγανδιστικές γεωπολιτικές/γεωστρατηγικές επιθέσεις προς το βασίλειο της Σ.Αραβίας και άλλων Αραβικών κρατών. Η προπαγανδιστική μηχανή για την ακρίβεια, λαδώνεται με τρισεκατομμύρια από Ρώσους και Ιρανούς, (και φυσικά απο τους συμμάχους τους) που προωθούν την τρομοκρατική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Βλέποντας την πραγματική είδηση είναι πολύ εύκολο να βγάλουμε και τα ανάλογα συμπεράσματα για τους προωθητές της ψεύτικης είδησης. Άρεφ αλ Ομπέιντ και Πάνος Κουργίωτης λογαριάζονται, δυστυχώς, ως καθηγητές στην πολιτική επιστήμη, ενώ στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται, έχουμε να κάνουμε με μια ακαδημαϊκή απάτη. Δεν μπήκανε καν στον κόπο να διαβάσουν την συνέντευξη από την πηγή της και μάλιστα αυτό δεν τους εμπόδισε να διαδώσουν την ψεύτικη είδηση με τα ανάλογα γεωπολιτικά προπαγανδιστικά σχόλια.

Οι δυο συγκεκριμένοι προπαγανδιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που παρουσιάζονται ως ακαδημαϊκοί, μας έχουν απασχολήσει και παλιότερα οπου αποδομήσαμε με λεπτομέρεια και αναλυτικά τα λεγόμενα τους περί Αδελφών Μουσουλμάνων και περί «Ουαχαμπισμού».

Δείτε εδώ την απάντηση προς τον Άρεφ αλ Ομπέιντ

Δείτε εδώ την απάντηση προς τον Πάνο Κουργιώτη και εδώ την απάντηση στο σχόλιο του ότι δήθεν ο Μουχάμαντ ίμπν Σαλμάν είπε ότι «αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε το σκληρό Ισλάμ». Δεύτερο ψέμα στη σειρά από τον «ακαδημαϊκό» που δείχνει και πάλι ότι δεν μελέτησε την πηγή του.

Άχμαντ Μ.Ελντίν

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: