Οργανωμένη στοχοποίηση Μουσουλμάνων και χώρων λατρείας στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια οργανωμένη στοχοποίηση των Μουσουλμάνων και των χώρων λατρείας από τα ΜΜΕ, τα οποία οπως υποστηρίζουν, επικαλούνται απόρρητες εκθέσεις της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ.

Κακοί Μουσουλμάνοι με χατζάρες και σπαθιά φωνάζουν δήθεν «Αλλάχου Άκμπαρ», ύποπτοι χώροι λατρείας, ύποπτοι Ιμάμηδες, και η λίστα των γενικοτήτων και της αοριστολογίας να είναι πολύ μεγάλη. Παχουλοί και χοντροκομμένοι τίτλοι σε άρθρα (στην ουσία λασπολογίες και συκοφαντίες) με περιεχόμενο και αρθογραφία να απαρτίζεται από ένα απόλυτο τίποτα. Μηδέν στοιχεία, μηδέν αποδείξεις, ένα «ρεπορτάζ» άδειο που τόσα πολλά γράφονται και ταυτόχρονα δε μας λένε τίποτα.   

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο σε εμένα, που είμαι Έλληνας Μουσουλμάνος ιεροκήρυκας και συνυπεύθυνος ενός τέτοιου «παράνομου» χώρου λατρείας, ότι η δημοσιοκαφρίλα των τελευταίων ημερών βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία για πολιτικούς λόγους και ατζέντες.

Ως συνήθως, ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι ο αδύναμος. Είναι αυτός που θα του ρίξουμε ολη την ευθύνη για να αποπροσανατολιστούμε. Και ο αδύναμος της υπόθεσης, ως συνήθως, είναι οι Μουσουλμάνοι. Αυτοί που πριν τις εκλογές, η κατά την διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είναι το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα κακά του τόπου.

Σε αυτό το σημείο θέλω τονίσω την ιδιότητα μου, διότι το θεωρώ κομβικό κομμάτι στην αναίρεση όλων αυτών των λασπολογιών και στο προκλητικό τσουβάλιασμα όλων των χώρων λατρείας.

Είμαι ο Άχμαντ Μ.Ελντίν, υιός του Μόχι Ελντίν Άχμαντ Άλι . Ο πατέρας μου ίδρυσε το 1989 το πρώτο Μουσουλμανικό σωματείο (με απόφαση δικαστηρίου) στην Αθήνα που λειτουργεί και ως χώρος λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Εδω και 10 χρόνια περίπου έχω αναλάβει το ιεραποστολικό κομμάτι και το Μουσουλμανικό κήρυγμα μέσω του IslamForGreeks.org και από το 2013 λειτουργεί και το προσωπικό μου ιστολόγιο (ahmadeldin.blog). Αυτά σημαίνουν ότι γνωρίζουμε άριστα εκ των εσω και με μεγάλη εμπειρία, το πώς λειτουργούν τα πράγματα στα «άτυπα» τζαμιά, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις.

Κατά πόσο ευσταθούν τα οι δημοσιογραφικές πληροφορίες περί «Ισλαμιστικής» απειλής στην Ελλάδα;

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τους Μουσουλμάνους και τους χώρους προσευχής ως συνωμότες μιας τζιχαντιστικής ρητορικής. Επί της ουσίας κάτι ουσιαστικό και χειροπιαστό δεν αποκαλύπτεται, παρολαυτα επίτηδες κάνουν γενικευμένες ισοπεδωτικές τοποθετήσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου και πανικού.

Γράψανε για «Ισλαμικές αστυνομίες», που στην ουσία ήταν δυο τρία άτομα που έκαναν παρατηρήσεις σε ομόθρησκους τους για το ντύσιμο τους. Τίποτα ουσιαστικό καμία απειλή. Γράψανε για έναν Ιρακινό που περπατούσε με ένα «σπαθί» στο δρόμο. Αποδείχτηκε ότι ήταν ακίνδυνος. Γράψανε για «Ιμάμηδες» οι οποιοι «έβριζαν» την Αμερική, την Ευρώπη και την Δύση γενικότερα, λες και ο υπόλοιπος κόσμος τους δοξάζει.

Όλα τα «γεγονότα» και οι φανταχτεροί τίτλοι δεν αποδείχτηκαν και τα ίδια τα άρθρα καταλήγουν σε συμπεράσματα του τύπου: «Από την πορεία των ερευνών δεν έχουν προκύψει προς το παρόν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης, ωστόσο οι υπηρεσίες της αστυνομίας επιδιώκουν να έχουν σε στενό κλοιό χώρους και πρόσωπα, στους οποίους κινούνται άτομα με ακραίες θέσεις». Ωστόσο, η στοχοποίηση και η λάσπη έχει ήδη λάβει μέρος. 

Όλες αυτές οι «πληροφορίες» και άλλες πολλές βρίσκονται στην κατοχή της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ εδώ και 10αδες χρόνια. Γιατί επέλεξαν τώρα να τις δημοσιεύσουν και μάλιστα μαζικά με αυτόν τον τρόπο; Ο στενός κλοιός της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ απέναντι στους Μουσουλμάνους υπάρχει και υφίσταται εδώ και δεκαετίες, δεν στένεψε ξαφνικά μετά από τις ανύπαρκτες αποκαλύψεις. ΕΥΠ και ΕΛΑΣ παρακολουθούν επί 24 ώρες τους χώρους λατρείας και τους υπεύθυνους των χώρων αυτών (πολλές φορές παράνομα) ήδη από τη δεκαετία του 90. Ένα πραγματικό επίτευγμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Να παρακολουθούνται και αυτόματα να ενοχοποιούνται άτομα λόγω της θρησκείας τους. Το μεγαλείο της Δημοκρατίας και της ισότητας

Το σημαντικό ερώτημα όμως που παραμένει είναι γιατί αυτήν την στιγμή, που κτίζεται και ολοκληρώνεται το επίσημο Τζαμι, αποφασίζουν οι μισθοφόροι να δημοσιεύουν τρομολαγνικά ρεπορτάζ; Είναι τυχαίο πως τα «ρεπορτάζ» για ύποπτους Τζιχαντιστές έκαναν την εμφάνιση τους όταν εντάθηκε το σενάριο περί προώρων εκλογών;

Κάθε άρθρο περί «Ισλαμιστικής» απειλής δεν περιέχει κάτι καινούργιο από πληροφορίες, συμβάντα, πρόσωπα, κινήσεις και προσεγγίσεις της ΕΥΠ και τις ΕΛΑΣ. Περσινά, ξινά σταφύλια που λέει και το ρητό.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε. Σαφώς και πρέπει να ερευνώνται τυχόν εξτρεμιστικά στοιχειά, όμως χωρίζει μεγάλη απόσταση  τα μεμονωμένα περιστατικά, οπου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, με το τσουβάλιασμα όλων των χώρων λατρείας και των Μουσουλμάνων. Είναι επίσης κοροϊδία να παρουσιάζονται πληροφορίες ως «αποκαλύψεις» οταν στην ουσία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες τέτοια φαινόμενα τα οποια είναι άφοβα, ακίνδυνα και εντελώς ελεγχόμενα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε τον αντιτρομοκρατικό ακτιβισμό του IslamForGreeks.org και του χώρου λατρείας και σωματείου, Σαλαφ ους Σαλιχ – αρ Ραχμάν. Έχουμε γράψει αρκετά εγχειρίδια και βιβλιαράκια για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού. Έχουμε αναλύσει τις ιστορικές και τις θεολογικές απαρχές τέτοιων κηρυγμάτων και έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα το πρόβλημα και τις πηγές του προβλήματος. Όμως, δυστυχώς, λίγοι ακούνε και λίγοι δίνουν σημασία

Άχμαντ Μ.Ελντίν

Διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας

Τζαμί «Σάλαφ ους Σάλιχ» (αρ Ραχμάν)

www.IslamForGreeks.org – www.AhmadEldin.blog

Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: