Δυο μέτρα και σταθμά με αρκετή δόση υποκρισίας από τα «φιλελεύθερα» δυτικά κράτη τα οποία διώκουν το κάλυμμα της γυναίκας, όταν την ίδια ώρα φωνάζουν για «δημοκρατίες» και «ελευθερίες» στα Ισλαμικά κράτη.
Διαβάσαμε από το NewsBeast.gr
«Να επιβάλλεται πρόστιμο έως 1.000 ελβετικών φράγκων (1.005 δολαρίων) σε όσους παραβιάζουν την εθνική απαγόρευση για τη μπούρκα ζητά με σχετικό της νομοσχέδιo η ελβετική κυβέρνηση.
Η ακροδεξιά πρόταση για απαγόρευση των καλυμμάτων προσώπων σε δημόσιους χώρους πέτυχε οριακή νίκη στο δεσμευτικό δημοψήφισμα που έγινε πέρυσι, ενώ το 2009 οι πολίτες της χώρας είχαν ψηφίσει να απαγορευθεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων.
Η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου να επιβληθούν πρόστιμα δεν αναφέρει άμεσα το ισλάμ και έχει επίσης στόχο να σταματήσουν οι διαδηλωτές στους δρόμους να φορούν μάσκες, ωστόσο πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και ακτιβιστές αναφέρονται στο μέτρο ως «απαγόρευση της μπούρκα».
Ύστερα από διαβουλεύσεις, το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε πιο μετριοπαθή στάση σε σχέση με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν για ποινικοποίηση της παράβασης και επιβολή προστίμου έως 10.000 ελβετικά φράγκα.
«Η απαγόρευση για το κάλυμμα προσώπου έχει στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη. Η τιμωρία δεν είναι προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το προσχέδιο περιελάμβανε πολλές εξαιρέσεις στον νόμο.
Η κυβέρνηση πρότεινε να μην ισχύει η απαγόρευση για τα αεροσκάφη, για διπλωματικούς χώρους και για χώρους λατρείας. Τα καλύμματα που συνδέονται με την υγεία, την ασφάλεια, τις κλιματικές συνθήκες και τα τοπικά έθιμα θα συνεχίσουν να είναι αποδεκτά. Καλλιτεχνικές παραστάσεις και διαφημίσεις θα εξαιρούνται.
Θα επιτρέπονται επίσης οι μάσκες που θεωρούνται απαραίτητες για την προστασία ενός ατόμου ενώ ασκεί τα θεμελιώδη δικαιώματα του σε ό,τι αφορά την έκφραση και τις συναθροίσεις, αρκεί οι αρχές να έχουν δώσει την έγκρισή τους και να τηρείται η δημόσια τάξη.
Οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης χαρακτηρίζουν τα καλύμματα προσώπου σύμβολο ακραίου, πολιτικού ισλάμ. Μουσουλμανικές οργανώσεις καταδίκασαν το δημοψήφισμα ως μία διαδικασία που κάνει διακρίσεις και δεσμεύθηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Η Γαλλία απαγόρευσε το πλήρες κάλυμμα προσώπου σε δημόσιους χώρους το 2011 και στη Δανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία ισχύει πλήρης ή μερική απαγόρευση καλύμματος προσώπου σε δημόσιους χώρους.
Οι μουσουλμάνοι αντιστοιχούν περίπου στο 5% του ελβετικού πληθυσμού, οι περισσότεροι με ρίζες στην Τουρκία, τη Βοσνία και το Κόσοβο.»
Σχόλιο:
Προφανώς εδώ δεν ενδιαφέρονται για το δικαίωμα της θρησκευόμενης γυναίκας να καλύπτεται, να το εξωτερικεύει και να εκφράζεται θρησκευτικά. Αυτό γιαυτούς δεν είναι ελευθερία. Και φυσικά δεν θα δείτε κανέναν από αυτούς τους υποκριτές, δήθεν υπέρμαχους των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» να βγαίνουν δημόσια να υποστηρίζουν την «ελευθερία» της γυναίκας στο να ντύνεται όπως επιθυμεί (παρά μονό να γδύνεται). Η υποκρισία τους πραγματικά περισσεύει όχι μόνο στο γεγονός που διώκουν την θρησκευτική έκφραση της Μουσουλμάνας γυναίκας, αλλά έχουν το θράσος από πάνω να κουνάνε και το δάχτυλο σε άλλες χώρες (Ισλαμικές) για τα δικαιώματα των γυναικών. Η έννοια του δικαιώματος γιαυτούς τους υποκριτές φαίνεται ότι γίνεται αναγνωρίσιμο μόνο στην περίπτωση που εξυπηρετεί το δικό τους προπαγανδιστικό ιδεολογικό αφήγημα. Αυτό μας δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για καμία ελευθερία.
Στο AhmadEldin.blog θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τις απόψεις αυτές. Το κάθε σχόλιο εκφράζει τον σχολιαστή και μόνο. Παρακαλώ πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Σχόλια με ύβρεις, ειρωνείες, προκλήσεις, χλευασμούς, θα διαγράφονται αυτόματα